مرگ تلخ کودک ۶ ساله در باشگاه ژیمناستیک + عکس

هفته گذشته، آرتین حیدری خامنه، کودک ۶ ساله و تنها فرزند یک خانواده تهرانی، در یک باشگاه ژیمناستیک در غرب تهران دچار حادثه شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت. مادر آرتین جزئیات تلخ این حادثه و قصورهای احتمالی باشگاه را روایت کرده است؛ از وزنه‌های نامطمئن و تجهیزات نامناسب تا تناقض‌گویی‌های مربی و پیگیری‌هایی که خانواده را راهی کلانتری و دادگاه کرده است.

مرگ تلخ کودک ۶ ساله در باشگاه ژیمناستیک + عکس

جمعه هفته گذشته ، تک فرزند یک خانواده تهرانی در باشگاهی در غرب تهران دچار جراحت شد و بعد از انتقال به بیمارستان جانش از دست رفت. نام کودک ۶ ساله  آرتین حیدری خامنه بود.​

مادر آرتین کوچولو در مورد ابعاد حادثه اینگونه گفت: پسرم را روز جمعه برای کلاس فوق‌العاده به باشگاه ژیمناستیک فرستاده بودم. زمان کلاس دو ساعت بود. حوالی ساعت ۱۲ و نیم به من زنگ زدند و گفتند: "سریع خودت را برسان، آرتین پایش پیچ خورده و بی‌تابی می‌کند." من و همسرم با عجله رفتیم. خانمی در باشگاه در را باز کرد و گفت سریع به بیمارستان تریتا بروید؛ آرتین را به بیمارستان برده‌اند. با نگرانی پرسیدم چرا، او فقط گفت چون بی‌تابی می‌کرد، به بیمارستان منتقلش کردند.

با همسرم به بیمارستان رفتیم و مربی پسرم را آنجا دیدیم. از او پرسیدم چه شده که ناگهان پرده اورژانس را کنار زدند و آرتین را دیدم که روی تخت خوابیده و به دستگاه وصل است، بی‌هوش و ناتوان. شوکه شدم. پسرم چند ساعت بعد فوت کرد.

آرتین+حیدری+خامنه (2)

از مربی پرسیدم چه اتفاقی افتاده، او گفت آرتین نزدیک کمدی رفته که وزنه‌ها در آن نگهداری می‌شده و وزنه‌ها رویش افتاده است. حتی گفت بچه‌های دیگری هم آسیب دیده‌اند. اما بعد که تحقیق کردم، متوجه شدم هیچ‌کس دیگری آسیب ندیده و فقط آرتین صدمه دیده است. علاوه بر این، در گفته‌های مربی تناقضاتی وجود داشت.از باشگاه شکایت کردیم. واقعاً نمی‌دانم چطور ممکن است این حادثه رخ داده باشد یا اینکه آیا آرتین دستش را به سمت کمد برده و یا اصلاً چگونه این وزنه‌ها روی سرش افتاده‌اند.

 

مادر آرتین در ادامه تاکید کرد: این کمد بسیار معمولی و نامناسب بود؛ چیزی شبیه کمدهایی که برای چیدن مجسمه‌ها استفاده می‌شود. اگر قرار بود چنین کمدی در باشگاه باشد، باید به دیوار محکم می‌شد. تازه وقتی برای ثبت‌نام رفته بودم، اصلاً چنین کمدی وجود نداشت و گویا به‌تازگی این کمد را اضافه کرده‌اند، بدون اینکه ایمن‌سازی صورت گرفته باشد. وزنه‌های سنگین باید جایگاه مخصوص به خود داشته باشند، اما این کمد برای نگهداری وزنه مناسب نبود. سایر بچه‌ها هم در باشگاه در حال ورزش بودند و ممکن بود یکی از آن‌ها پایش به کمد بخورد و حادثه دیگری رخ دهد. نمی‌دانم مربی چه فکری کرده که این کمد و وزنه‌ها را در این محل قرار داده است.

آرتین+حیدری+خامنه (1)

مادر این کودک ۶ ساله فوت شده در ادامه افزود: علاوه بر این، محل قرارگیری کمد دید نداشت و امکان اینکه خانواده‌ها هم در صورت مشاهده، تذکری بدهند وجود نداشت.

وی در مورد روند بررسی پلیسی و قضایی این پرونده چنین توضیح داد: این اتفاق جمعه، ۴ آبان رخ داد. پس از حادثه، پرونده به کلانتری منتقل شد و به دادگاه ارجاع داده شد. ما خودمان هم به کلانتری رفتیم و آن‌ها از ما خواستند که فیلم دوربین باشگاه را بگیریم و شاهد پیدا کنیم. به عبارتی تمام مراحل را ما خودمان پیگیری کردیم. حالا قرار است پرونده شنبه به دادگاه برود. نکته دیگر اینکه دوربین‌های مدار بسته در داخل باشگاه نصب نشده بودند و فقط در ورودی و خروجی اورژانس وجود داشتند. ما شماره مربی را هم در اختیار کلانتری قرار دادیم و به نظر می‌رسد که از مدیریت باشگاه نیز تحقیق شده است. در حال حاضر شکایت ما در کلانتری با شماره ۱۸۱ ثبت شده است.

 خبرنگار: "فرزند دیگری هم دارید؟"

مادر :"نه، آرتین تنها فرزندم بود."

در پایان گفت:  " آرتین از تیرماه به باشگاه می‌رفت، اما از همان ابتدا هم ایمنی کافی برای بچه‌ها وجود نداشت. حتی وسایلی مانند توپ‌های بادی و دیگر تجهیزات ورزشی هم مناسب نبودند."

آرتین+حیدری+خامنه

ایمنی اجباری باشگاه‌های ورزشی: استانداردهایی برای سلامت کودکان

باشگاه‌های ورزشی در ایران طبق مقررات ملزم به رعایت اصول ایمنی خاصی هستند که از سوی وزارت ورزش و جوانان و سایر نهادهای مسئول تدوین شده‌اند از جمله این اصول می‌توان به استانداردسازی تجهیزات اشاره کرد که تمامی وسایل و تجهیزات ورزشی باید سالم بدون نقص و مطابق با استانداردهای ایمنی باشند و به‌طور مرتب بازبینی و تعمیر شوند فضای ورزش باید به‌گونه‌ای طراحی شده باشد که احتمال برخورد و آسیب‌دیدگی را به حداقل برساند و همچنین کف‌پوش‌ها از مواد استاندارد و ضد لغزش انتخاب شوند نور و تهویه مناسب در فضای ورزشی نیز از ضرورت‌هاست که دید کافی و دمای مطلوب فراهم شود تا مشکلات تنفسی و حوادث احتمالی کاهش یابد

در باشگاه‌های ویژه کودکان ایمنی بیشتری باید در نظر گرفته شود تجهیزات ورزشی مناسب کودکان باید متناسب با سن و قد و قدرت بدنی آنان بوده و از مواد ایمن ساخته شده باشد تجهیزات سنگین و قفسه‌ها باید به‌طور محکم به دیوار یا زمین متصل شوند تا از دسترس کودکان دور بمانند فضای ورزشی کودکان باید طوری طراحی شده باشد که خطر سقوط و برخورد کاهش یابد و تشک‌های نرم و ضربه‌گیر در اطراف وسایل قرار داده شود مربیان نیز باید علاوه بر تخصص ورزشی دانش کافی در زمینه ایمنی و روانشناسی کودک و کمک‌های اولیه داشته باشند

نظارت مستقیم و مداوم مربی بر کودکان در هنگام استفاده از تجهیزات و انجام حرکات خطرناک الزامی است ورودی و خروجی باشگاه‌ها باید برای رفت‌وآمد کودکان و والدین ایمن باشد و از خطراتی مانند پله‌های لغزنده و لبه‌های تیز جلوگیری شود

از لحاظ اداری و قانونی باشگاه‌ها ملزم به داشتن مجوز رسمی فعالیت و بیمه مسئولیت برای پوشش آسیب‌های احتمالی هستند تابلوهای هشدار و آموزش‌های ایمنی در نقاط حساس نصب شود و آموزش‌های ایمنی اولیه به کودکان و والدین ارائه گردد علاوه بر این باشگاه‌ها باید دسترسی به اورژانس و جعبه کمک‌های اولیه داشته باشند و پرسنل نیز آموزش‌های لازم را در زمینه کمک‌های اولیه دیده باشند تا در صورت وقوع حادثه خدمات فوری ارائه شود این مجموعه اصول ایمنی برای حفظ سلامت و ایجاد محیطی امن برای ورزش کودکان الزامی است و باشگاه‌ها موظف به رعایت دقیق این موارد هستند

منبع: رکنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار