خوش به حال فرهنگیان قمی شد

مقل بسیاری از استان ها ، مدارس استان قم هم با مشکل کمبود معلم مواجه بودند که به گفته مدیرکل آموزش و پرورش این مسئله به روش های مختلف حل شده که برخی از این روش ها مورد انتقاد است.

خوش به حال فرهنگیان قمی شد

چالش های کمبود معلم در آموزش و پرورش تمامی ندارد. در سال تحصیلی جدید، ۳۰۵ هزار نفر از دانش آموزان استان قم در مقاطع مختلف تحصیلی، فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز کردند که این آمار، افزایش حدود ۱۰ هزار نفری را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

دانش آموزان قمی برای سال تحصیلی جدید در ۱۶۰۲ مدرسه و در قالب ۱۱ هزار کلاس درس ساماندهی شدند که از این تعداد ۳۲ هزار دانش‌آموز کلاس اولی هستند.

۵۶ درصد دانش‌آموزان استان قم در مقطع ابتدایی، ۲۲ درصد متوسطه اول، ۱۱ درصد متوسطه دوم، ۳ درصد فنی حرفه‌ای، ۴ درصد کاردانش، ۴ درصد پیش‌دبستانی و یک درصد در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل هستند.

۹۵ درصد دانش‌آموزان این استان در شهر و فقط ۵ درصد در روستاهای قم تحصیل می‌کنند و ۵۰.۴ درصد دانش‌آموزان پسر و ۴۹.۶ نیز دختر هستند و تعداد معلمان دوره ابتدایی در این استان ۶ هزار و ۳۷۸ نفر و تعداد معلمان دوره متوسطه اول و دوم نیز سه هزار و ۴۲۹ نفر است.

از جمله ملزومات نظام تعلیم و تربیت فراهم بودن زیر ساخت‌های لازم است که بنا بر اعلام آموزش و پرورش استان، قم در این زمینه وضعیت مطلوبی ندارد و سرانه آموزشی این استان در مقایسه با سایر استان‌ها در جایگاه بیست و هفتم است.

هم اکنون میانگین تعداد دانش آموزان در هر کلاس درس ۳۸ تا ۴۰ نفر است که این تراکم جمعیتی هم در امر یادگیری دانش آموزان و هم در تدریس معلمان چالش‌هایی ایجاد می‌کند و استان قم در زمینه تراکم آموزشی رتبه سوم کشوری را دارد که جایگاه مناسبی برای این شهر با سبقه علمی و فرهنگی نیست.

نیاز استان قم به ۲۰۰ مدرسه جدید

استان قم در حال حاضر برای جبران عقب ماندگی‌ها در حوزه سرانه آموزشی نیازمند احداث ۲۰۰ مدرسه جدید در قالب ۱۵۰۰ کلاس درس است تا به وضعیت مطلوب دست یابد.

با این شرایط امسال در زمینه برنامه ریزی آموزشی مشکلاتی در مدارس استان قم به لحاظ کمبود معلم و همچنین دیر رسیدن کتاب‌های درسی به دست دانش آموزان در برخی از مدارس به خصوص مدارس ابتدایی گزارش شده که موجب نگرانی خانواده‌ها شده است.

برخی از خانواده‌ها می‌گویند، هنوز در برخی از دروس معلمان برای دانش آموزان مشخص نشده و معلمان غیر تخصصی در رشته و درس غیر مرتبط برای دانش آموزان تدریس می‌کنند که بچه‌ها از این بابت نگرانی دارند.

مادر یکی دیگر از دانش آموزان می‌گوید، به خاطر کمبود معلم، مدرسه فرزند من مجبور است که یک درس را در سه زنگ پشت سر هم ارائه کند که این روش خوبی برای یادگیری نیست.

مادر یکی دیگر از دانش آموزان در مدرسه بلقیس برقعی می‌گوید، برای یک درس، ۲ معلم در نظر گرفته شده که به صورت متناوب به کلاس می‌روند و طبیعتاً هر کدام روش تدریس متفاوتی دارند که این نوع کلاس داری مناسب نیست.

والدین برخی دانش آموزان می‌گویند، هفته آخر مهرماه است؛ اما هنوز معلمان اصلی در برخی از درس‌ها مشخص نشدند و چندین دبیر متفاوت سر کلاس درس می آیند.

مادر یک دانش آموز دیگر می‌گوید: کتاب‌ها در برخی از دبیرستان‌ها یک هفته است که توزیع شده که این امر موجب نگرانی دانش آموزان سال اخری که امتحان نهایی و کنکور دارند شده است.

مشکل کمبود معلم در قم برطرف شد

جذب ۲ هزار معلم تابستان امسال در قم

علیرضا رحیمی مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در گفت‎وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کمبود معلم مدارس مشکلی کشوری است که البته وضعیت استان قم در این زمینه نسبت به سایر استان‌ها خوب است و تلاش شده تا به روش‌های مختلف مشکل کمبود معلم را برطرف کنیم.

وی گفت: در تابستان امسال ۷ هزار نفر از داوطلبان گزینش و مصاحبه تخصصی و علمی شدند تا از میان آنان ۲ هزار نفر در قالب دانشگاه فرهنگیان و ماده ۲۸ جذب شوند.

وی با بیان اینکه عدم همکاری برخی از دستگاه‌ها با آموزش و پرورش در جهت جذب معلمان مشکل ایجاد کرده است، افزود: آموزش و پرورش مجوز استخدام ۲۷ هزار نفر برای دوره ابتدایی داشت که در نهایت ۱۷ هزار نفر جذب شدند که همین امر موجب شد تا مشکلاتی در کشور پیش بیاید.

مشکلی کمبود معلم نداریم

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: هم اکنون در نواحی آموزش و پرورش و مقاطع مختلف تحصیلی در استان قم، مشکلی کمبود معلم نداریم و از روز شنبه هفته جاری، کلاس درس خالی از معلم در استان قم داشتیم.

وی بیان داشت: در روزهای قبل تعدادی از کلاس‌های درس معلم نداشتند و در مجموع ممکن است در طول سال در نهایت هر روز ۵۰ معلم به دلایل مختلف مدرسه نیایند، که مدیران مدارس باید برنامه ریزی برای خالی نبودن کلاس درس دانش آموزان را انجام دهند و خودشان و یا معاون مدرسه در کلاس حاضر شوند.

رحیمی همچنین ابراز داشت: طبیعی است در ابتدای سال برای تنظیم برنامه‌ها و هماهنگی دبیران با مدرسه و سایر معلمان، مشکلاتی وجود داشته باشد که برطرف خواهد شد و جای نگرانی نیست.

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم افزود: در استان قم کمبود کتاب نداشتیم و کتاب‌های درسی در موعد مقرر در نواحی و مدارس توزیع شده که ممکن است مدیر مدرسه‌ای سهل انگاری در امر توزیع داشته است که باید هر چه زودتر این مشکل را برطرف کند.

۳ میلیون جلد کتاب درسی در قم توزیع شد

وی با بیان اینکه ۳ میلیون جلد کتاب درسی در قم توزیع شده بیان داشت: قبلاً کتاب‌ها از سوی لوازم التحریری ها توزیع می‌شد که بعد از کرونا توزیع کتاب‌ها به مدارس محول شد و این روند تا امسال ادامه یافته است.

رحیمی بیان داشت: جذب نیروهای خرید خدمات، قانون خاص خود را دارد و آموزش و پرورش به دلیل مشکلاتی که داشت بخشی از نیروهای خود در این قالب تأمین می‌کرد که در دولت سیزدهم قرار شد نیروها به صورت رسمی وارد آموزش و پرورش شوند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم گفت: تعدادی از نیروهای خرید خدمت هنوز جذب نشدند که آنان می‌بایست در آزمون شرکت و مراحل جذب خود را طی کنند و امروز نیز در مدارس استان قم، نیروهای خرید خدمت‌های سال قبل به کار گرفته شدند.

وی عنوان داشت: مشکل نیروی انسانی به روش‌های مختلف حل شده است که معاون مدرسه باید سر کلاس درس حاضر شود تا معلم جایگزین شوند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در پایان گفت: سال‌ها است که آموزش و پرورش از کمبود نیرو رنج می‌برد و برنامه ریزی ها و تلاش‌های صورت گرفته تا کنون برای جبران این موضوع کافی نبوده است.

با وجود آنکه مدیر کل آموزش و پرورش استان قم اعلام کرده که از شنبه هفته جاری در قم مشکل کمبود معلم نداریم اما بنا به گفته برخی از والدین این موضوع در برخی از مدارس که البته تعداد آنان معدود است وجود دارد که از والدین درخواست می‌شود با مراجعه به انجمن اولیا و مربیان مدرسه خود و یا بخش نظارت و بازرسی نام این مدارس را موردی اعلام کنند تا در اولین فرصت مشکل آنان برطرف شود هر چند که برخی انتقادات در خصوص روش‌های تأمین دبیران برای خالی نبودن کلاس‌های درس نیز جای تأمل است

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر