ورود موج بارشی پرقدرت به کشور / خشکسالی این استان ها به پایان رسید

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی بارش برف و باران در ۱۹ استان و مخاطره کولاک و کاهش دما از ورود سامانه بارشی جدید به ایران طی روز پنجشنبه خبر داد. بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، ۴۳.۳ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۷۰.۹ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۱۲۵ میلیمتر بوده است.

ورود موج بارشی پرقدرت به کشور / خشکسالی این استان ها به پایان رسید

بررسی نقشه‌های همدیدی و‌ آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد فردا سه‌شنبه در شمال شرق و بخش‌هایی از شرق ایران، چهارشنبه در گیلان، نوار شرقی خراسان رضوی و خراسان جنوبی بارش پراکنده ادامه خواهد داشت.

پنجشنبه با ورود سامانه بارشی دیگری به کشور بارش‌ها در نیمه غربی و جنوب آغاز شده و روز جمعه گستره آن شمال شرف و برخی مناطق شرق ایران را فرا می‌گیرد.

طی سه روز آینده در جنوب شرق، شرق و جنوب کشور وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. از امروز تا چهارشنبه خلیج‌فارس و تمگه هرمز، چهارشنبه و پنجشنبه شرق دریای عمان مواج و متلاطم می‌شود.

هشدار تقویت فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۹

نوع مخاطره: بارش برف و باران، در نواحی کوهستانی کولاک برف، پدیده مه، کاهش نسبی دما، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد با گرد و خاک

منطقه اثر:

دوشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۹: نیمه غربی و نیمه جنوبی فارس، نیمه غربی استان‌های هرمزگان و کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، نیمه شرقی خوزستان، لرستان، غرب و جنوب اصفهان، شرق و شمال کرمانشاه، خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی، ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، قزوین و زنجان.

اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حمل و نقل ناوگان زمینی، هوایی و ریلی کشور، لغزندگی جاده‌ها، انسداد گردنه‌های برف‌گیر و راه‌های روستایی مناطق سردسیر به سبب بارش برف، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، کولاک برف، در ارتفاعات احتمال ریزش بهمن، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و اختلال در انتقال حامل‌های انرژی، بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر.

با این حال؛ بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۲۷ بهمن‌ماه به‌طور میانگین ۱۰.۸ میلیمتر بارش دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۸.۶ میلیمتر است بنابراین ۲۵.۳ درصد بارش بیشتری در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۲۷ بهمن‌ماه به‌طور میانگین ۲۵ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۳۳.۶ میلیمتر است. در نتیجه ۲۵.۵ درصد با کاهش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای فصل جاری منتهی به ۲۷ بهمن‌ماه در کشور به‌طور میانگین ۳۷.۱  میلیمتر بارش دریافت شده که نسبت به بارش ۶۶ میلیمتری بلندمدت ۴۳.۸ درصد کاهش یافته است.

از ابتدای سال جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه به‌طور میانگین ۷۰.۹ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت با مقدار ۱۲۵ میلیمتر با کاهش ۴۳.۳ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی و مازندران نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان در مازندران ۵.۴ درصد و خراسان جنوبی ۱.۶ درصد نسبت به بلند مدت افزایش داشته است.

بارندگی در سایر استان‌ها کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۷۵.۱ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

پیش‌تر رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نیز به کاهش بارش در کهگیلویه و بویر احمد نیز اشاره کرده و اوایل بهمن ماه در این مورد گفته بود: پر آب‌ترین مناطق ایران در سال آبی جاری جزو استان‌های کم‌بارش هستند. به عنوان مثال کهگیلویه و بویراحمد باید حدود ۳۵۰ میلی‌متر بارندگی دریافت می‌کرد اما تنها ۷۸ میلی‌متر بارش داشته است. در مجموع بارش طی سال آبی جاری در کهگیلویه و بویراحمد ۷۷.۵ درصد کمتر از نرمال بوده است.

حال با این وجود که بارش مجموع بارش طی سال آبی جاری در کهگیلویه و بویراحمد، از ۵ بهمن‌ماه ۲.۴ درصد افزایش یافته است اما این آمار بار دیگر زنگ خطر کم آبی را به سبب میزان کم بارش در پرآب‌ترین مناطق ایران به صدا در آورده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۱۳۴.۴ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۷۵.۱ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۴۴.۱ درصدی بارش در این استان است.

شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

منبع: ايسنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر