قول وزیر ارتباطات عراق به زائران اربعین
میر احمدی، رئیس ستاد مرکزی گفت: وزیر ارتباطات عراق قول داد که به طور قابل ملاحظهای هزینه اینترنت در داخل عراق را کاهش دهد.
نشست ستاد مرکزی اربعین با حضور نمایندگان دستگاههای عضو و استانداران استانهای مرزی محل عبور زائران، در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد.
سید مجید میر احمدی در پایان این نشست به خبرنگاران گفت: گزارشهای ارائه شده از سوی روسای کمیتههای اربعین و سایر اعضا نشان میدهد که کارهای خوبی انجام شده و در راستای همان چیزی است که در جلسات ستاد مرکزی اربعین برنامهریزی شده و حاکی از آمادگی مناسب همه دستگاهها است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: طی پیام ویدیویی که در جلسه امروز از وزیر محترم ارتباطات عراق پخش شد، قول دادند که به طور قابل ملاحظهای هزینه اینترنت در داخل عراق را کاهش دهند. حتی درباره مکالمات داخل عراق با ایران طبق دستور نخست وزیر محترم عراق، این هزینه را کاهش خواهند داد.
میراحمدی به طرح موضوع بیمه زوار در جلسه اشاره کرد و گفت: به جهت اینکه بعضی از زائران عزیز و متقاضیان درخواست افزایش سطح پوشش فوت ناشی از غیرحوادث (عادی) را کردند که نسبت به فوت ناشی از حوادث تفاوت قابل ملاحظهای دارد. در جلسهای که با بیمه گزار برگزار شد قرار بر تعادل بخشی به این سطح و تغییر به سود زائران در این دو سطح بیمه شد که تغییر در این دو سطح بیمه ظرف ۴ تا ۵ روز آینده اعلام خواهد شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ادامه داد: تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر از زائرین در سامانه سماح ثبت نام کردهاند که بیانگر استقبال قابل توجه زائران است. به جهت هجمهای که معاندین و دشمنان نسبت به اعتقادات و باورهای دینی مردم خصوصا در ایام محرم شروع کردند و نظر به جدیت و اهتمام مردم برای حضور در حسینیه ها، مساجد و هیاتها برای دادن پاسخ دندان شکن به معاندان، به نظر میآید که استقبال زائران هم برای حضور در حماسه اربعین حسینی با وجود گرمای هوا، قابل توجه باشد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: تاکید کردیم که وزارت بهداشت، جمعیت هلال احمر و کمیته بهداشت و درمان ستاد مرکزی اربعین حتما آموزشهای لازم برای مدیریت گرما توسط زائران عزیز را با کمک صدا و سیما افزایش دهند و هر زائری حتما باید آموزشهای لازم خودمراقبتی برای مقابله با گرما را ببیند و امکانات لازم را همراه داشته باشند.
میراحمدی توضیح داد: یکی از توصیه ها، تهیه چتر برای سایبان و جلوگیری از تابش خورشید است که زائران بهتر است همراه خود داشته باشند. تغییر ساعت حرکت زائرین برای راهپیمایی یکی دیگر از توصیهها است. زائران باید ساعتهای شب یا ساعتهای خنک روز را با هدف پرهیز از گرمازدگی برای راهپیمایی انتخاب کنند. یکی از مسائل ما همین آموزشهای لازم خودمراقبتی زائرین در بحث مدیریت گرما است.
میر احمدی همچنین از تصمیماتی برای حملونقل زائران گفت و اینکه بر اساس ثبت نام ۵۰۰ هزار نفری فعلی در سامانه سماح، بیش از ۴۴ درصد اعلام کردهاند که با خودروهای شخصی خودشان مسافرت خواهند کرد؛ این عدد خوبی است و هر چه افزایش یابد مناسب تر است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور خاطرنشان کرد: دیگر مصوبه موکد امروز ستاد مرکزی اربعین این است که حتما پارکینگهای ما در مرزها از امنیت لازم برخوردار باشند که زائرین پس از پارک خودروهای خود در پارکینگ، درباره امنیت کافی آن مطمئن باشند.
میراحمدی ادامه داد: هر میزان خودروی شخصی مراجعه کند، ما ظرفیت آن را در پارکینگهای مرزی داریم؛ البته همچنان دغدغه حملونقل عمومی توسط اتوبوس، قطار و هواپیما را داریم و مسئولان امر به صورت شبانه روزی بعد از دستورهای ریاست محترم جمهوری در حال تلاش هستند با این وجود همچنان تاکید میکنیم که زائرین ما به همان «نذر مسافر» اهتمام و تا حد ممکن از خودروهای شخصی خود استفاده کنند.
میراحمدی در پاسخ به سوالی درباره ارز زائران اربعین گفت: همان طور که رئیس بانک مرکزی اعلام کرد ۲۰۰ هزار دینار عراقی را به هر زائر پرداخت میکنند. امروز نماینده بانک مرکزی در جلسه غایب بود و قرار شد بانک مرکزی هر چه زودتر نحوه مراجعه و مبلغ ریالی را اعلام کند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: توافق ما با وزارت کشور عراق این است که از اول محرم تا پایان ماه صفر، گذرنامههای اربعینی قابل استفاده باشد. این گذرنامهها اکنون فعال است و هیچ مشکلی ندارند.
نظر شما