شاخص بورس به صعود ادامه می‌دهد؟

بورس تهران امروز توانست پس از مدت‌ها با بازدهی مثبت همراه شود اما بار دیگر شاهد افزایش عرضه‌ها از نیمه دوم معاملات و عقب‌گرد نماگرهای تالار شیشه‌ای بودیم.

شاخص بورس به صعود ادامه می‌دهد؟

با وجود انتشار خبرها و اتفاقات مثبتی که روز گذشته در بازار رخ داد، اگرچه از کاهش بیشتر قیمت‌ها جلوگیری شد اما قدرت و ارزش معاملات همچنان در سطوح بسیار پایینی قرار دارد و پیداست که هنوز بهانه خوبی برای شروع یک روند صعودی پایدار به وجود نیامده است. شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری در نهایت کار خود را با یک افزایش اندک ۰.۱۲ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۱.۹۵۶ میلیون واحدی ایستاد تا همچنان نگرانی تکنیکالیست‌ها از احتمال تداوم کاهش‌های بیشتر وجود داشته باشد. از سمت دیگر شاخص هم‌وزن نیز شرایط مشابهی داشت و با یک افزایش ۰.۱ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد سهام نیز نسبت به روزهای قبل بهبود خاصی نداشت و همچنان با ثبت عدد ۳۵۴۱ میلیارد تومانی، از روزهای رکودی و کم‌رمقی در بازار سهام خبر می‌دهد و با خروج پول ۳۵۹ میلیارد تومانی نیز همراه بود.

بورس تهران مدت‌هاست که در حال نوسانات شدیدی توسط انتشار خبرها و شایعاتی است که اغلب مدت زیادی طول نمی‌کشد و با تکذیب آن موج فروش سنگینی در بازار شکل می‌گیرد و این درحالیست که انتشار خبرهای مثبت نمی‌تواند با قدرت قابل توجهی قیمت نمادها را در مسیر صعودی قرار دهد. ابهامات بسیاری که این روزها حوالی صنایع مختلف به گوش می‌رسد، با بی‌اعتمادی زیادی که در بازار حاکم است تلفیق شده و بسیاری از سهامداران را دست به ماشه برای فروش سهام در انتظار گذاشته و تمایل زیادی برای خرید دیده نمی‌شود. اگرچه خبرهای روز گذشته نیز تا حدی توانست نقشه بورس امروز را به رنگ سبز درآورد اما قدرت کم خریداران مانع از تداوم این اتفاق بود. در ادامه با بررسی شرایط موجود و نگاهی به روندهای روزانه، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.

سایه رکود بر بازارها

با توجه به سیاست‌های حال حاضر دولت و تلاشی که برای تامین کسری بودجه دارد، نمی‌توان انتظار حرکت قدرتمندی را در بازارهای دارایی مختلف داشت. دولت در سال گذشته نرخ دلار ترجیحی را از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان کاهش داد و اکنون نیز با مشکلاتی برای تامین ارز مورد نیاز خود مواجه است و طبق بودجه ۱۴۰۲، برای تامین این کسیر بایستی از محل واگذاری دارایی‌های خود اقدام کند. طبق بودجه سال جاری، با فرض دستیابی به تمامی درآمدهای نفتی پیش‌بینی شده، دولت با کسری بودجه ۲۵۰ همتی در هزینه‌های جاری و ۳۰۰ همتی در هزینه‌های عمرانی همراه است و این اعداد با شرایط کنونی از محل واگذاری سهام دارایی‌ها قابل تحقق نخواهد بود بنابراین به سمت سخت‌تر کردن شرایط صنایع پیش می‌رود و این رفتار را طی ماه‌های گذشته شاهد بودیم.

از سمت دیگر در ماه گذشته سودهای پرداختی این صندوق‌ها با افزایش همراه بوده و حتی شاهد سود ۲.۸ درصدی نیز بوده‌ایم و این درحالیست که نرخ تورم ماهانه ۱.۹ درصد بوده و این یعنی نرخ بهره حقیقی مثبت شده که همین موضوع موجب می‌شود تا پول‌ها به سمت سپرده‌ در صندوق‌های درآمد ثابت با ریسک بسیار پایین حرکت کند و رکود حاکم بر بازارها را تشدید کند.

روند نزولی در محرک تورمی بورس

نگاهی به روند نرخ دلار در بازار آزاد نیز نشان می‌دهد که اصلی‌ترین محرک تورمی بورس تهران نیز این روزها مسیری کاهشی را طی می‌کند. قیمت دلار در بازار آزاد که پس از خبر آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی روزهای پر فراز و نشیبی را طی کرده بود، بار دیگر به زیر مرز ۴۹ هزار تومانی رسیده و کمی نیز از آن فاصله گرفته به طوری که در زمان نگارش این گزارش در حوالی ۴۸۷۰۰ تومان در حال نوسان است.

روز گذشته خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی مدعی شد که منابع بلوکه شده ایران در هفته گذشته از کره جنوبی به بانک مرکزی سوئیس منتقل شده تا در آنجا از وون به دلار و سپس یورو تبدیل و به ایران منتقل شود اما ذکر شده که قرار است این مبلغ ظرف ۵ هفته و به صورت روزانه عددی نزدیک به ۲۲۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار آن تبدیل و سپس به ایران انتبقال داده شود. به هرحال انتشار هرگونه خبر مثبت در رابطه با توافقات و آزادسازی‌های منابع بلوکه شده در کنار تلاش بازارساز برای کنترل بازار ارز، می‌تواند به کاهش یا ثبات قیمت دلار در بازار آزاد کمک کند و همین موضوع نیز بر روند تمامی بازارها از جمله بورس تهران نیز اثرگذار است.

با توجه به تمامی نکات ذکر شده در بالا و همچنین عقب‌گردی که نماگرهای اصلی در بازار امروز داشتند، پیش بینی می‌شود که بورس فردا روزی متعادل و منفی را سپری کند که البته قدرت آن از منظر تکنیکالی می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر