حفظ سلامت و ایمنی بدن با این روش؛

فواید و مزایای روش کنسرواسیون چیست؟ / روشی که سلامت بدن را تضمین می‌کند

در این خبر مزایا و نحوه کنسرواسیون را مورد بررسی قرار دادیم.

فواید و مزایای روش کنسرواسیون چیست؟ / روشی که سلامت بدن را تضمین می‌کند

در این گزارش به بررسی روش جدید برای نگهداری مواد غذایی و حفظ آن ها پرداختیم که در ادامه می خوانید. این روش که کنسروسازی نام دارد حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن بزرگسالان و کودکان را تضمین می کند.

شاید کمتر کسی با دیدن کنسروها در قفسه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها به خواص و فواید این دسته از محصولات غذایی فکر کند.

شاید کمتر کسی با دیدن کنسروها در قفسه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها به خواص و فواید این دسته از محصولات غذایی فکر کند. اما بهتر است بدانید که کنسروها از جمله مواد غذایی مفیدی هستند که اگر با مواد اولیه مرغوب و بدون مواد نگهدارنده و افزودنی تولید شوند، نقش بسزایی در حفظ و تضمین سلامت شما و کودکانتان ایفا می‌کنند. اما شاید برایتان این سوال پیش بیاید که کنسروها از طریق چه فرآیندی تولید می‌شوند؟ چه مزایا و فوایدی دارند؟ و بهترین کنسروهای موجود در بازار ایران کدامند؟ در مقاله پیش‌رو به این سوالات شما پاسخ می‌دهیم. با ما همراه باشید!

فرآیند کنسروسازی چیست؟

در قدم اول، به سراغ پاسخ سوال فرآیند کنسروسازی می‌رویم. کنسروسازی یا کنسرو کردن که بیشتر با اسم کنسرواسیون شناخته می‌شود، به فرآیند گرمادهی به مواد غذایی درون ظرف‌های شیشه‌ای و فلزی که در آنها محکم بسته شده و نفوذ هوا به داخل آنها ممکن نیست، گفته می‌شود. این عمل، باعث از بین رفتن هر میکروارگانیسمی می‌شود که در فساد مواد غذایی نقش دارد.

اما نخستین بار چه کسی روش کنسرواسیون را اختراع کرد؟ حدودا ۲۰۰ سال پیش و در قرن نوزدهم میلادی بود که یک مبتکر خیرخواه و صلح‌طلب فرانسوی به اسم نیکولاس آپرت این روش را اختراع کرد. داستان این اختراع مهم با فراخوان ناپلئون بناپارت بعد از انقلاب فرانسه شروع شد. کشور فرانسه پس از یک انقلاب بزرگ، درگیر جنگ با کشورهای همسایه شد و خیلی طول نکشید که با مسئله بسیار مهمی روبه‌رو شد. این معضل بزرگ آن بود که مواد غذایی در مدت کوتاهی فاسد می‌شدند و دیگر قابل مصرف نبودند.

در بحبوحه جنگ در سال ۱۷۹۵، دولت فرانسه یک فراخوان رسمی داد و جایزه‌ای ۱۲ هزار فرانکی برای کسی در نظر گرفت که بتواند راه‌حل موثری برای حفظ و نگهداری غذای سربازان و مردم این کشور در لشکرکشی‌های طولانی پیدا کند. نیکولاس آپرت که از سال‌ها قبل به دنبال پیدا کردن روشی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی بود، با این فراخوان تمام تلاشش را به کار گرفت و نهایتا در سال ۱۸۰۴ راه‌حل کاربردی و نهایی را ارائه داد.

نیکولاس آپرت برای پیدا کردن یک راه‌حل مناسب، آزمایشات متعدد و تحقیقات علمی گسترده‌ای را روی مواد غذایی و خوراکی‌های مختلف انجام داد و پس از دستیابی به موفقیت‌هایی در زمینه نگهداری آبمیوه‌ها، لبنیات، انواع شربت و مربا، بالاخره موفق شد گوشت‌هایی که برای مدت زمان طولانی داخل ظروف شیشه‌ای و در آب جوش قرار گرفته بودند را سالم و قابل خوردن حفظ کند.

نیکولاس آپرت فرانسوی در دنیا به پدر علم کنسروسازی مشهور است و این روش به افتخار او با عنوان آپرتیزاسیون هم شناخته می‌شود.

روش کنسرواسیون که به بیان ساده، به انجام پردازش‌های مشخصی مثل حرارت دادن به ماده غذایی و نگهداری آن در شرایط بی‌هوازی گفته می‌شود، یکی از پرکاربردترین روش‌ها برای نگهداری مواد غذایی است که امروزه شرکت‌های بزرگی همچون شرکت طبیعت در ایران و شرکت‌های بزرگ دیگری در دنیا از از آن استفاده می‌کنند.

فواید و مزایای روش کنسرواسیون چیست؟

کنسرواسیون فواید متعددی دارد که به طور کلی این فواید در ۴ دسته بندی زیر قرار می‌گیرند:

 روش کنسرواسیون برای حفظ و پایداری رنگ و طعم مواد غذایی و حفظ بهتر شرایط محصول تولید شده، مفیدترین و کارآمدترین روش ممکن است.

 کنسرواسیون روش مناسبی برای حفظ مواد غذایی اسیدی و قلیایی است.

 این روش از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از آلودگی محصولات و مواد غذایی است.

 فرآیند کنسرواسیون موجب افزایش طول عمر محصولات و مواد غذایی می‌شود.

مراحل کنسرواسیون چیست؟

فرآیند کنسرواسیون شامل ۵ مرحله آماده‌سازی مواد غذایی، پر کردن، هواگیری، بسته‌بندی و پردازش حرارتی می‌شود. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و جامع‌تر در خصوص مراحل کنسرواسیون و روش انجام آن، به این سایت مراجعه کنید.

فرآیند کنسرواسیون و کاربردهای آن در دنیای امروز

همان‌طور که بالاتر به آن اشاره کردیم، روش کنسرواسیون یکی از موثرترین و کاربردی‌ترین روش‌های حفظ و نگهداری مواد غذایی در دنیا است که امروزه، برای تولید طیف وسیعی از مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش نه تنها سلامت محصول را برای مدت زمان طولانی فراهم می‌کند بلکه با عدم استفاده از مواد افزودنی و نگهدارنده، سلامت جسمی مصرف‌کنندگان را هم تضمین می‌کند.

شرکت‌های بزرگ دنیا از این روش مفید برای تهیه و تولید انواع آبمیوه‌ها، شربت‌ها، لبنیات، مربا و کنسروجات استفاده می‌کنند. از جمله شرکت‌هایی که با بهره‌گیری از روش کنسرواسیون ۲۰۰ ساله نیکولاس آپرت و با به کارگیری دستگاه‌های به‌روز و پیشرفته اقدام به تولید کنسروجات متنوع می‌کند، شرکت طبیعت در ایران است.

کنسروها در طعم‌ها و وزن‌های مختلف تهیه و تولید می‌شوند و به‌دست مصرف‌کنندگان می‌رسند. شرکت طبیعت نیز انواع کنسروهای ماهی تون، کنسرو لوبیا چیتی و قارچ، کنسرو لوبیا چیتی و کنسرو خوراک بادمجان را در بالاترین سطح کیفیت تولید و به بازار عرضه می‌کند. کنسروجات ماهی، لوبیا چیتی، لوبیا چیتی و قارچ و خوراک بادمجان از جمله منابع غنی پروتئین، ویتامین و امگا۳ هستند که نقش بسزایی در رشد کودکان، تقویت سیستم ایمنی بدنشان و جلوگیری از بروز بیماری‌های گوناگون دارند.

بهتر است بدانید که شرکت طبیعت به منظور حفظ و ارتقای کیفیت محصولات خود و سلامت مشتریان از مرغوب‌ترین مواد غذایی موجود استفاده می‌کند. علاوه بر آن، هم در طول فرآیند تولید کنسروهای ماهی و هم در طول فرآیند تولید کنسروهای غیرگوشتی، شرکت طبیعت تمام مسائل بهداشتی و استانداردهای لازم جهت تولید محصولات باکیفیت را رعایت می‌کند.

سخن آخر

کنسرواسیون، روشی موثر برای حفظ و نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی است که بیشتر از ۲۰۰ سال عمر دارد. با این که اختراع نیکولاس آپرت با هدف تهیه مواد غذایی برای سربازها و مردم در زمان جنگ صورت گرفت اما در ادامه، موجب تسهیل زندگی مردم به خصوص در دنیای مدرن شد. تولید مواد غذایی باکیفیت و مرغوب به روش کنسرواسیون روشی است که بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی به کار می‌گیرند. شرکت طبیعت نیز با بهره‌گیری از این روش به همراه دستگاه‌های پیشرفته، کنسروهای سالم و بدون مواد نگهدارنده‌ای را تولید می‌کند که مورد پسند ذائقه مصرف‌کنندگان است.

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار