خطرات سامانه های آنلاین مبادله طلا زیر ذره بین تیترکوتاه؛

فروش طلای آنلاین بدون پشتوانه در بانک مرکزی

رشد سریع و عجیب سامانه های مبادله طلا از ابتدای امسال تا امروز باعث بروز نگرانی های مختلفی در میان مسئولین و البته خریداران شده بود. نگرانی هایی که شاید به واسطه خاطره های تلخ گذشته خیلی هم بی راه نیستند.

فروش طلای آنلاین بدون پشتوانه در بانک مرکزی

سامانه های مبادله طلا با نام های مختلف از ابتدای امسال رشد سریع و تصاعدی داشتند به طوری که حتی برخی از آن ها در انتخاب اسم هم فرصت خلاقیت را از دست داده و اسم های تقریبا مشابه برای پلتفرم خود انتخاب می کردند. سامانه هایی که با وعده های جالبی مانند خرید طلا فقط با ۳۰۰ هزار تومان یا تحویل فیزیکی طلا در هر زمان که خریدار اراده کند به دنبال جذب سرمایه مردم بودند. 

همچنین نباید از این موضوع غافل شویم که رشد قیمت جهانی و آشفتگی بازار طلا هم باعث رونق گرفتن چنین پلتفرم هایی شد. مردمی که اندکی پولی برای سرمایه گذاری داشتند اما توانایی کافی یا اطمینان لازم از امنیت خرید طلای فیزیکی را نداشتند به سمت این پلتفرم های مجازی رفتند. با این حال پس از بحث و گفت و گوهای طولانی در میان مسئولان بالاخره اولین تصمیم لازم برای جلوگیری از بروز هر مشکلی در این زمینه گرفته شد. 

این موضوع حتی واکنش رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا  را نیز به همراه داشت. سردار رحیمی طی یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: سازوکارهای لازم برای پلیس و دستگاه های نظارتی تعریف می شود البته آمارها به ما اعلام می کند که بیش از ۱۰  میلیون نفر از این پلتفرم ها طلای آب شده خریداری کرده اند که باید پرسید چگونه و به چه میزان خریداری شده و چگونه تضمین سرمایه مردم را انجام می دهند؟ بنابراین درخواست جدی پلیس این است که این پلتفرم ها حتما باید بندهای ۱۸ گانه را رعایت کنند و همچنین باید برای آنها سازوکار نظارت تعریف شود  و تا زمانی که این شائبه ها برطرف نشود این سکوها نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند. 

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا هشدار داد و گفت : تاکنون ۱۰ میلیون نفر از مردم به صورت آنلاین، طلا خریداری کرده‌اند که نه می‌دانیم چند تن طلا خریداری شده و نه ساز وکار نظارتی درستی وجود دارد؛ بنابراین مشخص نیست تا الان چه میزان طلا فروخته شده و چه میزان آن باید سپره می‌شده است؟

پس از این اتفاق ها روز شنبه بود که خبر توقف صدور مجوز برای سامانه های آنلاین مبادله طلا شنیده شد. محمدرضا حاجی‌جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: با توجه‌ به مشکلات مربوط به پلتفرم‌های خریدوفروش آنلاین طلا، هیأت مقررات‌زدایی تصمیم به توقف صدور این مجوز گرفت. ۵۰ روز به کمیته طلا مهلت دادیم که ضوابط لازم را تهیه کند و دو شرط مهم باید به ضوابط اضافه شود؛ اول داشتن سپرده طلا برابر با میزان خریدوفروش در بانک کارگشایی و دوم فراهم‌شدن زیرساخت‌های امنیتی سایت.

فروش طلا بدون پشتوانه خطرناک است

پس از شنیده شدن این خبرها برای روشن شدن وضعیت سامانه های آنلاین مبادله طلا به سراغ حاکم ممکان، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس رفتیم که مشروح این گفتگو را در ادامه خواهید خواند. 

حاکم ممکان

حاکم ممکان فروش طلا به صورت دیجیتال یا به صورت فیش های طلا را بدون پشتوانه خطرناک توصیف کرد . گفت: خطری که در این زمینه وجود دارد این است که باید به اندازه فروشی که انجام می شود در داخل بانک مرکزی هم پشتوانه ای برای آن ایجاد گردد اما الان با توجه به آنچه که میبینیم پشتوانه ای برای این خرید و فروش ها وجود ندارد و اگر در آینده خدای نکرده مشکلی پیش بیایید چه کسی می تواند پاسخگوی مشکل پیش آمده باشد؟ 

وی در ادامه افزود: در حال حاضر تمام طلاهای مبادله ای به صورت غیرفیزیکی به فروش می رسند و به نظر من این درست نیست. با توجه به صحبتی که با دوستان مان در بانک مرکزی داشتیم به دنبال بررسی همین موضوع هستیم تا این موضوع در آینده برای جامعه تبدیل به یک معضل نشود. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پیش از این در بحث ارز هم همین موضوع را داشتیم که برخی سایت ها بدون جا به جا کردن ارز به صورت فیزیکی اقدام به فروش و مبادله آن می کردند. بر همین اساس این سایت ها مسدود شدند و مجوز آن ها لغو شد. در آنجا هم شاهد خالی فروشی بودیم چرا که پشتوانه در بانک مرکزی وجود نداشت. در مورد طلا هم به همین صورت است و اغلب این سایت های فروش آنلاین طلا پشتوانه ای در بانک مرکزی ایجاد نکرده اند. 

در همین راستا از شما دعوت می کنیم تا قسمت پنجم از برنامه شاخص تیترکوتاه را که به همین موضوع اشاره داشت را مشاهده فرمایید: 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر