پشت پرده بازار بورس بی رمق در هفته گذشته
بازار بورس اوراق بهادار تهران در روز چهارشنبه هفته گذشته و قبل از تعطیلات میان مدت با افت ۳۹۰۰ واحدی همراه شده است و بازار هفته گذشته را بیرمق و منفی تمام کرد.
بازار بورس یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی هر کشور است که در آن اوراق بهادار مختلف از جمله سهام شرکتها و اوراق تسهیلات مالی معامله میشوند. این بازارها محیطی برای خرید و فروش اوراق بهادار فراهم میکنند و نقش مهمی در جذب سرمایه، انتقال ریسک، افزایش شفافیت و تعیین قیمت در اقتصاد دارند.
در جریان معاملات روز چهارشنبه در بازار بورس اوراق بهادار تهران ارزش معاملات به عدد ۳۶۰۰ میلیارد تومان رسید و شاخص کل با افت ۳۹۰۰ واحدی کار را تمام کرد از سویی شاخص هم وزن در نیمه دوم تلاش کرد تا رویه مثبتی را ایجاد کند و نهایتا با رشد ۴۲ واحد به تعطیلات رفت.
روی نمادهای شاخص ساز باز هم همچون چند روز پایانی هفته گذشته رنجهای مثبتی زده شد اما این رنجهای مثبت نتوانست باعث ایجاد وسوسه خرید در بازار شود و بیشتر بازار به نشست هایی که در عربستان برگزار میشود توجه دارد. همچنین مصوبات مجلسیها در این روزها از مواردی است که اهالی بازار به آن توجه دارند.
باز هم گروه خودرویی در رتبه اول برترین ارزش معاملاتی در بازار بورس تهران قرار دارد و این گروه با ارزش ۲۳۳ میلیارد تومانی در جایگاه نخست ایستاده است. گروه فلزات اساسی به همراه گروه شیمیاییها به ترتیب با ارزش ۱۹۰ میلیارد تومان و ۱۴۸ میلیارد تومان در رتبههای بعدی جای دارند.
سخنگوی دولت در نشست خبری هفته گذشته خود این طور عنوان کرده است که به پیشنهاد وزارت کار، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هیات دولت تصویب شد و حقوق حداقلبگیران ۳۵ درصد افزایش مییابد.
خبر دیگر اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) با صدور بیانیهای سفر آتی «رافائل گروسی» مدیرکل این نهاد به ایران را تأیید کرده است.
اما برخی از رسانهها در روز چهارشنبه این طور نوشتند که ۱۰ انجمن پتروشیمی، فولاد، سرب و روی، پالایش نفت، نساجی، مس، پلیمر، سنگ آهن، آلومینیوم و صنعت کفش با انتقاد از سیاستهای بانک مرکزی در سرکوب نرخ ارز صادراتی و گواهی سپرده ۳۰ درصدی، خواستار واقعیسازی نرخ ارز نیما بهصورت شناور مدیریت شده از مقام رهبری شدهاند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در هفته گذشته برای بازار سرمایه خبر سازتر بود و عنوان کرده است که افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است؛ به دلیل اینکه اثر آن در بازار ارز کاملاً منتفی است. او گفته زمانی که این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر میکنید، نرخ تامین مالی قطعاً بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.
پورابراهیمی این موضوع را اضافه کرد که اگر مشکل نرخ تامین مالی را در حوزه فعالسازی بنگاهها حل نکنیم، قطعاً جهش تولید برای امسال تحقق پیدا نمیکند. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار امسال ایجاد شد، کاملاً سیاست غلطی است.
رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری خود در هفته گذشته با اهالی رسانه این طور عنوان کرده است که نخستین دلیل برای بازنگری مصوبه بازارگردانها این بود که با انبوهی از منابع ناشران مواجه بودیم که میتوانست صرف تولید، منابع در گردش و پروژههای شرکت شود اما در این شرایط فقط صرف بازارگردانی شده است، دلیل دیگر مرتبط با بحث حاکمیت شرکتی بوده است.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با اجرای این مصوبه به فرابورس این اختیار داده شد که بر اساس تشخیص خود و هیات مدیره در مورد ناشرانی که در بازار پایه هستند، براساس قاعدهای که به تایید مدیریت نظارت بر بورسها رسیده تصمیم گیری کند، چرا که بخشی از ناشران نیاز به وجود بازارگردان نداشتند اما برخی دیگر میتوانستند کماکان کار بازار گردانی را ادامه دهند.
بررسی تکنیکالی شاخص کل بوسر اوراق بهادار تهران
شاخص کل بورس تهران در روز چهارشنبه با افت بیش از ۳۹۰۰ واحدی کار را تمام کرد تا کمی بیشتر از کانال ۲.۳ میلیون واحدی فاصله بگیرد و به نظر میرسد که تمایلی برای رفتن به این کانال را از خود نشان نمیدهد.
واگرایی در اندیکاتوری Rsi آن هم در سقف کانال صعودی ایجاد شده برای بازار نشان داد که بازار تمایلی نداشته است که در محدوده ۲.۳ میلیون واحدی باقی بماند.
اما روند کلی بازار بورس از منظر تکنیکالی با توجه به میانگینهای ۵۵ روزه و ۲۰۰ روزه روندی صعودی است و این موضوع نشان میدهد که این افت و اخیزها بیشتر جنبه نوسانی بازار است. اما به دلیل ارزش کم معاملات در این روزها این روندها برای بازار سرمایه بسیار فرسایشی شده است، و تا زمانی که جریان خوب نقدینگی به سمت بازار هدایت نشود بازار به همین منوال خواهد بود.
نظر شما