نسخه جدید عشقی برای بازار بورس

رئیس سازمان بورس گفت: زمانی که سهامداران از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری وارد بازار شوند رفتار‌های هیجانی در این بازار نیز به شدت کنترل می‌شود.

نسخه جدید عشقی برای بازار بورس

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در نشست هم‌اندیشی معاونان هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌های سراسر کشور، اعلام کرد که تاکنون در پنج تا شش استان کشور همایش تامین‌مالی برگزار شده است. وی اضافه کرد که این روند در استان‌های دیگر نیز به طور مداوم پیگیری و اجرا خواهد شد.

هدف برگزاری این همایش‌ها را عشقی به گفتگو و آشنایی بنگاه‌های اقتصادی استان‌ها با فضای بازار سرمایه اختصاص داد. وی اشاره کرد به اینکه با برگزاری این همایش‌ها، شاهد پذیرش‌های جدید در بورس و فرابورس بوده‌اند، به طوری که نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ پذیرش جدید در این دو بازار اتفاق افتاده و همچنین تامین مالی از طریق اوراق بوده است، که برخی از آن‌ها عملیاتی شده و برخی نیز در حال انجام است.

عشقی از همه استان‌ها درخواست کرد تا برگزاری این همایش‌ها را به منظور تامین مالی بنگاه‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی جدی بگیرند.

در ادامه، عشقی به سه هدف اصلی سازمان بورس اشاره کرد: حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، افزایش اثر بخشی و کارایی حوزه نظارتی (نظارت بر بازار، نهاد‌های مالی و ناشران)، و تسهیل‌گری برای تامین مالی و تشکیل سرمایه. وی اظهار داشت که تشکیل سرمایه در بازار سرمایه طی سال‌های گذشته روند قابل توجهی نداشته و به همین دلیل، بحث تامین مالی و تشکیل سرمایه از اهداف مهم سازمان است.

عشقی ترویج سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را عنوان کرد به عنوان هدف مهم دیگر سازمان بورس و تاکید کرد که مردم نباید مستقیماً اقدام به خرید سهم کنند. وی اضافه کرد که با ورود سرمایه‌گذاران از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری به بازار، رفتار‌های هیجانی در این بازار نیز به شدت کنترل می‌شود.

در مورد اقدامات انجام شده در دو سال گذشته، عشقی اعلام کرد که با هدف کنترل هیجانات در بازار، نزدیک به ۳۰۰ نهاد مالی جدید تاسیس شده است تا واسطه بین مردم و شرکت‌های سرمایه‌گذاری باشند. وی تنوع و توسعه ابزار‌ها را نیز به عنوان اقدام دیگر سازمان بورس برشمرد و خاطرنشان کرد که تلاش آن‌ها این است که برای هر سلیقه‌ای ابزار مورد نیاز وجود داشته باشد.

عشقی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲، نزدیک به ۹۰۰ همت تامین مالی و ۵۰۰ همت افزایش سرمایه از طریق بازار سرمایه اتفاق افتاد، افزود که برای سال ۱۴۰۳ رقم ۱۶۰۰ همت برای تامین مالی برآورد شده است، که با رشد ۸۰ تا ۹۰ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه خواهد شد.

رئیس سازمان بورس، تحقق اهداف مورد نظر را وابسته به اصلاح سیاست‌گذاری‌ها دانست.

نرخ بهره بالا را عشقی به عنوان مشکل عمده اقتصاد و به ویژه بازار سرمایه نشان داد و اضافه کرد که این نرخ باعث شده سرمایه‌گذاری در کشور توجیه‌پذیر نباشد. بی‌اعتمادی مردم نسبت به بازار به دلیل نوع تصمیم‌گیری‌ها و همچنین فشار بر بنگاه‌های اقتصادی از دیگر مشکلات این روزهای بازار سرمایه است.

در ادامه، عشقی به برنامه‌های آینده سازمان اشاره کرد و گفت که در سال جاری، برآورد شده تعداد ۱۰ شرکت سهامی عام پروژه‌پذیره نویسی شود. همچنین، سکو‌های تامین مالی جمعی طی سه سال گذشته رشد چند برابری داشته که امید می‌رود این رشد ادامه داشته باشد. تامین مالی جمعی برای پروژه‌های کوچک است که میزان آن طی هفته جاری به رقم ۵۰ میلیارد تومان رسیده است.

عشقی همچنین از آمادگی سازمان بورس برای برگزاری جلسات همایش تامین مالی به تفکیک در استان‌ها خبر داد و گفت که سازمان بورس آمادگی لازم برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی را دارد.

به موضوع سهام عدالت اشاره کرده، عشقی گفت که سهام عدالت موضوع پیچیده‌ای در فضای اقتصادی کشور است، به طوری که در حال حاضر اندازه سهام عدالت ۱۰ درصد بازار سرمایه است و نزدیک به حدود ۸۰۰ همت فقط دارایی‌های بورسی سهام عدالت است که بین ۵۰ میلیون نفر تقسیم شده است. حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم سهامدار سهام عدالت شده و مابقی در قالب شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام دار هستند.

رئیس سازمان بورس اشاره کرد به اینکه یکی از معضلات جدی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به روز نبودن صورت‌های مالی و تشکیل نشدن مجامع است، به طوری که هیات مدیره این شرکت‌ها هنوز به روز نشده است. به همین دلیل، شورای عالی بورس اختیارات آن‌ها را گرفته و هیچ امکان دخل و تصرف در پرتفوی سهام و دارایی‌هایشان ندارند. طبق مصوبه شورای عالی بورس، نخستین قدم این است که صورت‌های مالی آن‌ها به روز، مجامع آن‌ها تشکیل و هیات مدیره انتخاب و توسط سازمان بورس تایید صلاحیت شود.

عشقی بیان کرد: هدف اصلی این است که سود شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بخشی بین سهامداران توزیع شده و بخشی نیز به صورت مجدد داخل شرکت‌ها وارد شود تا دارایی‌ها گردش پیدا کرده و سرمایه‌گذاری در استان‌ها صورت گیرد؛ لذا اولین اقدام به روز کردن هیات مدیره آنها است و استان‌ها نیز باید به برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه گذاری استانی کمک کنند.

فعالیت اقتصادی مستمر و جریان نقدی دائمی

رئیس سازمان بورس خاطرنشان کرد: نقش ویژه‌ای به شرکت‌های تعاونی استانی داده شده به طوریکه ساماندهی سهامداران عدالت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در قالب شرکت‌های تعاونی ساماندهی شده تا مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی توسط آنها برگزار شود. بنابراین، در صورت ساماندهی سهام عدالت، فعالیت اقتصادی مستمر و جریان نقدی دائمی در داخل استان‌ها به حرکت درآمده و منشا خوبی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در استان‌ها خواهد شد.

عشقی افزود: شورای عالی بورس این آمادگی را دارد که به تدریج و با افزایش توانمندی اعضای هیات مدیره شرکت‌ها و ساختارمند شدن آنها، امکان نقد شدن دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری مجدد منابع آنها فراهم شود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر