آخرین جزئیات از درمان قطعی ایدز
نتایج یک آزمایش بالینی در افریقای جنوبی و اوگاندا حاکی از کشف یک داروی تزریقی پیشگیری از ایدز است که تاثیری قطعی دارد.
ویروس ایدز (HIV)، یکی از انواع ویروسهای آسیب رسان به سیستم ایمنی بدن است که با کاهش دستهای از سلولها در بدن انسان با نام CD۴، بدن فرد را مستعد ابتلا به انواع بیماریهای خطرناک از جمله سرطان میکند. با توجه به اینکه این بیماری به درون DNA فرد نفوذ میکند، هیچ راهی برای درمان آن نیز وجود ندارد. بدین ترتیب بهتری راه جلوگیری از ابتلا به ایدز است.
حال طبق جدیدترین اخبار پزشکی و سلامت، دانشمندان و پژوهشگران موفق به ساخت دارویی برای جلوگیری از ایدز شدند که میتواند از بروز عفونت نیز در زنان جلوگیری کند.
داروی جلوگیری از ابتلا به بیماری ایدز با نام Lenacapavir چقدر مفید عمل میکند؟
در طی یک آزمایش بالینی و غربالگری صورت گرفته از حدود ۵ هزار شرکتکننده در کشورهای افریقای جنوبی و اوگاندا برای بررسی تاثیر داروی Lenacapavir (یک مهارکننده کپسید فیوژن)، در برابر دو داروی پیشگیریکننده ویروس ایدز در یک دوره ۶ ماهه، سرانجام پژوهشگران متوجه شدند که تزریق ۲ بار از این دارو در سال به طور کامل از ابتلا به بیماری ایدز جلوگیری میکند.
این دستاورد موفقیتهای اخیر دو داروی PrEP را بطور کامل زیر سوال برده به نحویکه فوندالی نیاتی مدیر ارشد اجرایی شرکت Proactive Health Solutions در این باره گفت:
این دارو به طور حتم شیوه جلوگیری از ابتلا به اچای وی را دگرگون میکند و یک انقلاب در این عرصه به وجود خواهد آورد.
گروهی از پژوهشگران به رهبری لیندا گیل بکر در ۲۵ منطقه در افریقای جنوبی و اوگاندا کارآمدی ۳ داروی پیشگیری از ایدز PrEP را میان ۵ هزار زن بررسی کردند. زنان شرکتکننده به ۳ گروه تقسیم شدند و طی آزمایشی دارو یا پلاسیبو را دریافت کردند. در این آزمایش نه پزشکان و نه بیماران نمیدانستند که داروی مذکور واقعی یا پلاسیبو است. این درحالی است که حفظ یک روتین روزانه برای زنان افریقایی کار مشکلی بود زیرا بسیاری از آنها که بین سن ۱۶تا ۲۵ سال بودند و داروی Truvada F/TDF را مصرف میکردند. اما داروی جدید یعنی Lenacapavir فقط به ۲ بار تزریق در سال نیاز دارد و این چالش را برطرف میکرد.
همچنین شرکتکنندگان در تحقیق یک قرص روزانه به نام Descovy F/TAF را مصرف میکردند تا تاثیر آن در مقابل Truvada که به طور موثرتر در بدن توزیع میشود، آزمایش شود. هرچند روش پیشگیری فعلی کارآمد است اما چالش هایی نیز دارد. به هرحال نتایج مرحله آزمایش نشان داد ۲۱۳۴ نفر از افرادی که داروی تزریقی Lenacapavir را دریافت کردند، به ویروس اچای وی مبتلا نشدند اما زنانی که ۲ مکمل روزانه دیگر مصرف کردند، به بیماری مبتلا شدند.
حدود ۱۶ نفر از ۱۰۸۶ فرد دریافتکننده Truvada و ۳۹ نفر از ۲۱۳۶ نفر دریافتکننده Descovy به ویروس اچای وی مبتلا شدند. مرحله دوم آزمایش نیز در راه است و طی آن دیگر عوامل مردم شناختی مانند جنسیت و قابلیت تاثیرگذاری دارو بررسی میشود. بدین ترتیب این دارو با توجه به نحوه استفاده و دوز کنترل شده بدون هیچ عارضه خاصی میتواند باعث پیشگیری از این بیماری منفور و غیرقابل درمان باشد.
نظر شما