پایان عمر خورشید نزدیک است؟
سرانجام روزی خواه ناخواه کره زمین توسط ستاره مادر منظومه شمسی نابود و همه چیز تمام میشود. به تازگی دانشمندان زمان نابودی زمین توسط خورشید را تخمین زدهاند.
سرانجام روزی خواه ناخواه کره زمین توسط ستاره مادر منظومه شمسی نابود و همه چیز تمام میشود. به تازگی دانشمندان زمان نابودی زمین توسط خورشید را تخمین زدهاند.
به نقل از دیجیاتو، یکی از مهم ترین موضوع هایی که فکر دانشمندان را مشغول خود کرده، نابودی کره زمین و زمان دقیق آن است. نظریه نابودی کره زمین توسط خورشید ترسناک، ولی امکان پذیر است. به اعتقاد دانشمندان روزی فرا می رسد که سیاره خورشید چنان داغ و متورم می شود که هر چه اطرافش باشد را نابود می کند.
زمان نابودی زمین توسط خورشید مشخص شده؟
سازمان فضایی اروپا (ESA) با بررسی داده ها و اطلاعات ارزشمند فضاپیمای گایا موفق شده زمان نابودی زمین توسط خورشید را تخمین بزند. تیم سرپرستی و کنترل این فضاپیما اعلام کرده هم اکنون عمر خورشید به نیمه رسیده و وقتی پایان عمر آن فرا برسد، هم زمین و هم دیگر سیارات منظومه شمسی از بین خواهند رفت. البته بد نیست بدانید که این اتفاق حداقل تا پنج میلیارد سال دیگر محقق نخواهد شد.
طبق آنچه گایا برآورد کرده، عمر زمین حدود ۴.۵۷ میلیارد سال است. گایا همچنین با بررسی جرم و ترکیبات خورشید، شرایط این گلوله آتشین و سرخ را در آینده پیش بینی کرده است. خورشید وقتی فرو می پاشد که به سن ۱۰ یا ۱۱ میلیارد سالگی برسد. وقتی وارد سنین کهنسالی خود شود جرم و اندازه اش دو چندان خواهد شد و نهایتا با یک غول سرخ و آتشین و سرکش مواجه خواهیم شد.
گفتیم که عمر فعلی خورشید نزدیک به ۴.۵۷ میلیارد سال است و در اواسط عمر خود قرار دارد. خوشبختانه هم اکنون هیدروژن به درستی تبدیل به هلیوم شده و شرایط پایداری برای این سیاره به وجود آورده است. با این اوصاف نباید در حال حاضر نگران نابودی کره زمین توسط خورشید باشیم.
البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هر چه سن خورشید بیشتر شود، دمای آن افزایش خواهد یافت و روزی فرا می رسد که در سن هشت سالگی به بالا، دمای آن به طرز عجیبی شدت گرفته و درست است که زمین را نابود نمی کند، اما روی تغییرات اقلیمی کره خاکی ما اثر می گذارد.
تا دو میلیارد سال دیگر اندازه خورشید دو برابر امروزی خواهد شد. به گفته اورلا کریوی که یکی از ستاره شناسان پروژه فضایی گایا بوده، ضروری است که ستاره هایی شبیه خورشید را پیدا کنیم تا به درک بهتری درباره تغییرات آنها دست یابیم. وی همچنین معتقد است که اگر خورشید خودمان را درک نکنیم چگونه می توانیم انتظار درک ستاره هایی را داشته باشیم که کهکشان شگفت انگیز ما را می سازند.
یکی از دلایل مهمی که ستاره خورشیدی منظومه ما درخشان تر از دیگر ستاره های مشابه به نظر می رسد، وجود مقداری آهن درون آن است. طبق آنچه پژوهشگران اعلام کرده اند تنها در صورتی می توانیم اطلاعات بیشتری درباره خورشید به دست بیاوریم که به بررسی ستاره های مشابه بپردازیم.
همان طور که می دانید فاصله خورشید با زمین نزدیک تر از سایر منظومه ها است و همین نکته باعث می شود با ابزارهای متفاوتی به کاوش آن مشغول شویم. اگر دانشمندان بخواهند یک ستاره مشابه را در دوردست ها تماشا کنند از تلسکوپ های قدرتمند بهره می گیرند.
نظر شما