سود | نرخ سود | نرخ بهره
جدیدترین گزارش نرخ سود بین بانکی منتشر شد / نرخ سود برای هفته دوم هم کاهشی بود
نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به ۸ آذرماه با کاهش ۶ صدم درصدی به ۲۳.۵۴ درصد رسید.
نرخ سود بینبانکی یا "نرخ LIBOR" (نرخ پیشواز ارائه کننده بینبانکی) نرخی است که بانکها به یکدیگر برای وامدهی یا اعطای وام استفاده میکنند. این نرخ مهمترین نرخ مرجع در بازار پول بینبانکی است و توسط بانکها در سطح جهانی بر اساس تعهدات مالی مشخص تعیین میشود. LIBOR به عنوان یک نشانگر اصلی در ارتباطات مالی جهانی، تأثیر بسزایی در نرخهای اقتصادی و مالی دارد و توسط موسسات مالی و شرکتها بهعنوان مبنایی برای تعیین نرخ سود و ارزشگذاری محصولات مالی مورد استفاده قرار میگیرد.
تازهترین گزارش بانک مرکزی از وضعیت نرخ سود بینبانکی نشان میدهد نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۸ آذرماه با کاهش ۶ صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۴ درصد رسیده است.
گفتنی است، این نرخ در هفته منتهی به اول آذرماه با کاهش ۳ صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۶ درصد رسیده بود، همچنین نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی ۲۴ آبان ماه با افزایش ۷ صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۶۳ درصد رسیده بود.
ضمن اینکه این نرخ در هفته منتهی به ۱۷ آبان ماه ۲۳.۵۶ درصد، هفته منتهی به ۱۰ آبان ۲۳.۶ درصد، هفته منتهی به ۳ آبان ۲۳.۷۱ درصد و هفته پایانی مهر ماه ۲۳.۷۱ درصد بود، این نرخ در هفته منتهی به ۱۹ مهرماه ۲۳.۷۶ درصد و هفته پیش از آن ۲۳.۷۵ درصد بوده است.
بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به ۸ مهرماه است که به نرخ ۲۳.۸۰ درصد رسیده بود. نرخ بهره بینبانکی در پایان هفته منتهی به ۵ مهر ماه با رکوردشکنی ۱۰ سال به ۲۳.۸۰ درصد افزایش یافت.
نرخ سود بینبانکی در هفته پایانی تیرماه، پس از ۶ هفته درجا زدن در کانال ۲۳.۴درصدی، وارد کانال جدید ۲۳.۵درصدی شد و از اوخر شهریورماه نیز با عبور از این کانال وارد دامنه ۲۳.۶درصدی شده بود اما از هفتههای قبل با رکوردزنی جدید وارد کانال ۲۳.۸ درصد شد ولی طی سه هفته گذشته به کانال ۲۳.۷ درصد بازگشت.
روند صعودی نرخ بهره بینبانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده بود؛ از هفته منتهی به ۳۰ آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال ۲۱درصدی شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از ۲۶ بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال ۲۲درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال ۲۳درصدی در نوسان است.
نرخ سود بینبانکی چیست؟
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را بهنام بازار بینبانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود.
نظر شما