آزادسازی منابع بلوکه شده باید تداوم داشته باشد

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: قطعا با توجه به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب و همچنین محدودیت‌های مبادلات مالی و ارزی، آزادسازی هر مقدار از منابع ارزی ایران در کشور‌های مختلف تبعات مثبت و قابل توجهی را در اقتصاد ملی ما خواهد داشت.

آزادسازی منابع بلوکه شده باید تداوم داشته باشد

منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره متعلق به دستمزدها و فروش نفت ایران در کره جنوبی است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، در حساب‌های بانکی بلوکه شده‌اند. ایران به عنوان یکی از کشورهای تولید کننده نفت بزرگ دنیا، در گذشته توانسته است از صادرات نفت به کشورهایی مانند کره جنوبی درآمد قابل توجهی کسب کند. با اجرای تحریم‌ها، بسیاری از معاملات نفتی ایران با کشورهای خارجی، از جمله کره جنوبی، به تعلیق درآمده و دسترسی به این منابع ارزی محدود شده است.

سید علی حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص تاثیر مثبت آزادسازی ۶ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه شده ایران و ادامه این روند گفت: قطعا با توجه به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب و همچنین محدودیت‌های مبادلات مالی و ارزی، آزادسازی هر مقدار از منابع ارزی ایران در کشور‌های مختلف تبعات مثبت و قابل توجهی را در اقتصاد ملی ما خواهد داشت. خوشبختانه آزادسازی منابع ارزی با پیگیری‌ها و دیپلماسی فعال سیاسی و اقتصادی دولت و بانک مرکزی محقق شد که از آن به عنوان یک کار بزرگ و مهم در عرصه بین المللی یاد می‌شود.

وی با مثبت ارزیابی کردن نتایج سفر‌های رئیس کل بانک مرکزی به کشور‌های منطقه ادامه داد: مطمئنا ایجاد دیپلماسی سیاسی و ارزی از سوی مقامات کشورمان از جمله رئیس کل بانک مرکزی و سفر وی به کشور‌های منطقه از اهمیت فراوانی برخوردار است، چراکه سیاست و مواضع عالی‌ترین مقام پولی بانکی هر کشوری می‌تواند تاثیر مستقیم بر اقتصاد آن کشور داشته باشد. به همین دلیل معتقدم سیاست‌های بین المللی بانک مرکزی به خوبی طی ماه‌های گذشته جواب داد که امیدوارم این روند همچنان استمرار و تداوم داشته باشد.

این فعال اقتصادی آزادسازی منابع و دارایی‌ها بلوکه شده ایران در کشور‌های مختلف را گامی رو به جلو در پشت سر گذاشتن محدودیت‌ها و تحریم‌های بین المللی دانست و گفت: به طور قطع ذخایر و منابع مالی و ارزی هر کشوری در اقتصاد آن بسیار تاثیرگذار است که ما نیز از این موضوع مستثنی نیستیم. خوشبختانه دولت و بانک مرکزی در این راستا با اجرای سیاست‌های ویژه توانسته اند بسیاری از محدودیت‌ها و مشکلات را پشت سر گذاشته و با آزادسازی منابع بلوکه شده، اتفاق مهمی را در بخش ارزی رقم بزنند. بی تردید تحکیم ارتباط با کشور‌های منطقه و دنیا تاثیر چشمگیری در تولید و تجارت ما خواهد داشت و می‌تواند بسیاری از بخش‌های اقتصادی کشورمان را پویاتر کند.

رئیس پیشین کمیسیون حمل و نقل و لجستیک اتاق بازرگانی ایران به سیاست‌های تثبیت بانک مرکزی و ثبات بازار ارز نیز اشاره کرد و ادامه داد: بانک مرکزی از اوایل سال جاری با جدیت به اجرای سیاست‌ تثبیت اقدام کرد که این سیاست‌ها رفته رفته با اثرات مطلوب و ثبات نسبی در بازار ارز همراه شد. البته همچنان معتقدم که این سیاست‌ها زمانی به درستی در بازار تاثیر می‌گذارد که ادامه‌دار و واقعی باشد، چون در غیراینصورت نمی‌توان بازار را برای مدت طولانی بوسیله اقدامات دستوری و مقطعی کنترل کرد.

حسینی تاثیر روانی اخبار آزادسازی منابع ارزی و دیپلماسی اقتصادی دولت و بانک مرکزی بر بازار‌های مختلف به ویژه بازار ارز را بسیار مثبت دانست و اظهار کرد: طی هفته‌های گذشته با توجه به سفر‌های رئیس کل بانک مرکزی به کشور‌های منطقه و انتشار اخبار آن شاهد انعکاس مثبت، مستقیم و فوری در بازار بودیم. مطمئنا این روند در صورت تداوم، نه تنها در ایجاد ثبات و آرامش بازار‌های مختلف، بلکه در بخش سرمایه گذاری نیز تاثیرگذار خواهد بود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها
    پیشنهاد سردبیر