هزینه راه اندازی مغازه لوازم جانبی موبایل چقدر است ؟
همانطور که همه ما به عنوان یک کاربر موبایل بارها تجربه کردهایم هر گوشی موبایل به انواع مختلفی از لوازم جانبی نیاز دارد. ورود بیش از ۱۴ میلیون گوشی موبایل در سال ۱۴۰۲ به کشور ما نشان میدهد این بازار بسیار پرتقاضاست و همراه با افزایش فروش گوشیهای موبایل فروش لوازم جانبی هم افزایش مییابد.
پس خوشبختانه با بازاری روبرو هستیم که هنوز اشباع نشده است. اگر قصد دارید به فروش لوازم جانبی موبایل در مغازه بپردازید باید ابتدا هزینههای مربوط به آن را بدانید و بتوانید آنها را مدیریت کنید.
هزینههای راهاندازی مغازه لوازم جانبی موبایل
۱. اجاره یا خرید مکان مغازه
اولین هزینه شما مربوط به خرید یا رهن و اجاره مغازه شماست. یکی از فاکتورهای اصلی که تأثیر زیادی روی این هزینه میگذارد موقعیت مکانی است. هر چه مغازه در مکان شلوغتری باشد اصطلاحاً پاخور بهتری دارد.
با این حال اگر بودجه کافی برای اجاره مغازه در مکانهای شلوغ را ندارید نگران نباشید. از آنجایی که مشتریان لوازم جانبی شامل تمام کاربران موبایل در جامعه میشود اگر در یک خیابان معمولی یا محله کوچک هم مغازه بزنید درآمد خوبی خواهید داشت.
عامل تأتیرگذار بعدی بر روی هزینه مغازه متراژ آن است. خوشبختانه مغازه لوازم جانبی نیاز به متراژ بالا ندارد و در یک فضای ۱۰-۱۵ متری هم کار شما راه میافتد.
برای اینکه برآورد خوبی از هزینه خرید یا رهن و اجاره مغازه خود داشته باشید باید سری به مشاور املاک یا سایتهای آگهی بزنید. چون قیمتها در هر شهر و موقعیت جغرافیایی متفاوت است نمیتوان رقم ثابتی برای مغازه مشخص کرد.
۲. هزینه خرید از عمده فروشی های لوازم جانبی
برای تأمین اجناس باید به سراغ عمدهفروشیهای لوازم جانبی موبایل بروید. چون فقط از این طریق میتوانید اجناس خود را با قیمت مناسب در تعداد و تنوع کافی خریداری کنید. امروزه برخی از عمده فروشی های لوازم جانبی موبایل مثل بازرگانی رضایی به صورت آنلاین هم فعالیت میکنند و دیگر مجبور نیستید برای خرید عمده حضوری فاصله زیادی تا شهرهای دیگر طی کنید.
برای خرید محصولات خود حتماً این نکات را مدنظر داشته باشید:
- اولین بخش از سبد خرید شما باید شامل لوازم جانبی ضروری مثل گلس، قاب محافظ، کابل شارژ و هندزفری باشد.
- سعی کنید در انتخاب محصولات همه سلیقهها را پوشش دهید تا هر شخص بتواند در مغازه شما گزینه مناسب خود را پیدا کند. به عنوان مثال در خرید گارد موبایل نباید همه حواس شما به خرید گاردهای فانتزی باشد چون بسیاری از مشتریان به دنبال گاردهای ساده هستند.
- تنوع قیمتی نقش مهمی در جذب مشتری از قشرهای مختلف درآمدی دارد. در کنار خریداری اجناس لوکس و برند اجناس باکیفیت ارزان هم خریداری کنید.
- توجه به نیاز مصرفکننده مهمترین عامل در انتخاب لوازم جانبی است. باید ببینید مشتریان شما بیشتر چه مدل گوشیها و چالشهایی دارند: رانندگان اسنپ به دنبال نگهدارنده گوشی، پاوربانک، و شارژر فندکی موبایل هستند. جوانان و ورزشکاران از خرید اسپیکرهای بلوتوثی و ایرپاد و انواع هدفون استقبال میکنند و…
- با این اوصاف هزینه تأمین اجناس اولیه مغازه شما میتواند از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان شروع شود. این مبلغ بسته به تعداد و تنوع محصولات متغیر است.
۳. هزینهی دکوراسیون مغازه
دکوراسیون مغازه شامل قفسهبندی، ویترین و نورپردازی مناسب برای نمایش بهتر محصولات است. شما باید چیدمانی مرتب ایجاد کنید به طوری که مشتری کالاهای شما را در دستهبندیهای تفکیک شده مشاهده کند و کالاهای مرتبط را در کنار هم بگذارید. در مجموع هزینه دکوراسیون مغازه شما میتوانید از ۵ میلیون تومان شروع شود و سقف مشخصی نداشته باشد. پس بودجه مناسبی برای این موضوع کنار بگذارید.
۴. هزینه تبلیغات
چاپ تراکت، نصب بنر یا استفاده از شبکههای اجتماعی برای تبلیغات اولیه میتواند در شناساندن مغازه شما به مشتریان جدید مؤثر باشد. هزینه تبلیغات میتواند از زیر 1 میلیون تومان شروع شود و با پیشرفت کسب و کار شما بیشتر هم بشود.
۵. هزینه لوازم اداری
تجهیزاتی مثل دستگاه کارتخوان، سیستم حسابداری، آب سرد کن و... هم بخشی از هزینهها را تشکیل میدهند که برخی از آنها ضروری نیستند. شما میتوانید به مرور تجهیزات مورد نیاز خود را فراهم کنید. بنابراین برای شروع دستگاه کارتخوان ضروریترین گزینه است که هزینه خرید آن از حدود ۳ میلیون تومان شروع میشود. البته اگر بخواهید به سراغ دستگاههای دست دوم بروید با ۱ میلیون تومان هم میتوانید دستگاه پوز بخرید.
۶. هزینه جواز کسب برای راه اندازی مغازه لوازم جانبی
برای دریافت جواز کسب باید به سامانه ایرانیان اصناف مراجعه کنید. ثبت نام در این سامانه و گرفتن مجوز شامل هزینه ورودی سال اول ( بین ۷۵۰٬۰۰۰ تا ۸۰۰٬۰۰۰ تومان است) و حق عضویت سالانه (حدود ۵۵۰٬۰۰۰ تومان است.) میشود. سایر هزینههای گرفتن مجوز ممکن است شامل هزینههای اضافی برای آموزش و مشاورههای اتحادیه باشد.
چگونه هزینههای راه اندازی مغازه لوازم جانبی موبایل را کاهش دهیم؟
۱. شروع با محصولات ضروری و تحلیل مداوم بازار: روی محصولاتی که بیشترین تقاضا را دارند تمرکز کنید. شما پس از یکی دو ماه متوجه میشوید فروش شما در چه محصولاتی بیشتر است و از کدام محصول نباید موجودی شما صفر شود.
۲. کاهش هزینه اجاره: اگر بودجه کمی دارید، از مغازههای کوچکتر و محلههای ارزانتر شروع کنید.
۳. تنوع محدود در ابتدا: نیازی نیست از ابتدا همه دستهبندیهای محصولی را خریداری کنید. با چند دستهبندی پرفروش و مهم شروع کنید و به مرور تنوع محصولات را افزایش دهید.
۴. تبلیغات کمهزینه: به جای تبلیغات گرانقیمت، روی روشهای ارزانتر مثل تبلیغات محلی یا انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی تمرکز کنید.
در مجموع با در نظر گرفتن تمام این موارد شما میتوانید با حداقل ۴۰ میلیون تومان مغازه لوازم جانبی خود را تأسیس کنید که البته این هزینه بدون احتساب هزینه رهن و اجاره یا خرید مغازه است. چون هزینه مغازه بستگی به شرایط و موقعیت جغرافیایی شما دارد.
پرسشهای متداول در مورد هزینه راهاندازی مغازه لوازم جانبی موبایل
برای راهاندازی مغازه لوازم جانبی موبایل باید مجوز چه صنفی را بگیرم؟
اتحادیه لوازم جانبی موبایل زیرمجموعه اتحادیه صنف فروشندگان لوازم صوتی و تصویری، گوشی تلفن همراه و لوازم جانبی است. کد آیسیک این صنف 523432 میباشد.
مدارک لازم برای گرفتن جواز کسب چیست؟
- تصویر شناسنامه
- تصویر کارت ملی
- سند مالکیت یا اجارهنامه واحد صنفی
- کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم برای آقایان
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- گواهی عدم اعتیاد
- گواهی گذراندن آموزشهای لازم از سوی اتحادیه
- کارت سلامت از وزارت بهداشت
- گواهی تأییدیه از اداره اماکن نیروی انتظامی
شرایط لازم برای دریافت جواز کسب مغازه لوازم جانبی موبایل چیست؟
- مساحت حداقل ۸ متر مربع مغازه
- رعایت نکات بهداشتی در محل
- وجود برق، ویترین، و قفسهبندی درمغازه
- وجود وسایل آزمایش دستگاههای صوتی و تصویری برای رفع نقص دستگاههای مرتبط
- صلاحیت فنی مغازه دار
نظر شما