نیاز جدی کشور به فیزیوتراپیست ها

دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: با توسعه آموزش فیزیوتراپی در کشور شاهد ارتقای کیفیت زندگی بیماران خواهیم بود.

نیاز جدی کشور به فیزیوتراپیست ها

 پرهام پارسانژاد دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: بعد از گذشت ۱۵ سال از تصویب کلیات طرح ارتقای سطح پایه رشته فیزیوتراپی به دکترای حرفه‌ای همسو با استانداردهای جهانی آن این طرح در طول این سال‌ها و بر اساس مصوبه هشتاد و ششمین جلسه شورای‌عالی برنامه‌ریزی وزارت بهداشت و با اعلام دبیرخانه شورای آموزش علوم پایه، بهداشت و تخصصی مقرر شد آزمون ورودی دوره دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی، امروز پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شود.

وی ادامه داد: داوطلبان در صورتی مجاز به شرکت در آزمون دکترای فیزیوتراپی هستند که دانشنامه مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد رشته فیزیوتراپی آنها از دانشگاه‌های داخل یا خارج از کشور مورد تأیید وزارت بهداشت را دارا باشند.

پارسانژاد ببان کرد: دانشجویان مشغول به تحصیل در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته فیزیوتراپی به شرط فراغت از تحصیل تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

وی تاکید کرد: در این آزمون ۱۵۰۰ فیزیوتراپیست برای کسب ۱۵۰ صندلی این دوره در ۶ دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، توانبخشی و سلامت اجتماعی، شهید بهشتی، شیراز و جندی شاپور اهواز با هم به رقابت خواهند پرداخت و مجوز برگزاری این دوره‌ها برای ۳ سال به این دانشگاه‌ها اعطاء شده است.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که سالیانه ۸۰۰۰ فیزیوتراپیست نیاز کشور است.

پارسانژاد تاکید کرد: چشم‌انداز جهانی رشته فیزیوتراپی دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی بوده و از سال ۲۰۲۰ در دانشگاه‌های دنیا دانشجوی فیزیوتراپی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرش نمی‌شود که امیدواریم هر چه سریعتر این مهم در کشور ما هم اجرایی شود.

وی گفت: با گسترش حیطه علم فیزیوتراپی به عنوان تخصص تشخیص و درمان اختلالات مرتبط با حرکت در دو دهه گذشته، لزوم راه‌اندازی و اجرای فراگیر این طرح در کشور بسیار محسوس بود و مقاطع چهارساله کارشناسی و دو ساله کارشناسی ارشد برای آموزش‌های گسترده فیزیوتراپی در مباحث مختلف آسیب‌های ورزشی، سالمندان، نوزادان و اطفال، زنان و کف لگن، بیماری‌های قلب و ریه، بیماری‌های مغز و اعصاب پاسخگو نبوده است.

وی اضافه کرد: با توسعه آموزش فیزیوتراپی در کشور در سال‌های آینده می‌توان شاهد ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسیب‌های عصبی، اسکلتی و عضلانی بود. همچنین بیماری‌های شایعی مانند یبوست، بی‌اختیاری‌های گاز، ادرار و مدفوع می‌توانند با ارائه خدمات گسترده تر فیزیوتراپی کف لگن قابل درمان تر باشند و‌ میزان موفقیت جراحی‌های قلبی عروقی و ریوی با توسعه فیزیوتراپی تخصصی پس از جراحی بیشتر خواهد بود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر