هواشناسی | پیش بینی آب و هوا

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنج شنبه / بارش ها تشدید می شود

سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در برخی مناطق از ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی روز پنجشنبه ۱۷ اسفندماه خبر داد.

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنج شنبه / بارش ها تشدید می شود

پیش‌بینی آب و هوا یک فرایند پیچیده است که براساس داده‌هایی از جمله درجه حرارت، رطوبت، فشار هوا و سرعت باد صورت می‌گیرد. در حال حاضر، تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته‌ای برای پیش‌بینی وضعیت آب و هوا وجود دارد. یکی از روش‌های اصلی پیش‌بینی آب و هوا، مدل‌سازی عددی جو است که براساس قوانین فیزیکی، ترمودینامیک و دینامیک جو با هدف پیش‌بینی شرایط آب و هوایی تولید می‌شود. روش‌های دیگر شامل استفاده از داده‌های ماهواره‌ای، سامانه‌های رادار، ایستگاه‌های مترآب‌سنجی و شنود صدا است. همچنین، شبکه‌های عصبی مصنوعی برای پیش‌بینی آب و هوا و استفاده از الگوریتم‌های یادگیری عمیق در این روش‌ها نیز به‌کار گرفته می‌شوند. در کل، پیش‌بینی آب و هوا برای مسائل مختلف از جمله برنامه‌ریزی شهری، کشاورزی، مراکز انرژی و توریسم بسیار مهم است و روش‌های پیش‌بینی پیچیده و متنوعی برای این منظور توسعه یافته‌اند.

 

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز در غرب، شمال غرب، دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز و زاگرس، شمال شرق و شرق کشور بارش برف و باران، وزش باد شدید موقتی و در هرمزگان و سیستان و بلوچستان رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی شده است.

فردا چهارشنبه در استان‌های سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و جنوب کرمان بارش پراکنده روی می‌دهد و سپس سامانه بارشی از کشور خارج می‌شود.

پنجشنبه با ورود موج بارشی جدیدی از شمال غرب در استان‌های واقع در این منطق، برخی مناطق غرب، دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز و روز جمعه در نوار شمالی کشور، هرمزگان، جزایر شرق خلیج‌فارس،‌ تنگه هرمز، جنوب فارس و برخی مناطق کرمان رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و گاهی گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

شنبه هفته آینده ضمن تشدید بارش‌ها در مناطق یاد شده به ویژه جنوب شرق کشور در شرق و شمال شرق نیز بارندگی روی می‌دهد.

 طی امروز در برخی مناطق جنوب غرب، جنوب،‌ جنوب شرق، شرق و بخش‌هایی از مرکز کشور وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش‌بینی شده است.

روزهای چهارشنبه و پنجشنبه افزایش دما در نیمه شمالی کشور به‌ویژه استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل روی می‌دهد. امروز تنگه هرمز و دریای عمان مواج هستند.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵

نوع مخاطره: بارش برف، باران، وزش باد شدید موقت، کاهش نسبی دما، کولاک برف، مه.

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵: جنوب خراسان رضوی و ارتفاعات خراسان جنوبی.

اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، یخ‌زدگی و لغزندگی زمین در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف، انسداد گردنه‌های مسیرهای برف‌گیر، کاهش دید، بهمن، کولاک برف، احتمال قطعی برق به‌ویژه در نواحی روستایی و خسارت به سازه‌های موقت، نهال‌ها، ماشین‌آلات و محصولات کشاورزی.

توصیه: پرهیز از سفر به‌ویژه در گردنه‌های برف‌گیر و در صورت ضرورت مجهز بودن خودروها به ادوات زمستانی.

پرهیز از فعالیت‌های عمرانی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در گردنه‌ها و نقاط سردسیر.

صرفه‌جویی در مصرف نهاده‌های انرژی.

انتقال ماشین‌آلات کشاورزی به مکان‌های مسقف.

بکارگیری تمهیدات لازم برای درختان جوان در مقابل برف و سرما و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵

نوع مخاطره: رگبار باران و رعد و برق، وزش باد شدید موقت

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵: نیمه شرقی هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، یزد و خراسان جنوبی.

اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، آب‌گرفتگی معابر، طغیان رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، سرریز شدن سدها، صاعقه، کاهش دید در مناطق کوهستانی و خسارت به سازه‌های موقت، ماشین‌آلات کشاورزی و محصولات زراعی و باغی.

توصیه: عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، عدم فعالیت کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم در مقابله با خسارات کشاورزی و مدیریت سدها.

توصیف سامانه: وزش باد به نسبت شدید تا شدید و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: ظهر سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵

نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد جنوب شرقی تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع موج تا ۲ متر.

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفش‌های پرورش ماهی، احتمال اختلال در تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی.

توصیه: اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی، فراساحل و سکوهای نفتی، آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

منبع: تسنیم
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر