بانک مرکزی | سقف کارت به کارت | حساب بانکی

برای تاسیس بانک چقدر سرمایه نیاز است؟

بانک مرکزی به استناد مصوبه هیات وزیران حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را اعلام کرد.

برای تاسیس بانک چقدر سرمایه نیاز است؟

بانک مرکزی عموماً نهادی است که مسئولیت مدیریت و نظارت بر سیاست‌های پولی یک کشور را بر عهده دارد. وظایف بانک مرکزی شامل تعیین و اجرای سیاست پولی، نظارت بر نظام بانکی، صدور پول و مدیریت ارزش پول ملی است. علاوه بر این، بانک مرکزی همچنین ممکن است وظایف دیگری مانند نظارت بر ارتباطات مالی بین کشورها و حفظ استقرار پایداری مالی را نیز بر عهده بگیرد. عملکرد بانک مرکزی می‌تواند بر اقتصاد کشور تأثیرات قابل توجهی داشته باشد و برای حفظ پایداری مالی کشور بسیار حیاتی است.

این بانک در بخشنامه بیست و هشتم اسفند سال ۱۴۰۲ موارد زیر را ابلاغ کرد: ضمن ایفاد تصویر تصویب‌نامه شماره ۲۳۴۸۹۶‌/ت۶۲۰۳۶هـ ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲ هیات وزیران موضوع تعیین حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس و فعالیت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، به استحضار می‌رساند در جلسه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۲ هیات وزیران و به استناد مفاد بند (د) ماده (۳۲) قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال ۱۳۵۱، حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت؛ بانک غیردولتی معادل دویست هزار میلیارد، مؤسسه اعتباری غیربانکی معادل یکصد و پنجاه هزار میلیارد و بانک قرض‌الحسنه معادل پنجاه هزار میلیارد ریال تعیین شد.

بر این اساس، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موجود موظفند ظرف مدت سه سال، در چهارچوب برنامه زمان‌بندی مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به افزایش سرمایه خود به میزان حداقل تعیین‌شده اقدام کنند.

در صورتی که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موجود، در مهلت تعیین‌شده نسبت به افزایش سرمایه خود اقدام نکنند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدامات نظارتی مقتضی از جمله سلب حق تقدم از آن دسته از سهامداران غیردولتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی که در افزایش سرمایه مشارکت نکرده‌اند را در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، درباره آنها اعمال خواهد کرد.

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر