چالش اهدای خون در بانوان

مدت‌ها است دستگاه سنجش فقر خون و آنمی در اختیار داریم و هر خانمی که به ما مراجعه کند می‌توانیم با یک آزمایش ساده از نوک انگشت فرد به او اعلام کنیم که آیا کم خونی دارد یا خیر؟

چالش اهدای خون در بانوان

به گزارش تیترکوتاه، دکتر سید منتظر شبَّر با اشاره به شعار روز جهانی اهدای خون مبنی بر "من هستم؛ چون تو خون اهدا می‌کنی"، گفت: شعار همه ساله با مشارکت و نظرات کشورهای مختلف توسط سازمان بهداشت جهانی انتخاب می‌شود.

با فرآوری‌هایی که روی هر واحد خونی که اهدا می‌شود، انجام می‌شود، سه فرآورده از آن احصا می‌شود که شامل گلبول‌های قرمز، پلاسما و پلاکت است. گلبول‌های قرمز برای کسانی که نیاز به خون دارند،‌ پلاسما برای دارو، فاکتورهای انعقادی و پلاکت نیز برای کسانی که دچار افت پلاکت هستند مانند کسانی که تحت شیمی‌درمانی هستند، استفاده می‌شود. بر این اساس یک واحد خون که شامل ۴۵۰ سی‌سی است به ۳ فرآورده دیگر تبدیل می‌شود و هرکدام از آنها می‌تواند جان یک نفر را نجات دهد.

مردان؛ بیشترین اهداکنندگان خون در ایران و جهان

وی با بیان اینکه در تمام دنیا جمعیت بیشتری از اهدا کنندگان خون را مردان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: تقریبا تا ۹۰ درصد اهدا کنندگان خون آقایان هستند و این شرایط به دلایل مختلفی از جمله شرایط جسمی خانم‌ها است که نگرانند کم خونی داشته باشند و خون اهدا نمی‌کنند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به اینکه این یک باور غلط در میان بانوان است،‌ تصریح کرد: ما مدت‌ها است دستگاه سنجش فقر خون و آنمی در اختیار داریم و هر خانمی که به ما مراجعه کند می‌توانیم با یک آزمایش ساده از نوک انگشت فرد به او اعلام کنیم که آیا کم خونی دارد یا خیر؟ در این رابطه بانوان نباید نگرانی داشته باشند؛ چراکه پزشکان مجرب ما در مصاحبه اولیه اگر کمترین شکی به کم‌ خونی فرد کنند از او تست هموگلوبین می‌گیرند تا اهدای خون بدون نگرانی انجام شود.

جمعیت ۵ درصدی زنان اهدا کننده خون

وی افزود: این آمار اهدای خون پایین بانوان یک نوع چالش است. ما سلامت و کم خونی افراد را به شکل بسیار تخصصی بررسی می‌کنیم و در صورتی که فرد شرایط اهدای خون نداشته باشد به هیچ عنوان از او خون نمی‌گیریم؛ چرا که سلامت اهدا کنندگان مهم است. تقاضای ما مراجعه همه افراد است؛ در نهایت ممکن است این مراجعه به یک کشف رایگان تبدیل شود و فرد متوجه کم خونی خود شده و به دنبال درمان برود. در زمان دفاع مقدس خانم‌ها نیمی (۵۰ درصد) از نیاز به خون را در کشور تامین می‌کردند اما اکنون شاید جمعیت زنان هدا کننده خون به ۵ درصد برسد.

فواصل زمانی مجاز برای اهدای خون

وی درباره فواصل زمانی مجاز اهدای خون،‌ بیان کرد: آقایان در یک سال ۴ مرتبه و خانم‌ها در یک سال ۳ مرتبه می‌توانند خون اهدا کنند. در هر بار اهدای خون نیز ۴۵۰ سی‌سی خون گرفته می‌شود و بدن هم به راحتی توانایی جبران این میزان خون گرفته شده را دارد و بعد از ۴ هفته این مقدار خون در بدن بازسازی می‌شود.

 

منبع: ايسنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر