تیتر کوتاه گزارش می دهد؛
جهش قیمت طلا امروز با تشدید تنشهای تعرفهای آمریکا
در پی افزایش نگرانیها از سیاستهای تجاری دولت آمریکا و احتمال اعمال تعرفههای جدید بر واردات، قیمت جهانی طلا امروز با رشد قابلتوجهی روبهرو شد. سرمایهگذاران با رویآوردن به داراییهای امن، بار دیگر طلا را به صدر فهرست انتخابهای خود بازگرداندند.

به گزارش تیتر کوتاه - قیمت جهانی طلا روز سهشنبه در پی تداوم ابهام درباره سیاستهای تعرفهای دولت ایالات متحده، بار دیگر افزایش یافت. نگرانی سرمایهگذاران از تاثیر احتمالی این سیاستها بر اقتصاد جهانی، تقاضا برای داراییهای امن مانند طلا را بالا برده است.
تا ساعت ۰۶:۵۱ به وقت گرینویچ، بهای هر اونس طلای نقدی با ۰.۵ درصد افزایش به ۳۲۲۶.۲۴ دلار رسید و فاصله چندانی با رکورد روز دوشنبه یعنی ۳۲۴۵.۴۲ دلار نداشت. قرارداد آتی طلای آمریکا نیز با رشد ۰.۵ درصدی به ۳۲۴۲.۵۰ دلار رسید.
یپ جون رونگ، تحلیلگر بازار در شرکت IG، در اینباره گفت: «افزایش تقاضا برای داراییهای دفاعی بهمنظور کاهش نوسانات پرتفو، رشد بهای طلا را ادامهدار کرده است؛ زیرا به نظر میرسد ایالات متحده در حال آمادهسازی برای اعمال تعرفههای تازه است.»
به نقل از رویترز، بر اساس اسناد منتشرشده در «فدرال رجیستر»، دولت آمریکا تحقیقات جدیدی درباره واردات دارو و نیمههادیها آغاز کرده که میتواند به اعمال تعرفه بر این دو بخش منجر شود. این اقدام در راستای کاهش وابستگی به تولید خارجی صورت میگیرد که تهدیدی برای امنیت ملی این کشور قلمداد میشود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، نیز روز یکشنبه اعلام کرد که نرخ تعرفههای واردات نیمههادیها طی هفته آینده مشخص خواهد شد؛ موضوعی که بر بلاتکلیفی بازارهای مالی دامن زده است.
یپ در ادامه تأکید کرد: «تا زمانی که ابهامات در سیاستهای تجاری آمریکا باقی بماند، روند صعودی قیمت طلا تداوم خواهد داشت و بازار فلزات گرانبها از این وضعیت حمایت میگیرند.»
در همین حال، رافائل بوستیک، رئیس بانک فدرال رزرو آتلانتا، هشدار داد که فضای مبهم ناشی از سیاستهای تعرفهای، اقتصاد را وارد یک «وقفه بزرگ» کرده و پیشنهاد کرد تا زمان روشن شدن شرایط، تغییری در سیاستهای پولی اعمال نشود.
با توجه به اینکه طلا بازدهی ندارد، در زمانهایی که فضای اقتصادی با نااطمینانی همراه است و نرخ بهره در سطوح پایین قرار دارد، به عنوان ابزاری برای پوشش ریسک و حفظ ارزش سرمایه شناخته میشود.
طبق دادههای شورای جهانی طلا، سرمایهگذاری در صندوقهای قابل معامله در بورس چین که پشتوانه آنها طلاست، در ماه جاری از کل سرمایهگذاری فصل اول فراتر رفته و حتی از صندوقهای مشابه در آمریکا نیز پیشی گرفته است.
در بازار سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۲ درصد کاهش به ۳۲.۲۹ دلار در هر اونس رسید. پلاتین با افتی معادل ۰.۲ درصد به ۹۴۹.۲۱ دلار و پالادیوم با کاهش ۱.۴ درصدی به ۹۴۳ دلار معامله شد.
نظر شما