کنترل خشم | عصبانیت

تکنیک‌های کنترل خشم / عوارض عدم مدیریت عصبانیت

خشم یکی از احساسات انسان است؛ که همه مادر طول زندگی در موقعیت‌های مختلف عصبانی شده‌ایم. اما چگونه می‌توانیم خشم و عصبانیت خود را کنترل کنیم؟

تکنیک‌های کنترل خشم / عوارض عدم مدیریت عصبانیت

عوارض عدم کنترل خشم می‌تواند شامل مشکلات روانی و جسمی باشد. برخی از عوارض روانی شامل افزایش تنش، افسردگی، اضطراب، خشم و خشونت، افزایش مصرف الکل و مواد مخدر، مشکلات در روابط شخصی و اجتماعی، و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی مانند اختلالات اضطرابی و افسردگی است.

عوارض جسمی عدم کنترل خشم شامل افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، سردرد، درد شکم، افزایش تعریق، تغییرات در خواب و خواب آلودگی، و افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته قلبی و سکته مغزی است.

خشم یکی از احساسات انسان است؛ که همه مادر طول زندگی در موقعیت‌های مختلف عصبانی شده‌ایم. اما چگونه می‌توانیم خشم و عصبانیت خود را کنترل کنیم؟ تکنیک‌ها و روش‌های زیادی برای کنترل خشم توسط روانشناسان ارائه گردیده است که با بکارگیری این راه کار‌ها به راحتی می‌توانید خشم عصبانیت خود را مدیریت کنید. علت‌های خشم، روش‌های کنترل خشم و رفتار‌های لازم در هنگام خشم عصبانیت از جمله مباحثی است مورد بررسی قرارگرفته شده است.

هیجان‌هایی که با خشم همراه باشد سبب تنفر، حسادت، ناراحتی، کینه و…. می‌شود. تمرین کنترل خشم و عصبانیت به شما کمک می‌کن به آسانی خشم خود را مدیریت کنید. بهترین روش برای کنترل خشم همان بکار بردن تکنیک‌ها می‌باشد، ولی بعضی اوقات روان پزشکان دارو‌هایی را برای کنترل خشم به افراد تجویز می‌کنند. از کودکی باید آموزش داده شود که چطور می‌توانیم خشم خود را کنترل کنیم تا به سلامت خود و اجتماع آسیب نزنیم. روانشناسان متخصص بهترین راه کار‌ها را برای کنترل خشم بیان کردهاند که هدفشان درمان مراجعان می‌باشد. همه ما باید احساسات خود را شناسایی و ارزیابی کنیم و آموزش‌های لازم در زمینه کنترل خشم و عصبانیت را ببینیم تا بتوانیم زندگی با آرامشی را تجربه کنیم و سلامت جسم وروان خودرا حفظ کنیم.

درست است که عصبانیت یک احساس بسیار طبیعی است، اما اگر حتی یک اشاره و کشمکش منجر به خشم شما می‌شود، ممکن است سلامت روان و روابطتان را به خطر بیندازد. به همین دلیل کنترل و مدیریت خشم بسیار مهم است و با مطالعه این مطلب می‌توانید این کار را شروع کنید:

۱. قبل از صحبت کردن، فکر کردن را تمرین کنید

ما اغلب تمایل داریم هنگام عصبانیت حرف‌هایی را بزنیم که در واقع حرف قلبی ما نیست. پیشنهاد می‌کنیم از صحبت کردن در لحظات پرتنش خودداری کنید. کمی بنشینید و قبل از برقراری ارتباط، افکار خودتون را یک‌دست کنید و به طرف مقابل هم زمان و فضا دهید تا همین کار را انجام دهد.

۲. نگرانی‌های خود را فقط پس از آرام شدن بیان کنید

وقتی آرام شدید عصبانیت خود را ابراز کنید. این کار به شما کمک می‌کند واضح فکر کنید و نکات مورد نظرتان را به روشی واقع‌بینانه و بدون ترساندن طرف مقابل توضیح دهید. نگرانی‌ها و نیاز‌های خودتان را به وضوح بیان کنید، بدون این که بخواهید دیگران رو آزار داده یا نظراتشان را کنترل کنید.

۳. برای تعامل با خودتان وقت بگذارید

وقتی اوضاع به اندازه‌ای استرس‌زا می‌شود که قابل مدیریت نیست، کمی استراحت کنید و چندلحظه‌ای را با خودتون زمان بگذرانید. این کار شما رو آروم می‌کند تا با صبر بیشتری به آن موقعیت برگردید.

علاوه بر این می‌توانید فعالیت‌های بدنی انجام دهید. به این دلیل که این‌طور فعالیت‌ها استرس را کاهش داده و به شما کمک می‌کنند تا خشمتان را خالی کنید. زمانی که فکر می‌کنید عصبانیت کل وجود شما رو در بر گرفته، به پیاده‌روی یا دوی سریع رفته یا فعالیت‌های بدنی لذت‌بخش دیگری رو انجام دهید. حتی می‌توانید موزیک گوش دهید، ژورنال‌نویسی کنید، برقصید یا نقاشی کنید. هرچیزی که به شما احساس سبکی و شادی می‌دهد.

۴. به جای سرزنش کردن، به دنبال راه‌حل باشید

به جای این که درباره چیز‌هایی که تحت کنترل شما نیستند گله کنید و غر بزنید، راه‌حل‌های ممکن را شناسایی کنید. تمرکز شما باید روی حل مسئله باشد نه تشدیدش. فراموش نکنید که عصبانیت اشتباهات را اصلاح نمی‌کند، اما قطعا اوضاع را بدتر می‌کند؛ بنابراین به جای سرزنش دیگران، دیدگاه و احساساتتان را مطرح کنید. با رفتار محترمانه و بدون خصومت نظراتتان را بیان کنید. به این شکل حتی فرد مقابل هم تشویق می‌شود تا عاقلانه و واقع‌بینانه فکر کرده و دوست دارد به نگرانی‌های شما گوش دهد، آشفتگی شما باعث می‌شود آن فرد نسبت به خودش حالت تدافعی پیدا کند.

۵. کینه به دل نگیرید

خطا کردن انسانی و بخشیدن الهی است. تلخی شما فقط شما رو خواهد بلعید و نباید اجازه دهید که این اتفاق بیفتد. از احساسات و محرک‌های منفی دوری کنید. اجازه دهید افکار مثبت فضای ذهنتان را اشغال کند. به یاد داشته باشید بخشیدن کسی که شما رو عصبانی کرده، درس گرفتن از موقعیت است.

برای از بین بردن تنش، حال‌وهوای اتاق را عوض کنید. شوخ‌طبعی یک ابزار عالی برای مدیریت خشم است. از این ابزار برای کمک گرفتن هنگام مقابله با چیزی که شما رو عصبانی می‌کند، استفاده کنید.

لطفا فراموش نکنید که برای حفظ خونسردی در هنگام عصبانیت، به تلاش مستمر و آگاهانه نیاز دارید و این فرآیند یک شبه اتفاق نمیفتد. به خودتان زمان دهید و اگر به نظر می‌رسد خشم شما از کنترل خارج شده، از کمک گرفتن دریغ نکنید.

برچسب‌های خبر
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر