کارت بانکی | ایام نوروز | عابر بانک
حساب بانکی این افراد مسدود شد / اسکیمرها زیر ذره بین پلیس
رییس پلیس فتا فراجا با اشاره به اجرای طرح های پلیس فتا جهت شناسایی و برخورد با مجرمان حوزه ثبت کننده کارت های بانکی گفت: طی ۱۰ روز گذشته ۱۷ هزار فروشنده سیار مورد بازرسی قرار گرفتند.
اسکیمر یا تقلبگر الکترونیکی یک دستگاه یا نرمافزاری است که طراحی شده برای دزدیدن اطلاعات حساس از افراد بدون اطلاع آنها. این ابزارها معمولاً از طریق مکررکردن یا تقلید واقعیت نظیر دستگاههای خودپرداز بانکی یا صفحات وب بانکی معتبر، اطلاعات شخصی مهم را مانند شماره کارت بانکی، رمز عبور یا اطلاعات حساب بانکی دیگر را کپی میکنند. استفاده از اسکیمرها میتواند به سرقت هویت یا انحصارحقوق مالی فرد منجر شود و از این رو باید هوشیاری بیشتری در مورد این نوع تهدیدات الکترونیکی داشت.
سردار وحید مجید در تشریح این خبر اظهار داشت: به منظور شناسایی و برخورد با مجرمان حوزه اسکیمر یا کپی کنندگان کارت های بانکی هموطنان که همواره در ایام نوروز و تعطیلات فعالیت مجرمانه این افراد افزایش می یابد، این طرح در حال اجراست.
این مقام مسئول در خصوص نحوه اجرای این طرح گفت: با ابلاغ دستورالعمل عملیاتی به کلیه رده های پلیس فتا، هم اکنون اکیپ های عملیاتی این پلیس به صورت محسوس و نامحسوس در مراکز استان و شهرستان ها در حال گشت زنی در معابر و محورهای مواصلاتی بوده و نظارت بر عملکرد فروشندگان سیار در جریان است.
وی با اشاره به آمار کشفیات این حوزه افزود : طی ۱۰ روز گذشته تا کنون تعداد ۱۷۰۰۰ فروشنده سیار مورد بازرسی قرار گرفته که از این تعداد ۲۳ نفر مجرم شناسایی و با حکم قضائی دستگیر شده و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وجوهات نقدی در حساب های این مجرمان مسدود شده است و افراد دستگیر شده به همراه ادله جرم جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.
رییس پلیس سایبری کشور بیان داشت : در مقایسه با سال گذشته با توجه به ارائه هشدارهای آموزشی، افزایش آگاهی هموطنان و اجرای این طرح عملیاتی آمار وقوع جرایم ۴۰ درصد کاهش یافته است.
این مقام ارشد انتظامی به هموطنان توصیه کرد : در هنگام خرید از فروشگاه ها و فروشندگان سیار حتما تمامی مراحل عملیات بانکی شامل کشیدن کارت در دستگاه کارت خوان " پوز بانکی " و وارد نمودن رمز کارت را شخصا انجام دهند و به صورت دوره ای نسبت به تغییر رمز عابر بانک های خود اقدام نموده و از تجمیع دارایی خود در یک کارت مشخص پرهیز کنند.
سردار مجید خاطر نشان کرد : عموم مردم می توانند در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق تماس تلفنی با مرکز فوریت های سایبری با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و یا مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.gov.ir با کارشناسان این پلیس در میان بگذارید.
نظر شما