بیمه کارگران | حقوق کاگر | بازنشستگی کارگران
تصویب قانون کارگری عطف به ماسبق نشود / صدای کارگران را بشنوید
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به نفوذ دولت به عنوان کارفرمای بزرگ در کنار کارفرمای خصوصی ادامه داد: دیوان عدالت اداری صدای مظلومیت کارگر را برای ترمیم دستمزد امسال نشنید و متاسفانه مصوبه اخیر نیز نمکی بر زخم آن بود.
بیمه عمر یک نوع بیمه است که در صورت فوت بیمهگذار، مزایای مالی را به یک یا چند نفر از مشتریان ایشان یا وارثان ایشان پرداخت میکند. این نوع بیمه معمولاً به عنوان وسیلهای برای ایجاد امنیت مالی برای خانواده و وارثان در صورت وقوع حوادث ناخواسته مورد استفاده قرار میگیرد.
دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه گفت: شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام صدای مظلوم جامعه کارگری را در مصوبه افزایش سن بازنشستگی بشنوند.
داود میرزائی با بیان اینکه شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام صدای مظلوم جامعه کارگری را در مصوبه افزایش سن بازنشستگی بشنوند، اظهار کرد: اخیراً مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، مصوبهای درباره افزایش سن بازنشستگی داشت که این موضوع در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است و هنوز در شورای نگهبان مورد بررسی قرار نگرفته است.
وی با اشاره به این که مجلس نباید قانون را به گونهای تصویب کند که عطف به ماسبق شود، ادامه داد: قانون بازنشستگی که برای مستخدمین جدید بعد از تصویب قانون است، باید سنوات خدمتش بیش از ۳۰ سال مصوب شود، نه اینکه عطف به ماسبق شده و بگوییم کسانی که سالهای گذشته استخدام شدهاند مشمول خدمت سنوات شوند، این خلاف قانون است و از شورای نگهبان تقاضا داریم موضوع سنوات خدمت یا بازنشستگی بیش از ۳۰ سال را تایید نکند و آن را رد کند.
میرزائی گفت: دو مصوبه افزایش غیر منطقی دستمزد و افزایش سن بازنشستگی در طول هشت ماه برای جامعه کارگری تصویب شد که روح و روان و کیان اقتصادی کارگران را بهم ریخت.
وی در خصوص تلاش مداوم کارگران و بازنشستگان برای رسیدن به دستمزد عادلانه افزود: دولت باید دستمزدها را به شکل منطقی افزایش دهد.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به نفوذ دولت به عنوان کارفرمای بزرگ در کنار کارفرمای خصوصی ادامه داد: دیوان عدالت اداری صدای مظلومیت کارگر را برای ترمیم دستمزد امسال نشنید و متاسفانه مصوبه اخیر نیز نمکی بر زخم آن بود.
میرزایی با اشاره به این که دولتمردان باید ترمیم افزایش منطقی دستمزد کارگران را در دستور کار قرار دهند، خاطر نشان کرد: حقوق کارگران کفاف ۱۰ روز زندگی آنها را هم نمیدهد.
وی در خصوص مصوبه اخیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقایان شاغل ورودی ۱۴۰۳ به بعد برای بازنشستگی باید ۳۵ سال سابقه خدمت و یا ۶۲ سال سن و بانوان شاغل ورودی همین سال باید ۳۰ سال سابقه خدمت و یا ۵۵ سال سن داشته باشند و این موضوع برای شاغلان در حال خدمت به صورت زماندار بوده که متوسط آن حدود ۲ ماه است.
میرزایی با یادآوری این که نمایندگان مجلس شورای اسلامی وکلای مردم میباشند، بیان کرد: نگاه مجموعه نمایندگان مجلس این است که صندوقهای بازنشستگی دچار بحران شدهاند و نباید تاوان سوء مدیریت مدیران در صندوق های بازنشستگی را باید جامعه کارگری بدهد.
وی با بیان این که دولت بیش از ۸۵۰ هزار میلیارد تومان به سازمان بازنشستگی بدهکار است و مطالبات سازمان تامین اجتماعی را پرداخت نمیکند، گفت: این امر به سازمان تامین اجتماعی فشار مضاعف وارد می کند و نباید این بار سنگین بر دوش جامعه ی کارگری نهاده شود.
دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به این که افزایش سن امید به زندگی بهانه خوبی برای افزایش سن بازنشستگی نیست، گفت: قیاس شرایط و کیفیت زندگی در کشورمان در قیاس با کشورهای توسعه یافته (سن بازنشستگی ۶۵ تا ۶۸ سال ) درست نیست، هر چند که قیاس ایران با آن کشورها اشتباه است اما جدا از این درآمد زندگی ما را هم با آنان مقایسه میکنند درآمد و دستمزد هم با کشورهای خارجی و بر اساس دلار مقایسه شود.
وی ادامه داد: یک کارگر در ایران پس از ۳۵ سال زندگی میتواند صاحب خانه ، ماشین و ... شود در حالی که کارگر در کشورهای توسعه یافته پس از پنج سال به امکانات مطلوب زندگی دست می یابد.
میرزایی خاطرنشان کرد: انتظار میرود شورای نگهبان و مجمع مصلحت نظام صدای مظلومیت جامعه کارگری را شنیده و اجازه ندهند در چند ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، شاهد شکاف میان آنان و نظام باشیم.
وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده که قوانینی را وضع کنید که به نفع فقرا و ضعفا باشد، اما متاسفانه کوچکترین توجهی به این مهم نمیشود، افزود: همه قوانین و تصمیمات باید به نفع فقرا باشد تا نظام بیمه شود و اگر میخواهیم از گذر سخت انقلاب عبور کنیم باید گرههای همدیگر را باز کنیم.
نظر شما