آینده بورس زیر سایه جنگ ترسیم شد

سایه ناامنی یک پارامتر بسیار تاثیرگذار بر بازار سرمایه کشورهاست. اما بعد از فروکش کردن کنش‌ها میان کشورهای داخل جنگ، نه تنها هیجان آن فروکش می‌کند بلکه شوک مثبتی به بازار برای آغاز روندی صعودی خواهد بود.

آینده بورس زیر سایه جنگ ترسیم شد

منطقه خاورمیانه در سال‌های اخیر شاهد بسیاری از جنگ‌ها و تنش‌های بین کشورها و گروه‌های مختلف بوده است. از جمله جنگ سوریه که از سال ۲۰۱۱ آغاز شده و هنوز به پایان نرسیده، نبرد علیه داعش، جنگ یمن، تنش‌های ایران و عربستان سعودی، نبرد علیه تروریسم و ... همگی این تنش‌ها باعث شده‌اند که منطقه خاورمیانه به یکی از پرتنش‌ترین مناطق جهان تبدیل شود. این جنگ‌ها و تنش‌ها باعث شده‌اند که میلیون‌ها نفر در منطقه خاورمیانه مجبور به ترک خانواده، کشور و زادگاه خود شوند و با مشکلات بسیاری روبرو شوند. همچنین، این جنگ‌ها باعث شده‌اند که منابع اقتصادی و منابع طبیعی در این منطقه به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند و باعث شود که اقتصاد کشورهای منطقه خاورمیانه به خطر بیفتد.

بازار سرمایه رابطه تنگاتنگی با شفافیت و ثبات دارد. واضحا مادامی که سایه جنگ در منطقه وجود داشته باشد، ترس در دل سهامداران جای باز خواهد کرد و وضعیت بازار همانند جنگ به خون کشیده خواهد شد.

در این گزارش سعی می‌شود تا با مرور سریع جنگ‌های اخیر منطقه، آینده بورس را ترسیم کنیم.

جنگ لبنان و اسرائیل

شاید جنگ ۳۳ روزه لبنان و اسرائیل بهترین گزینه برای پیش‌بینی روند این روزهای بازار بورس باشد. مطابق تصویر و تا پیش از آغاز جنگ، بازار سهام در یک مسیر صعودی و منطقی پیشروی میکرد اما به محض اعلان جنگ توسط اسرائیل در تاریخ ۱۳۸۵/۰۴/۲۱، شاخص کل با یک کندل پرقدرت نزولی به این اخبار واکنش نشان می‌دهد. بورس همچنان متاثر از جنگ به حرکت خود ادامه میداد به طوری که با افزایش درگیری ها، دو کندل نزولی بی‌سابقه را ثبت کرد. شاخص کل بورس در طول ۳۳ روز جنگ میان آن دو کشور ۵ درصد اصلاح کرد. اما به محض پایان آن شاهد یک رشد شارپ از بازار بودیم!

لبنان

ترور قاسم سلیمانی

یکی دیگر از تاثیرگذارترین اتفاقات اخیر منطقه که بازتاب گسترده‌ای نیز داشت، شهادت قاسم سلیمانی بود. ۱۳۹۸/۱۰/۱۳ خبر ترور ایشان مخابره شد. این اتفاق درست زمانی اتفاق افتاد که بازار سهام یک روند پرقدرت صعودی را آغاز کرده بود و به محض مخابره شدن شهادت حاج قاسم، در عرض تنها ۴ روز، شاخص کل بیش از ۶ درصد اصلاح را تجربه کرد. صد البته بعد از فروکش کردن هیجانات ناشی از ترور ایشان، شاخص کل بار دیگر در ریل صعودی خود به حرکت ادامه داد.

قاسم

جنگ اوکراین و روسیه

از آنجایی که ایران یکی از متحدان روسیه بوده، انتظار تاثیر منفی حمله روسیه به اوکراین بر روی بازار سهام کشور کمی غیر منطقی به نظر می‌رسد. اما همچنان نمی‌توان شکل گیری سایه نا امنی را بر کشور نادیده گرفت. همانطور که در شکل زیر نیز مشخص است، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۵ یعنی آغاز جنگ روسیه و اوکراین، شاخص کل در عرض دو روز تقریبا ۱ درصد اصلاح را تجربه کرد. ضمن اینکه کما فی السابق بعد از کاهش هیجان، به مسیر سبز خود ادامه داد.

روسیه

می‌توان نتیجه گرفت که سایه ناامنی یک پارامتر بسیار تاثیرگذار بر بازار سرمایه کشورهاست. اما بعد از فروکش کردن کنش‌ها میان کشورهای داخل جنگ، نه تنها هیجان آن فروکش می‌کند بلکه شوک مثبتی به بازار برای آغاز روندی صعودی خواهد بود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر