باران در راه ایران/ هوا کِی خنک تر می شود؟

سازمان هواشناسی با هشدار فعالیت سامانه بارشی در برخی استان‌ها و امواج ۳ متری در سواحل جنوب از کاهش دما در نوار شمالی کشور و احتمال بارندگی در تهران خبر داد.

باران در راه ایران/ هوا کِی خنک تر می شود؟

پدیده‌های هواشناسی می‌توانند شامل بارش باران، برف، تگرگ، گرد و غبار، رعد و برق، طوفان، توفان، سیلاب، خشکسالی و سرما باشند. این پدیده‌ها می‌توانند تأثیرات مختلفی روی محیط زیست و جوامع انسانی داشته باشند و به همین دلیل مورد توجه و بررسی علمی قرار می‌گیرند. همچنین، پدیده‌های هواشناسی می‌توانند به عنوان پیشگویان هوا و آب وضعیت هوا را در آینده نزدیک پیش‌بینی کنند و برای برنامه‌ریزی و اتخاذ تصمیمات مناسب مورد استفاده قرار بگیرند.

تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز در برخی مناطق اردبیل، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، غرب مازندران رگبار باران، رعدوبرق همراه با وزش باد شدید موقتی و در برخی مناطق کردستان، کرمانشاه، همدان، زنجان و قزوین بارش پراکنده روی می‌دهد.

فردا چهارشنبه برای استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، مرکزی و غرب گلستان بارش پیش‌بینی شده است. طی این روز بارش تگرگ در برخی مناطق شمال غرب دور از انتظار نیست. ضمن این‌که برای زنجان، قزوین، البرز، تهران و ارتفاعات سمنان بارش انتظار می‌رود.

شدت‌ بارش‌های فردا برای گیلان و استان‌های واقع در شمال غرب کشور است. روز پنجشنبه بارش در شمال غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق و ارتفاعات البرز مرکزی ادامه خواهد  داشت.

روز جمعه در استان‌های ساحلی دریای خزر بارش باران و در ارتفاعات البرز مرکزی و برخی مناطق شمال غرب، شمال شرق و شنبه آینده در نوار شمالی و ارتفاعات البرز مرکزی بارش‌های پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

 روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با نفوذ جریانات شمالی در نواری شمالی کشور دما کاهش می‌یابد.

امروز در غرب، بخش‌هایی از مرکز، دامنه‌های جنوبی البرز و طی امروز تا جمعه در غرب، بخش‌هایی از مرکز، دامنه‌های جنوبی البرز و شرق کشور وزش باد شدید گاهی همراه با خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. طی ۵ روز آینده خلیج‌فارس مواج و چهارشنبه و پنجشنبه دریای خزر مواج و متلاطم می‌شود.

سازمان هواشناسی برای تهران طی امروز و فردا بارش پراکنده همراه با وزش باد شدید پیش‌بینی کرده است.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۱

زمان پایان: پنج‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۳

نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۱: اردبیل، شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی.

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۲: گیلان، اردبیل و نیمه شمالی استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی.

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۳: اردبیل و گیلان.

اثر مخاطره: سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، وزش باد شدید موقت، صاعقه، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال، اختلال در ناوگان حمل نقل هوایی، ریلی و جاده‌ای و آسیب به محصولات کشاورزی.

توصیه: پرهیز از توقف و اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و محدودیت در فعالیت‌های کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد با جهت شمال غربی و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: بعدازظهر پنج‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۳

زمان پایان: بعدازظهر شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۵

نوع مخاطره: افزایش وزش باد شمال غربی (۳۸-۳۲ نات) و افزایش ارتفاع امواج در ساحل ۲ تا ۳ متر و دور از ساحل بیش از ۳ متر.

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در خلیج فارس و مناطق ساحلی شرق خلیج فارس.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک ، اختلال در تردد شناورهای مسافربری ، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در تردد کشتی‌های تجاری.

توصیه: خودداری از تردد شناورهای سبک، خودداری از فعالیت‌های تفریحی و شنا، تمهیدات لازم جهت تردد شناورهای مسافربری در بنادر و تمهیدات لازم جهت تردد کشتی‌های تجاری.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: صبح چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۲

زمان پایان: عصر پنج‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۳

نوع مخاطره: افزایش وزش باد ۲۰-۲۸ نات و افزایش ارتفاع امواج در ساحل ۱ تا ۲ متر و دور از ساحل بیش از ۲ متر.

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران، در دریای خزر.

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۳: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان، در دریای خزر.

اثر مخاطره: آسیب به قفس ها و تورهای صیادی ، احتمال خسارت به قایق و شناورهای کوچک ، احتمال خسارت به تأسیسات دریایی.

توصیه: منع تردد قایق‌های سبک و تفریحی ، منع ورود و خروج کشتی‌ها به بندر، محدود کردن تردد کشتی‌های تجاری، منع فعالیت‌های شیلاتی، محدودیت فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و تمهیدات لازم توسط فعالان دریایی.

منبع: تسنیم
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر