جدیدترین وعده های دلاری معاون ارزی بانک مرکزی

طبیعتا مباحث حول مساله ارز دور می‌خورد. او در این جلسه وعده داد میزان تخصیص و تامین ارز در نیمه دوم سال‌بهتر می‌شود به‌گونه‌ای که در فرصت ۳۰ روز تخصیص انجام می‌گیرد.

جدیدترین وعده های دلاری معاون ارزی بانک مرکزی

معاون ارزی بانک مرکزی در نشستی که با اعضای اتاق بازرگانی تهران داشت وعده‌هایی داد. محمد آرام گفت وضعیت تخصیص ارز در نیمه دوم سال بهتر می‌شود و تا ۳۰روز عملیات تخصیص انجام می‌گیرد. او همچنین واردات بدون انتقال ارز را برای کسانی که منابع ارزی خارج از کشور دارند، بدون مشکل خواند. ایجاد یک خط اعتباری ۳۰همتی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی نیز خبری دیگر بود.

مهم‌ترین مشکل مربوط به دو مساله اساسی بازرگانی وصنعت ایران بود: پیمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی و تخصیص ارز از سوی بانک‌مرکزی و البته علاوه‌بر این دو درخواست دیگر نیز بود که حداقل بعید است در کوتاه‌مدت برآوده شود: اف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اف و تک‌نرخی‌شدن ارز. در این جلسه آرام وعده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دیگری نیز داد و به ایجاد یک خط اعتباری به ارزش۳۰ همت برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و همچنین گفت واردات بدون انتقال ارز برای کسانی که ارز خارج از کشور دارند، مشکل ندارد، فقط به شرطی که منجر به افزایش تقاضا نشود. او در این جلسه درباره ارز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های آزاد شده ایران نیز سخن گفت و اعلام کرد که پول‌های ایران در حساب قطر صرف واردات کالاهای اساسی می‌شود.

صبحانه کاری با طعم ارز

نخستین نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی تهران در دور دهم با حضور معاون ارزی بانک‌مرکزی برگزار شد تا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق تهران و تشکل‌ها مشکلات خود در فرآیند دریافت ارز برای واردات و بازگرداندن ارز صادراتی را بیان کنند و خواستار رفع این چالش‌ها باشند. تک‌‌‌‌‌‌‌نرخی‌کردن ارز و حذف پیمان‌‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی برای بخش‌خصوصی از جمله مطالبات مطرح‌شده بود.

نمایندگان بخش‌خصوصی میزبان محمد آرام، معاون ارزی بانک‌مرکزی‌ بودند و از مشکلات و چالش‌های بی‌‌‌‌‌‌‌پایان خود در حوزه ارزی سخن گفتند. نمایندگان تشکل‌های مختلف به مشکلات متنوعی خود در فرآیند تخصیص و دریافت ارز برای واردات کالا، مواد اولیه و ماشین‌آلات اشاره کردند و صادرکنندگان نیز از موانع زیاد برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات خود گفتند و به‌دنبال راه‌چاره بودند. در این نشست، رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه کل صادرات بخش‌خصوصی واقعی حدود ۱۰ تا ۱۲‌میلیارد دلار است، خواهان حذف پیمان‌‌‌‌‌‌‌سپاری برای بخش‌خصوصی شد و گفت این مسئله باید در مورد صادرات بنگاه‌های دولتی اجرا شود. نمایندگان بخش‌خصوصی همچنین به فرآیند طولانی تخصیص ارز و بلوکه‌کردن منابع‌ریالی خود تا دریافت ارز که معمولا ۳ تا ۶ ماه زمان می‌‌‌‌‌‌‌برد، انتقاد کردند؛ این در حالی بود که معاون ارزی بانک‌مرکزی اعلام کرد در نیمه دوم سال ‌شرایط تخصیص ارز بهبود می‌‌‌‌‌‌‌یابد.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر