قیمت طلا ۱۸ عیار | قیمت طلا | قیمت طلا امروز | قیمت سکه | قیمت طلای جهانی
پیش بینی خطرناک از اقتصاد / قیمت طلای جهانی رکورد می زند؟
قیمت هر اونس طلا دیروز به ۲۳۹۴دلار رسید و حتی در برخی ساعات از مرز ۲۴۰۰دلار هم عبور کرد. قیمت نفت هم تحتتأثیر برآوردها از افزایش تقاضا و تنشهای سیاسی مسیر صعودی را طی کرد.
در حالی که تنشهای سیاسی و اقتصادی در جهان همچنان ادامه دارد، بازارهای کالاهای پایه و مواد خام شاهد نوسانات شدیدی هستند.
قیمتها در بازار کالاهای پایه و مواد خام این روزها سیر صعودی دارند و پیشگام این رشد قیمتها طلاست. آنطور که آمارها نشان میدهد قیمت طلا در بازارهای جهانی به سرعت در حال رشد است و دیروز هم به ۲۳۹۴دلار تا لحظه تنظیم این خبر رسید و در برخی ساعات حتی از مرز ۲۴۰۰ دلار هم فراتر رفت. از ۷ماه پیش تاکنون قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۶۰۰دلار رشد کرده است. تنشهای غرب آسیا و اوکراین و افزایش خرید طلا توسط بانکهای مرکزی از مهمترین عوامل رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی طی ۷ماه اخیر بوده است.
دیروز همچنین قیمت هر بشکه نفت برنت با ۱.۲۳درصد رشد به ۹۰دلار و ۸۴سنت رسید و قیمت هر بشکه نفت وستتگزاس به مرز ۸۷دلار رسید.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیشبینی کرده است که مصرف سوخت در تابستان افزایش یابد و تقاضای نسبتا قوی برای نفت ایجاد خواهد شد. برخی تحلیلگران بر این باورند که قیمت نفت در سالجاری میلادی به ۱۰۰دلار خواهد رسید.
وضعیت اقتصادی جهان
تازهترین آمارها از وضعیت تورم در اقتصاد جهانی نیز نشان میدهد نرخ تورم آمریکا بهعنوان بزرگترین اقتصاد دنیا در ماه مارس از ۳.۲درصد به ۳.۵درصد افزایش یافته است. این موضوع انتظارات برای کاهش نرخ بهره در آمریکا را کاهش داد و تحتتأثیر آن حجم سرمایهگذاری در والاستریت کاهش یافت. همچنین بسیاری از سرمایهگذاران در آمریکا و حتی بازارهای سهام آسیا سرمایههای خود را از صندوقهای سرمایهگذاری سهام بیرون کشیدند.
با این حال سطح تورم در چین بهعنوان دومین قدرت اقتصادی جهان روند نزولی داشته است. طبق تازهترین گزارشها نرخ تورم سالانه چین در ماه مارس به ۰.۱درصد رسید که نسبت به رقم ۰.۷درصدی که در ماه فوریه ثبت شده بود، کاهش یافته است و این موضوع میتواند اثر منفی بر رشد اقتصادی چین داشته باشد. آمار منتشرشده سرویس ملی روسیه نیز نشان میدهد نرخ تورم سالانه در روسیه طی ماه مارس به ۷.۷۲درصد رسیده است.
برهمین اساس کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول هشدار داده است که اقتصاد جهانی با یک دهه «رشد خفیف» و «نارضایتی مردمی» مواجه است. بهگفته او، واقعیت نگرانکننده این است که رشد اقتصادی جهان ضعیف است و چشمانداز رشد از زمان بحران مالی جهانی کند شده است. تورم بهطور کامل شکست نخورده، ابزار مالی بیاثر شدهاند و بدهیها افزایش یافتهاند و این موضوع چالشبرانگیز و بحرانزایی برای اقتصاد جهان است.
نظر شما