شبکه اجتماعی | واتساپ | اینستاگرام
شرط و شروط رفع فیلتر شبکه های اجتماعی اعلام شد
دبیر شورایعالی فضای مجازی مستقیماً به رفع فیلتر پلتفرمهای خارجی اشاره کرد. با این تصمیم اینستاگرام و واتساپ و بسیاری دیگر از شبکههای خارجی دوباره در دسترس قرار میگیرند.
فیلترینگ شبکههای اجتماعی به محدودیت یا نظارت بر دسترسی به محتوا یا خدمات این شبکهها در یک کشور یا سازمان خاص اشاره دارد. این عمل برای موارد مختلفی مثل حفظ امنیت ملی، حریم خصوصی، مبارزه با دسیسه سیاسی یا حفاظت از ارزشهای فرهنگی ممکن است انجام شود. البته، این اقدامات میتوانند بر کارکرد و آزادی بیان افراد تأثیر گذار باشند و موجب جدلهای فراوانی نیز میشوند.
شبکههای اجتماعی محبوب کاربران به خصوص اینستاگرام و واتساپ بنا بر تصمیم جدید دولت قرار است دوباره در دسترس کاربران قرار گیرند. این توضیحاتی است که سخنگوی شورایعالی فضای مجازی در یک مصاحبه اختصاصی بروز داده است.
به نظر میرسد که به زودی شاهد رفع فیلتر واتساپ و اینستاگرام و بسیاری دیگر از شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای خارجی ازجمله ایکس، یوتیوب، تلگرام و غیره خواهیم بود. البته لازم است بدانید که موضوع به همین راحتی گفتنش نیست؛ چرا که قرار است طبق قوانین کشور فعالیت کنند. جزییات خبر را میتوانید در ادامه مطلب بخوانید.
محمدامین آقامیری در خصوص وضعیت پلتفرمهای خارجی در کشور گفت: «سکوها یا در دسترس هستند یا ما را تحریم کردهاند یا مسدود شدهاند. برای تحریمیها مجوز ابزار تحریمشکن داده میشود و برای مسدودشدهها یا باید قوانین و مقررات ما را رعایت کنند یا با ابزارهای فنی مطابق قوانین و مقررات کشور فعال میشوند.»
او درباره نحوه فعالیت پلتفرمها به واسطه ابزارهای فنی توضیح داد:
یکی دو نمونه از این ابزارهای فنی آماده شده که از طریق سکوهای داخلی با این ابزارها توانستهایم سکوهای خارجی را در چارچوب فوانین و مقررات در دسترس قرار دهیم.
منظور دبیر شورایعالی فضای مجازی از ابزارهای فنی همان ارائه پوسته پلتفرمهای خارجی است که چندی پیش گفته شد برای پلتفرمهای فیلترشدهای مثل اینستاگرام ارائه خواهد شد. پیش از این هم چنین پوستههایی برای تلگرام ساخته و ارائه شده بود که البته از سوی کاربران مورد استقبال چندانی قرار نگرفت.
قبل از ایده دسترسی به پلتفرمهای خارجی با ابزارهای فنی، دولت و سایر نهادها اعلام کرده بودند شرط فعالیت پلتفرمهای بینالمللی رعایت قوانین کشور و داشتن نمایندگی در ایران است. حالا آقامیری اعلام کرده این شرط در یک سال اخیر امکانپذیر نشده است.
آقامیری: «پیش از این نظر ما این بود که سکوهای خارجی تعهد بدهند که طبق قوانین کشور ما فعالیت میکنند. با توجه به تجربه یک سال اخیر در این زمینه پیشرفتی نداشتیم و راهکار جایگزین پیدا کردیم.»
دبیر شورایعالی فضای مجازی همچنین اعلام کرده است که ابزارهای فنی داخلی بهعنوان این راهکار جایگزین در مرحله تست و آزمایش قرار دارد:
«من این نمونههای تهیهشده را تست کردهام و از نظر سرعت و کیفیت عملکرد خوب بودهاند. امیدوارم زودتر این آزمایشها تمام شود و در دسترس مردم قرار بگیرند.»
نظر شما