در اولین روز مسئولیتم تمام محدویت ها لغو خواهد شد !
محمد کاظم کاظمی - خبرنگار حوزه بین الملل
برخی جریانات سیاسی ایرانی در حال القاء باوری هستند که دوره جدید ترامپ با دوره اول وی متفاوت است و ترامپ آماده همراهی و همکاری با ایران در مرحله فعلی است .
واقعیت امر این است که هر شخص صاحب نظری معتقد است، اگر روزی شرایط لازم فراهم بشود و منافع طرفین تامین گردد، حل مشکلات آمریکا با ایران یک موضوع منطقی و اصولی خواهد بود و ایران نیز طی دهه های گذشته بارها و بارها حسن نیت خود را در مقاطع مختلف نشان داده است و آخرین بار، توافق برجام بود که نهایتا با خروج یک طرفه ترامپ از برجام تلاش های بهبودی روابط به بن بست خورد .
امروز دوباره همان ترامپ سکان دار دولت آمریکا شده است . واقعیت این است که ترامپ فعلی هیچ تفاوتی با ترامپ سال 2020 ندارد و بلکه تند تر و سخت تر نشان داده می شود . این نظر را می توان از چینش دولت فعلی که در رسانه ها منتشر شده دریافت کرد .
به کارگیری افرادی همچون ، روبیو؛ والتز؛ مایک هاکبی ؛ الیس استفانیک و سایر تندروهای آمریکایی صهیونیستی که نامزد پست های وزارت خارجه ؛ وزارت دفاع و نماینده سازمان ملل و سایر نهادهای دولت آینده آمریکا هستند دارای یک وجه مشترک هستند و یک خواسته واحد دارند ؛ حاکمیت اسرائیل در فلسطین با نابودی جنبش های جهادی در منطقه و مبارزه سخت با ایران برنامه های اعلامی این اشخاص است .
حتی اگر تصور کنیم ترامپ خودش به تنهایی یک شخص تاجر و معامله گری ست و اهل حساب و کتاب است باز هم نمی توان نقش و تاثیرگذاری افراد نزدیک به وی در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های دولت آمریکا را نادیده بگیریم .
بر همین اساس می توانیم به نقش مایک پمپئو رئیس سازمان سیا و وزیر خارجه وقت آمریکا در دولت اول ترامپ اشاره کنیم . وی بعد از پایان دولت اول ترامپ ، در کتاب خاطرات خود با عنوان ( هرگز کوتاه نیا ) به نقش خود در چگونگی راضی کردن دونالد ترامپ به ترور شهید سلیمانی اشاره می کند و می گوید ، من میخواستم سلیمانی بداند که آمریکا از او نمیترسد. به همین دلیل هم نامهای برای او فرستادم و در آن اعلام کردم که او را به خاطر هرگونه حملهای به آمریکاییها در عراق که مسئولیتش با او باشد، مجازات خواهیم کرد. همچنین به رئیسجمهور ترامپ نیز دربارهی سلیمانی گزارش میدادم؛ معمولاً دربارهی اینکه چگونه شبهنظامیان شیعهی تحت فرمان او منافع آمریکا در خاورمیانه، از جمله سفارت ما در بغداد، را تهدید میکنند. رئیسجمهور با من همعقیده بود که به رغم توصیفات مطبوعات و گزارشهای اندیشکدهها که میگفتند دو جناح رقیب «تندرو» و «میانهرو» در ایران وجود دارند، اصلاً هیچ چیزی نیست. در دایرهی رهبری ایران، فقط انقلاب بود [که اهمیت داشت]. اگر سروکلهی ظریف یا هر دیپلمات ایرانی دیگری با کتوشلوار غربی پیدا میشد و به زبان انگلیسی صریح حرف میزدند، هیچ معنایی نداشت. آیتالله و سلیمانی بودند که جایگاه [و موضع] ایران را در جهان رقم میزدند.تا قبل از دولت ترامپ، واکنش آمریکا به حملات سلیمانی عبارت بود از کشتن تعدادی از نوچههای او را میکشت. این کار مطلقاً هیچ هزینهای روی دست سلیمانی نمیگذاشت و او احتمالاً به اینگونه انتقامجوییهای ضعیف آمریکا میخندید. اما سلیمانی اکنون متوجه شده بود که آن روزها دیگر به پایان رسیدهاند. من حفاظت از آمریکا را وظیفهی خودم میدانستم. سلیمانی هرگز جواب نامهی من را نداد. دو سال بعد، ۲۹ دسامبر ۲۰۱۹ [۸ دی ۱۳۹۸]، اینبار در سمت وزیر خارجهی آمریکا، کنار رئیسجمهور ترامپ در «مار-ئه-لاگو» خانهی مجللش در فلوریدا، نشسته بودم. وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش کنارم بودند. برای یک کار مهم به آنجا رفته بودیم: آقای رئیسجمهور! یک پیشنهاد برایتان داریم: هدف، ژنرال قاسم سلیمانی است. تنها چند روز بعد، قرار بود سلیمانی و ایرانیها، نتیجهی تماموکمالِ امتناع ما از مماشات با شرارتهایشان را حس کنند. به جای مماشات، طعم حملهی آمریکایی را میچشیدند.
واقعیت این است که ، ترورفردی که به جرات می توان از او با عنوان نابوده کننده تروریست های داعش که با این کار جهان را از یک فاجعه نجات داد، یاد کرد ، دست پخت تفکرات تند مذهبی صهیونیستی فردی به اسم پمپئو بود ، حالا دوباره چهره هایی مثل پمپئو و پنس رونمایی شده اند مانند : مارکو روبیو که وزیر خارجه احتمالی دولت آینده ترامپ است و یک چهره ضد ایرانی و حامی رژیم کودک کش صهیونیستی دارد.
در نتیجه می توان گفت دولت امروز ترامپ با دولت دیروز او تفاوتی ندارد و باید برای آینده سناریوهای مختلف در برنامه سیاست مداران ایرانی باشد .
نظر شما