بورس | بازار سهام | بازار سرمایه | شاخص کل بورس
اطلاعیه بورس کالا درباره معاملات طلا
بورس کالای ایران در خصوص بخشنامه بانک مرکزی درباره معاملات طلا اطلاعیهای صادر کرد.
سرمایهگذاری در بورس به معنای خرید و فروش سهام شرکتها در بازار سرمایه است و این عمل افراد و شرکتها را قادر میسازد تا درآمد و سود از افزایش ارزش سهام یا تقاضا و عرضه در بازار بورس را بدست آورند. این نوع سرمایهگذاری معمولاً با ریسکهایی همراه است و نیاز به تحلیل دقیق و مطالعه بازار دارد.
بورس کالای ایران در خصوص بخشنامه بانک مرکزی اطاعیهای را صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است:
عطف به بخشنامه شماره ۰۲/۲۶۰۷۸۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۴ بانک مرکزی که موجب ابهام فعالان بازار و ظن به ایجاد اختلال در فرایندهای بازار سرمایه شده است، به اطلاع میرساند:
۱.به استناد بند (ج) ماده ۳۶ قانون احکام دائمی، معاملات بازارهای اوراق بهادار مبتنی بر طلا صرفا در قالب مقررات و قوانین بازار سرمایه اجرایی میشود. قطع نظر از این حکم صریح قانونی، جهت اطمینان از عدم مخالفت سیاستگذار پولی، موافقت بانک مرکزی پس از تغییرات مدیریتی سال گذشته در نامه شماره ۰۱/۲۶۲۹۲۹ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۰ (پیوست ۱) اخذ شده است و بازار اوراق بهادار شمش طلا با تایید و حضور معاون اول محترم رئیس جمهور، وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی و رئیس محترم کمیسیون اقتصادی مجلس در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۱ راهاندازی شد.
۲.بورس کالای ایران حفظ حقوق مالکانه نزدیک به ۴۰۰ هزار سرمایهگذار به ارزش بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در بازار رسمی اوراق مبتنی بر طلا را وظیفه خود میداند و کلیه تعهدات و تضامین لازم در خصوص امنیت و حسن انجام وظایف از خزانههای بورسی اخذ شده است. شایان ذکر است بورس کالا تنها مرجع رسمی مبادلات انواع اوراق بهادار مبتنی بر کالا در مقررات متعدد بوده و مورد حمایت قانونی نیز قرار گرفته است.
۳.بدیهی است کمک به گسترش بازار رسمی طلا که در سنوات متمادی مورد تقاضای فعالان اقتصادی بوده، با ارتقای شفاف سازی موجب تجمیع ذخایر طلای کشور و کاهش زمینههای پولشویی و قاچاق میشود. میزان ذخایر موجود در خزانههای بورسی بالغ بر ۴۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا و ۷۰۰ هزار سکه طلا بوده که تنها ۲۰ کیلوگرم از ذخایر شمش طلا در یکسال اخیر بنابر درخواست صاحبان اوراق ترخیص و تحویل شده است. تمام طلاهای موجود در انبارهای بورسی دارای شناسنامه و تایید مالکیت بوده و انجام هرگونه سوءاستفاده جهت قاچاق طلا در این بازار غیرممکن است.
۴.شورای عالی بورس در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۳۱ (پیوست ۲) نسبت به راهاندازی بازار اوراق طلا خارج از بورس مخالفت کرده و مراتب را به اعضای این شورا از جمله بانک مرکزی ابلاغ کرده است.
به اطلاع فعالان بازار میرساند، مطابق رویههای جاری، فعالیت بازارهای مربوطه کماکان استمرار خواهد یافت.
نظر شما