موضع ایران نسبت به موضوع کشف حجاب از زبان رییسی

رییسی گفت: نسبت به آنچه در جمهوری اسلامی وجود دارد هم ابتدا تقید قاطبه زنان مسلمان ایرانی به حجاب بر اساس مبانی دینی و شرعی است که در نسل های قبل زنان ایرانی نیز وجود داشته و در کنار آن نیز وجه قانونی این مسئله مورد توجه بوده است.

موضع ایران نسبت به موضوع کشف حجاب از زبان رییسی

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا، مواضع کشورمان درباره مباحث مختلف را بازگو کرد.

در بخشی از این گفتگو مواضع کشورمان درباره ارزیابی اغتشاشات سال گذشته و انگیزه آمریکا و برخی کشورهای غربی برای استفاده از مسائل جنسیتی به عنوان اهرم فشار بر ایران، مطرح شد که در ادامه مطالعه خواهید کرد:

خبرنگار: این روزها تقریبا یکمین سالگرد فوت خانم مهسا امینی است که توسط پلیس امنیت اخلاقی به خاطر نوع پوشش دستگیر شد. به نظر شما نوع واکنش ایران به اعتراضات و ادعاهای گروه‌های حقوق بشری درباره کشته و بازداشت شدن تعدادی از معترضین و نیز خبرنگاران چه پیامی را درباره مدیریت اعتراضات از سوی جمهوری اسلامی ایران به دنیا مخابره می‌کند؟

این یک حادثه‌ای بود که اتفاق افتاد و نمونه این حوادث را شما در شهرهای مختلف آمریکا شاهد هستید که برای مردان و زنان و سیاهپوستان و رنگین‌پوستان اتفاق می‌افتد. هر روز نظائر چنین اتفاقی در آمریکا و شهرهای اروپایی اتفاق می‌افتد.

این یک حادثه بود که جمهوری اسلامی ایران سریع آن را پیگیری و دنبال کرد تا به ابعاد آن رسیدگی شود. بنده شخصا با خانواده خانم امینی تماس گرفتم و گفتم حتما این امر پیگیری خواهد شد و پیگیری‌های تحقیقاتی و پژوهشی و قضایی نیز در این مورد انجام شد.

مسائل پزشکی دقیقا با مردم در میان گذاشته شد و بررسی‌ها و تحقیقات پزشکی و پزشکی قانونی و بعد از آن اقدامات قضایی به اطلاع مردم و به خانواده ایشان رسید، اما سخن در این است که غربی‌ها و بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکایی‌ها سوار بر این موج شدند و دنبال اهداف خودشان بودند. در واقع این جریان را به عنوان پروژه‌ای علیه جمهوری اسلامی به کار گرفتند و یک جنگ ترکیبی و ادراکی یعنی یک جنگ سیاسی، اقتصادی، رسانه‌ای و روانی را علیه جمهوری اسلامی به راه انداختند.

مسئله آمریکایی‌ها و این کشورهای غربی نه در این قضیه موضوع خانم امینی و مسئله حقوق بشر بود و نه واقعا در قضیه هسته‌ای مسئله‌شان فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است. آنها احساس کردند یک زمینه‌ای پیدا شده برای اینکه بتوانند دشمنی خود را با جمهوری اسلامی ایران ابراز کنند.

لذا آن کسی که میز مذاکره را ترک کرد جمهوری اسلامی نبود، بلکه آن کشورهای اروپایی و آمریکایی‌ها بودند که دل به اغتشاشات در ایران بستند. آنها فکر کردند که ایران مثل کشورهای دیگری است که برای آنها برنامه ریختند و بلوا به‌پا کردند و آن کشورها را بهم ریختند؛ کشورهایی که نمونه آن را در منطقه و دیگر نقاط جهان داشتیم. این روش آمریکایی‌هاست که می‌آیند تحت عنوان حقوق بشر کشورها را بهم می‌ریزند.

آیا آنها واقعا دلسوز انسان هستند؟ شما در آمریکا به عنوان یک رسانه، در خیابان‌های آمریکا ببینید، مردم آمریکا که سخن مرا می‌شنوند، نگاه کنند و حوادثی که در خودِ آمریکا و انگلیس اتفاق می‌افتد و الان در فرانسه اتفاق می‌افتد را ببینند! ببینید فرانسه چگونه دارد با معترضین رفتار می‌کند؟ چگونه با آنچه در خیابان‌های آن اتفاق می‌افتد مواجه می‌شود؟ و ببینند که جمهوری اسلامی چه کار انجام داد؟

البته مسئله کسانی که دست به ترور و تخریب زدند و عامل دست بیگانگان بودند، با افرادی که معترض بودند‌، فرق می‌کرد.

خوشبختانه ملت ایران جریان اغتشاشات را کاملا ناکام گذاشت؛ یعنی همراهی نکرد. یک عده‌ای اعتراضاتی داشتند مثل همه اعتراضاتی که در هر جای دنیا ممکن است افرادی معترض باشند. آنها را جمهوری اسلامی به عنوان معترض تحمل کرد و بعد هم رهبری معظم انقلاب اسلامی، افرادی را که دچار احساسات و غفلت شده بودند، عفو کردند که این کار در آمریکا و اروپای شما اتفاق نمی‌افتد. این کار را جمهوری اسلامی با سماحت و بزرگی انجام داد.

کسانی که اقدام به ترور کرده بودند، آدم کشته بودند، به نیروهای مسلح حمله کرده بودند و تخریب انجام داده بودند، طبیعتا وضعیت آنها متفاوت بود. البته اینها تعداد کمی بودند که به دست دستگاه قضایی سپرده شدند و محاکمه و مجازات می‌شوند.

جمهوری اسلامی سخن مخالفین و اعتراض‌ها را می‌شنود. برای اینکه بدانید نگاه کنید به وضعیت و شرایطی که امروز در رسانه‌هایمان و در اظهار نظرها داریم. امروز آن کسی که بخواهد حرفی بزند، اظهارنظری کند، اظهارنظر برای او آزاد است. آزادی بیان و آزادی قلم در جمهوری اسلامی تضمین شده است.

لذا سال گذشته علیرغم اینکه آمریکایی‌ها و بعضی از کشورهای اروپایی برخلاف همه قوانین بین‌المللی، یعنی عدم مداخله در وضعیت کشورهای دیگر، اینها رسما اعلام حمایت کردند از اغتشاشگران، اما جمهوری اسلامی ایران توانست آنگونه وضعیت را مدیریت کند.

آمریکایی‌ها رسما از کسانی که می‌خواستند امنیت کشور را مختل کنند، اعلام حمایت کردند؛ به چه مجوزی این کار انجام شد؟ این را باید مردم آمریکا از دولت آمریکا بپرسند که برای چه شما از کسانی که اغتشاش کردند در یک کشور، حمایت کردید؟

اغتشاش کردن، یعنی کسانی که ترور می‌کنند، مردم آمریکا باید از مقامات آمریکایی بپرسند برای چه شما از داعش حمایت می‌کنید، داعشی که اینقدر جنایت می‌کند، سر را از بدن‌ها جدا می‌کند، خانه‌ها را ویران می‌کند. این سوالی است که مردم آمریکا باید از حکومت آمریکا بکنند.

باید بپرسند برای چه شما ۲۰ سال در افغانستان حضور پیدا کردید و ثمره حضور شما شد ۳۵ هزار کودک معلول در افغانستان! ۲۰ سال حضور آمریکا در افغانستان چه ثمره‌ای برای امنیت افغانستان داشت. اینها را باید مردم آمریکا و فرهیختگانی که در جای جای عالم هستند از نظام سلطه بپرسند که حضور شما در عراق و افغانستان و در جاهای دیگر دنیا چه امنیتی ایجاد کرد، جز ایجاد بلوا، اغتشاش و بهم‌ریختگی!

آمریکایی‌ها و بعضی از کشورهای اروپایی تصور می‌کردند ایران هم مثل همان کشورهای دیگر است که در اینجا ره به جایی ببرند، غافل از اینکه انقلاب اسلامی ایران یک درخت تناوری است که ثمرات بسیاری دارد و با این تکانه‌ها هرگز تکان نخواهد خورد.

اگر درست متوجه شده باشم، شما دارید نسبت به آنچه که سال گذشته در ایران و در خیابان‌ها و به دنبال واقعه فوت خانم مهسا امینی اتفاق افتاد، آمریکایی‌ها را سرزنش می‌کنید ولی در واقع نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اعتراضات برخورد کردند، فکر نمی‌کنید باید مسئولیت اتفاقاتی که سال گذشته افتاده را بپذیرید؟

آن کسانی که تحریک کردند و بر این موج سوار شدند، آمریکایی‌ها و بعضی از کشورهای اروپایی بودند. بله، در خیلی از کشورهای دنیا اعتراض هست. اما آن کسانی که افراد را تحریک می‌کنند و اغتشاشگران را به جان مردم می‌اندازند و بعد هم ناامنی ایجاد می‌کنند، حتماً می‌گویم این کاری بود که دشمنان ایران کردند.

حتما در داخل کسانی هستند که دنبال کار دشمنی هستند، اما تعدادشان بسیار اندک و محدود است و در مقابل موج ملت بزرگ ایران کاری از آنها برنمی‌آید و برنیامد.

نیروهای انتظامی ما در این رابطه بسیار تلاش کردند که با معترضین بر خلاف آنچه که در آمریکا و اروپا رفتار می‌شود، رفتار خشنی نداشته باشند. البته نسبت به کسانی که می‌خواستند بانکی را آتش بزنند یا کسانی که سلاح به طرف مردم کشیدند یا می‌خواستند ایجاد اغتشاش و خونریزی کنند، طبیعتا نیروهای حاضر در خیابان نمی‌توانستند به کسی اجازه دهند که ترور کرده و اماکن دولتی و خانه‌های مردم را تخریب کند و امنیت مردم را به خطر بیندازد.

اینجا کاری که جمهوری اسلامی کرد فرق گذاشتن بین اعتراض و اغتشاش بود. ما اعلام کردیم کسانی که معترضند اعتراضشان را بیان کنند، حرف بزنند، سخن بگویند و شعار بدهند، ولی کسانی که می‌خواستند امنیت را مختل کنند، طبیعتاً جمهوری اسلامی اجازه نداد امنیت را مختل کنند.

کاری که در مدیریت صحنه انجام دادیم این بود که بین معترضین و کسانی که خواسته‌ای را بیان می‌کردند، فرق قائل شدیم و معترضین حتی اگر دستگیر هم شده بودند، سریع با عفو آزاد شدند.

تفاوت بین اغتشاشگران و معترضین؛ معترضین در بیان اعتراضشان آزاد بودند و الان هم آزاد هستند. هر کس اعتراضی دارد، اعتراض یک روشی دارد، اعتراض صنفی و حزبی بکند، اشکالی ندارد، اما اگر کسی بخواهد امنیت جامعه را بهم بزند، طبیعتاً هیچ کجای دنیا به او اجازه نمی‌دهند.

گواه اینکه نیروهای جمهوری اسلامی در این جهت بسیار سعی کردند که به مردم آسیب نرسد، سوءاستفاده تروریست‌ها بود که تعدادی از نیروهایی انتظامی و امنیتی ما را ترور کردند. شهدایی که از نیروهای انتظامی و نیروهای در میدان داشتیم، گواه بر این بود که نیروهای ما با مدیریت صحنه سعی کردند صف معترضین را از اغتشاشگران جدا کنند، به همین دلیل اینها خودشان مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، برای اینکه معترضین مسئله‌شان با اغتشاشگران جدا از هم شود.

خبرنگار: موضع جمهوری اسلامی نسبت به موضوع کشف حجاب زنان چیست؟

ایران کشوری اسلامی است و مردم مسلمان آن حتی صدها سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی خواهان زندگی عفیفانه و نجیبانه بوده‌اند. به گواه تاریخ عفت و نجابت ملت ایران دارای پیشینه‌ای قدیمی است. پوشش و حجاب زنان این کشور نیز در سالیان متمادی همواره همین حجاب مرسوم و عرف جامعه ایرانی بوده است.

نسبت به آنچه در جمهوری اسلامی وجود دارد هم ابتدا تقید قاطبه زنان مسلمان ایرانی به حجاب بر اساس مبانی دینی و شرعی است که در نسل های قبل زنان ایرانی نیز وجود داشته و در کنار آن نیز وجه قانونی این مسئله مورد توجه بوده است.

از نظر ما جنجال‌آفرینی غرب در مسئله حجاب به هیچ وجه از باب نگرانی برای زنان ایرانی نیست، بلکه غربی‌ها به‌ویژه آمریکایی‌ها می‌خواهند از مسائل جنسیتی اهرم فشار بر علیه جمهوری اسلامی ایران بسازند و اغراض سیاسی خود در ایجاد دو قطبی در جامعه ایرانی را دنبال کنند که البته در این روش و برنامه‌شان شکست خوردند و شکست خواهند خورد.

نکته قابل تامل اینکه آنچه امروز در قالب بی‌حجابی اجباری در فرانسه اتفاق افتاده و رسما از ورود دختران مسلمان با حجاب به مدرسه و دانشگاه ممانعت می‌کنند، با چه منطقی از سوی غربی‌ها و آمریکایی ها قابل توجیه است؟!

خبرنگار؛ اگر در سالگرد ناآرامی‌های سال گذشته، اعتراضاتی حادث شود واکنش نیروهای امنیتی و انتظامی ایران چگونه خواهد بود؟

مگر شما از وقوع اعتراضات اطلاع دارید؟!

خبرنگار: نمی‌دانم، اما گزارش‌هایی درباره اقدامات پیشگیرانه دولت در این زمینه وجود دارد.

شما یقین داشته باشید جمهوری اسلامی ایران همواره برای شنیدن سخن کسانی که نسبت به هر موضوعی اعتراضی داشته باشند، گوش شنوا دارد و خواهد داشت، اما اگر کسانی بخواهند از نام این خانم (مهسا امینی) یا هر موضوع دیگری سوءاستفاده کنند و برای ایجاد ناامنی تبدیل به عامل بیگانه شوند، طبیعتاً وضعیت آنها روشن است و خود به خوبی می‌دانند که هرگونه ایجاد ناامنی و به خطر انداختن امنیت مردم و جامعه طبیعتاً تاوان و هزینه سنگینی برایشان خواهد داشت.

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر