«ایریتک» از مهمترین بازیگران توسعه در بخش معدن
شرکت ایریتک، فعال در حوزه خدمات فنی و مهندسی از مهمترین بازیگران توسعه در بخش معدن و صنایع معدنی است که با روش EPC به دنبال احداث کارخانه با به روزترین فناوریهای دنیا است.
توسعه فعالیتهای بخش معدن در کنار عملیاتهای معدنی، نیازمند توسعه حداکثری در بخش دانش فنی و فناوری است.
در نتیجه انتقال دانش فنی ساخت کارخانهها به ویژه در صنعت فولاد از مهمترین موضوعاتی است که بخش معدن و صنایع معدنی به آن نیاز داشت.
یکی از مهمترین بخشها صنعت فولاد است که در چند دهه اخیر توسعه را در دستور کار خود قرار داد تا بتواند چشم اندز ۱۴۰۴ یعنی تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را محقق کند.
برای تحقق این هدف بیشک باید انتقال دانش فنی در ساخت کارخانههای فولادی در دستور کار قرار میگرفت.
درنتیجه این موضوع ورود شرکتهای EPC به حوزه معدن و صنایع معدنی جدی شد تا با در پی این همکاری طراحی و تامین تجهیزات و اجراء پروژه بهدست شرکتهای فعال در حوزه EPC سپرده شود.
شرکت ایریتک از دهه ۷۰ با این رسالت کار خود را در بخش معدن و صنایع معدنی و حتی در بخش نفت و گاز به صورت EPC آغاز کرد. درواقع از این تاریخ فصل جدیدی از فعالیتها در شرکت ایریتک کلید خورد.
شرکت ایریتک جزو نخستین شرکتهای EPC کار در کشور است که در حوزههای یاد شده تلاش کرد تا کار ساخت و خدمات فنی و مهندسی را انجام دهد.
اما اهمیت حضور چنین شرکتی در بخش معدن و صنایع معدنی چیست؟
ایریتک در نیم قرن تجربه کاری خود در بخشهای یاد شده تلاش کرده است تا اجرای پروژهها با بهره گیری از دانش فنی روز دنیا و فناوریهای جدید انجام شود.
درواقع ایریتک به ویژه در چند دهه اخیر و درست در زمانی که تحریمها علیه کشور تشدید شدند نقش بسیار مهمی در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ایفا کرده است.
انتقال دانش فنی و ساخت کارخانهها به روش EPC علاوه بر سرعت اجرای کار، با حضور شرکت ایرانی میتوانست با هزینه مناسب تری انجام شود. از سویی دیگر سهامداران نیز در سپردن کار به ایریتک آسوده بودند. به همین دلیل اجرای بیشتر پروژههای فولادی از جمله مجتمع فولادسازی هرمزگان، احداث فولادسازی خراسان، مجتمع فولاد اسفراین، احداث معدن مکانیزه زغال سنگ طبس، فازهای ۱و۲ توسعه مس سرچشمه، طرح و اجرای افزایش ظرفیت مجتمع فولاد مبارکه، ورق گالوانیزه چهارمحال بختیاری، واحد احیاء فولاد غدیر، واحد احیاء فولاد اردکان، بریکتسازی صبافولاد، طرح نفتی جمع آوری گازهای همراه آماک، در کارنامه ایریتک ثبت شده است.
اجرای تمامی این پروژهها نشان میدهد، ایریتک در این سالها در حوزه خدمات فنی مهندسی یکی از نقش آفرینان اصلی بوده است. درواقع ایریتک شریان اصلی توسعه بخش معدن را در دست دارد و تلاش میکند تا در شرایط تحریمی توسعه با فناوریهای به روز انجام شود.
امروز عمده پروژه هایی که در کارنامه ایریتک به چشم میخورد جزو موفقترین شرکتهای فولادی کشور هستند. استفاده از روش میدرکس از موفقترین پروژههای ایریتک در صنعت فولاد است که باعث شده تا ایران در تولید آهن اسفنجی بالاترین رتبه جهانی را از آن خود کند.
کارنامه ایریتک نشان میدهد ورود یک شرکت EPC کار در پروژههای فولادی باعث شده تا تولید فولاد با بهترین فناوریهای روز انجام شود.
از سویی دیگر موفقیت این شرکت در پروژههای داخلی میتواند فرصتی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه باشد. یعنی علاوه بر توسعه صنایع کشور، ایریتک میتواند نقش مهمی در ارز آوری از مسیر توسعه خدمات فنی و مهندسی داشته باشد.
نظر شما