گفت و گوی تیترکوتاه با دبیر کل سابق کانون صرافان:
عقب گرد قیمت دلار بر خلاف انتظار بازار / بانک مرکزی، دلالان را دست به عصا کرد
سلطانی زاده بیان کرد: علی رغم اخبار حمله امریکا به نقاط مختلف درسوریه وعراق، شاهد کاهش ناگهانی نرخ دلار بودیم. این اتفاق زمانی رخ داد که همه منتظر افزایش شدید نرخ ارز بودند.
پس از یک دوره سکون برای قیمت دلار، هفته گذشته با تشدید تنشهای منطقه ای، شاهد افزایش ناگهانی نرخ دلار بودیم. همین موضوع به سرعت موجب افزایش التهاب در بازار شد. با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و شرایط تورمی موجود، مردم بیش از پیش نگران تثبیت داراییهای خود هستند. افزایش قیمت دلار میتواند تأثیرات گستردهای بر اقتصاد داشته باشد، از جمله افزایش قیمت کالاها و خدمات، کاهش قدرت خرید مردم و تأثیرات بر صادرات و واردات کشورها. این موضوع میتواند عاملی برای نگرانیها و بحرانهای اقتصادی باشد. حال با حملات نظامی آمریکا به بخش هایی از سوریه و عراق، این سوال مطرح می شود که آیا ممکن است قیمت دلار باز هم افزایش داشته باشد؟
کامران سلطانی زاده، دبیر کل سابق کانون صرافان در مصاحبه با تیتر کوتاه به این سوال پاسخ داد: علی رغم اخبار حمله امریکا به نقاط مختلف درسوریه وعراق، شاهد کاهش ناگهانی نرخ دلار بودیم. این اتفاق زمانی رخ داد که همه منتظر افزایش شدید نرخ ارز بودند. به طور حتم همه دلالان و خریدارن از ورود بانک مرکزی در این ایام برای مدیریت بازار مطمئن بودند ودست به عصا شدند.
وی در خصوص اقدامات لازم برای مدیریت بازار در شرایط کنونی گفت: افزایش عرضه ارز سهمیه هر کارت ملی در صرافی ها و افزایش تعداد صرافی های دخیل در عرضه می تواند در کنترل بازار موثر باشد. همچنین افزایش سهم حضور صرافی های غیربانکی در عرصه سامانه نیما با توجه به وجود مازاد در عرضه سامانه نیما میتواند روند بازار را معکوس کرده وخریداران را بیستر دست به عصا کند و فروشندگان را وادار به فروش نماید. بانک مرکزی در یک سال گذشته و برهههایی که بازار ارز دچار نوسان شد(اسفند سال گذشته و خرداد ماه ۱۴۰۲) با ورود به موقع و سریع و همچنین استفاده از ابزارهای کنترل بازار، با قدرت دلار را از کانال ۶۰هزارتومان به کانال ۴۹هزار تومان برگرداند و این تجربهها نشان میدهد باز هم تحقق این اتفاق و برگشت نرخ ارز به سطوح قبلی دور از ذهن نخواهد بود.
نظر شما