تیتر کوتاه بررسی کرد؛

نرخ بهره بین بانکی چیست؟ + اینفوگرافیک

در این گزارش با مفهوم نرخ سود بین بانکی، با تاثیرات این نرخ روی اقتصاد آشنا خواهیم شد.

نرخ بهره بین بانکی چیست؟ + اینفوگرافیک

 

تفاوت نرخ سود بین بانکی با نرخ بهره بانکی

نرخ سود بین بانکی، نرخ بهره‌ای است که بانک‌ها برای قرض گرفتن پول از یکدیگر در بازار بین‌ بانکی پرداخت می‌کنند. این نرخ برای وام‌های کوتاه‌ مدت (معمولا ۲۴ ساعت تا یک هفته) تعیین می‌شود.

برای مثال فرض کنید بانک (یک) در پایان روز با کسری نقدینگی ۱۰۰ میلیارد تومانی روبرو شده است. بانک (دو) نیز در این روز با مازاد نقدینگی حداقل ۱۰۰ میلیارد تومانی مواجه است. در این حالت، بانک (یک) برای جبران کسری نقدینگی خود می‌تواند از بانک (دو) وام یک هفته‌ای بگیرد. اگر فرض کنیم نرخ بهره بانکی در آن روز معادل ۱۵ درصد است، بانک (یک) پس از ۷ روز باید مبلغ ۱۱۵ میلیارد تومان به بانک (دو) پرداخت کند.

نرخ-بهره-بین_بانکی-چیست؟

اما نرخ سود بانکی، نرخ بهره‌ای است که بانک‌ها در ازای سپرده‌گذاری به مشتریان خود پرداخت کرده، یا از آنها برای اعطای وام‌ دریافت می‌کنند. این نرخ معمولا برای وام‌های بلند‌مدت (معمولا بیش از یک سال) تعیین می‌شود. فرض می‌کنیم شما برای خرید یک رایانه حرفه‌ای به ۱۰۰ میلیون تومان بودجه نیاز دارید.

بانک اعلام می‌کند نرخ بهره وامی که به شما اعطا می‌کند، ۱۸ درصد است. این یعنی اگر شما ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرید، باید در طول مدت وام ۱۱۸ میلیون تومان به بانک بپردازید. در مثالی دیگر، اگر ۱۰۰ میلیون تومان را در بانکی سپرده گذاری کنید که نرخ بهره سپرده‌های یک ساله را ۲۰ درصد اعلام کرده،‌ پس از اتمام مدت سپرده گذاری به ۱۲۰ میلیون تومان دسترسی خواهید داشت.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر