استخراج غیرمجاز ارز های دیجیتال چقدر جریمه دارد؟

ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال، نیاز به انجام محاسبات پیچیده‌ای دارد که از طریق دستگاه‌های ماینر انجام می‌گیرد.قوانین خاصی در رابطه با استفاده از دستگاه‌های ماینر در کشورهای مختلف حکفرماست؛ به گونه‌ای که در ایران به‌جز در مزارع مجاز، نگهداری ماینر مصداق کالای قاچاق محسوب شده و استخراج رمز ارز غیرمجاز جرم تلقی می‌شود.

استخراج غیرمجاز  ارز های دیجیتال چقدر جریمه دارد؟

استخراج ارز دیجیتال یا ماینینگ (Mining) فرآیندی است که در آن کامپیوترها برای حل مسائل پیچیده به منظور تأیید تراکنش‌های بلاک‌چین و افزایش امنیت شبکه ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین (Bitcoin) و اتریوم (Ethereum) به کار می‌روند.

مصرف بالای برق این دستگاه‌ها، همچنین خساراتی را از جمله افت ولتاژ، افزایش تلفات شبکه توزیع و اشغال ظرفیت شبکه تأمین برق را به همراه دارد. در نهایت فشار وارد شده به شبکه تأمین برق از سوی این دستگاه‌ها، خاموشی‌های ناخواسته را برای مشترکان ساکن در محدوده استفاده از ماینر غیرمجاز ایجاد می‌کند.

با ورود به فصول گرم سال و دغدغه‌های مرتبط با افزایش مصرف برق در کشور، فعالیت ماینرها به عنوان دستگاه‌های استخراج رمزارز که مصرف برق بسیار بالایی نیز دارند، بر نگرانی‌ها افزوده است. علاوه بر این، مصرف بالای برق این دستگاه‌ها با فشار بر شبکه تأمین برق، باعث افت ولتاژ، خاموشی و آسیب به دستگاه‌های برقی در محدوده محل استفاده خود می‌شوند.

قوانین خاصی در رابطه با استفاده از دستگاه‌های ماینر در کشورهای مختلف حکفرماست؛ به گونه‌ای که در ایران به‌جز در مزارع مجاز، نگهداری ماینر مصداق کالای قاچاق محسوب شده و استخراج رمز ارز غیرمجاز جرم تلقی می‌شود.

ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال، نیاز به انجام محاسبات پیچیده‌ای دارد که از طریق دستگاه‌های ماینر انجام می‌گیرد. مصرف بالای برق این دستگاه‌ها، همچنین خساراتی را از جمله افت ولتاژ، افزایش تلفات شبکه توزیع و اشغال ظرفیت شبکه تأمین برق را به همراه دارد. در نهایت فشار وارد شده به شبکه تأمین برق از سوی این دستگاه‌ها، خاموشی‌های ناخواسته را برای مشترکان ساکن در محدوده استفاده از ماینر غیرمجاز ایجاد می‌کند.

جریمه استفاده از ماینر غیرمجاز

بر اساس قوانین ایران، ماینر فاقد کد شناسه در سامانه جامع تجارت به‌عنوان کالای قاچاق شناخته شده و خرید و نگهداری از آن جرم است. در صورت کشف، دستگاه ماینر غیرمجاز توسط پلیس ضبط شده و استفاده‌کننده از آن نیز به دستگاه قضایی معرفی می‌شود. هزینه انرژی مصرفی دستگاه نیز پس از محاسبه توسط شرکت برق، مطابق با نرخ استخراج رمز دارایی‌ها، از متخلف دریافت می‌شود.

البته شایان ذکر است که استفاده از ماینرها در مراکز مجاز استخراج رمزارز نیز شرایط و محدودیت‌هایی دارد. به عنوان نمونه مزارع مجاز استخراج رمز ارز تنها از ساعت ۲ تا ۹ صبح مجاز به فعالیت بوده و در سایر ساعات شبانه روز برق آنها قطع می‌شود.

هشدار وزارت نیرو در مورد استفاده از ماینر غیرمجاز

در همین رابطه، وزارت نیرو درمورد خرید و فروش و استفاده از ماینر غیرمجاز هشدارهایی را خطاب به استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال اعلام کرده که به شرح زیر است:

فریب قاچاقچیان ماینر را نخورید

در صورت اطلاع از استفاده غیرمجاز دیگران از ماینر، موضوع را با مراجعه حضوری یا تماس با حراست شرکت برق از طریق شماره ۱۲۱ و یا تماس با پلیس ۱۱۰ و یا در سایت شرکت توانیر به نشانی tavanir.org.ir در بخش “ثبت گزارش رمز ارز غیر مجاز” گزارش دهید. طبق قانون برای اطلاع رسان با حفظ محرمانگی پاداش در نظر گرفته و پرداخت می‌شود.

استفاده غیرمجاز از ماینرها، در همسایگی خود باعث افزایش نوسان ولتاژ و همچنین افزایش احتمال سوختن لوازم برقی مشترکان می‌شود.

احتمال وقوع آتش‌سوزی‌های وسیع به‌دنبال استفاده غیراصولی از انشعاب برق و استفاده غیرمجاز از ماینرهای خانگی وجود دارد.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار