سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد:
مسکن نیاز به متولی قوی تر دارد/ اختصاص بودجه به آموزش و پرورش هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است
گودرزی گفت: نگاه ما به آموزش و پرورش کاملاً مثبت است. ما معتقدیم که اختصاص بودجه به این حوزه هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری است. هرگونه سرمایهگذاری در آموزش و پرورش عواید ارزشمندی برای کشور به همراه خواهد داشت.
عباس گودرزی سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری امروز خود در حاشیه صحن علنی به ارائه آمار و اطلاعاتی درباره درخواستهای تحقیق و تفحص و وضعیت طرحها و لوایح در مجلس دوازدهم پرداخت.
گودرزی در این نشست خبری بیان کرد: تا تاریخ ششم دیماه ۱۴۰۳، مجموع درخواستهای تحقیق و تفحص ثبت شده در سامانه به ۵۰ مورد رسیده است. از این تعداد، ۳۸ مورد به کمیسیونها ارجاع شده و در حال رسیدگی هستند. وی همچنین اشاره کرد که از زمان شروع به کار دولت چهاردهم، ۱۹ مورد درخواست رای اعتماد به وزرا ثبت شده است.
وی ادامه داد: براساس ماده ۴۴۵ آییننامه داخلی مجلس، یک مورد گزارش مربوط به این ماده تهیه شده و همچنین یک مورد گزارش موضوع مواد ۴۰ و ۴۵ آییننامه داخلی نیز آماده شده است.
گودرزی در مورد تقاضاهای اعمال ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی گفت: تعداد این تقاضاها به ۱۹ مورد میرسد.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس خاطر نشان کرد: از ابتدای مجلس دوازدهم تا هجدهم دیماه ۱۴۰۳، تعداد طرحهای ثبت شده در سامانه قانونگذاری توسط نمایندگان به ۳۳۷ مورد و لوایح ثبت شده توسط دولت به ۱۶۰ مورد رسیده است.
این نماینده مجلس در مودر وضعیت طرحها و لوایح در نوبت اعلام وصول گفت: در حال حاضر ۵۹ مورد طرح عادی، ۳ مورد طرح یک فوریتی و ۱۹ مورد طرح دو فوریتی در نوبت اعلام وصول قرار دارند. همچنین ۸۷ مورد لایحه عادی و تعدادی لایحه یک و دو فوریتی نیز به ثبت رسیده است.
تأمین منابع پایدار برای اجرای طرح کالابرگ در دستور کار است
گودرزی خاطر نشان کرد: مجلس دوازدهم دولت را مکلف کرده است تا طرح کالابرگ را در قانون بودجه ۱۴۰۴ اجرایی کند. در شرایط متلاطم اقتصادی و معیشتی، تأمین حداقل کالری برای دهکهای پایین جامعه یک ضرورت است. باید خیالمان راحت باشد که این اقشار حداقل نیازهای خود را دریافت میکنند.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس ادامه داد: در مجلس یازدهم، زمانی که اصلاح قیمت و نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان انجام شد، پیشبینی کردیم که قدرت خرید مردم باید حفظ شود. در پایان سال ۱۴۰۱، یارانه نقدی مورد استقبال قرار نگرفت و در مرداد ۱۴۰۲، مشوقهایی برای دهکهای پایین جامعه در نظر گرفته شد. طرح فجرانه که برای حمایت از دهکهای پایین جامعه طراحی شده بود، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه داشت، اما با مشکلاتی از جمله تأمین منابع مواجه شد.
وی در مورد افزایش نرخ ارز و پیشنهادات جدید گفت: در دولت چهاردهم ما مشروط کردیم که عایدی ناشی از این افزایش برای کالا برگ دهکهای اول تا سوم اختصاص یابد.
وی اظهار کرد: ظرفیت قانونی برای اجرای طرح کالابرگ وجود دارد و ابراز امیدواری کرد که دولت با عزم جدی به اجرای این طرح بپردازد تا دهکهای پایین جامعه از مزایای آن بهرهمند شوند. دولت و مجلس باید در راستای حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه همکاری کنند و بر ضرورت تأمین منابع پایدار برای اجرای این طرح تأکید کرد.
مسئله مسکن نیاز به متولی قدرتمند دارد
گودرزی درمورد وضعیت مسکن در کشور گفت: مسکن یکی از مسائل اولویتدار کشور است و نیاز به یک متولی متمرکز دارد. بار مالی برای ایجاد وزارتخانه جدیدی به نام وزارت مسکن و شهرسازی وجود ندارد و زیرساختهای لازم، از جمله نیروی انسانی و منابع مالی،فراهم است.مجلس دیروز یک فوریتی را تصویب کرد که به موجب آن وزارت راه و شهرسازی باید به دو وزارتخانه تفکیک شود. این اقدام به تمرکز مدیریت کمک خواهد کرد و بار مالی نخواهد داشت. این تفکیک میتواند به بهبود وضعیت راهها و زیرساختها در روستاها کمک کند.
جامعه بی دین نشده است/ شورای عالی امنیت ملی کشور منتظر اصلاحات دولت است
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در مورد موضوع عفاف و حجاب گفت: موضع مجلس، دولت و مردم در این زمینه یکی است. ما نمایندگان مردم هستیم و دولت نیز خادم مردم است. مردم ایران، علیرغم برخی مشکلات فرهنگی، در مناسبتهای مذهبی و دینی همچنان پایبند به اصول دینی هستند. جوانان ما با اشتیاق به برنامههای دینی شرکت میکنند و این نشاندهنده ایمان و ولایتمداری آنهاست. جامعه ما بیدین نشده بلکه ایمانی راسخ و قلبی مومن دارند.
وی افزود: عفاف و حجاب یک امر ضروری دینی است که به قوام و استحکام خانواده کمک میکند. اسلام دینی است که هم دنیا و هم آخرت مردم را پیشبینی کرده است.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس تصریح کرد که در نگاه مجلس شورای اسلامی و ارکان نظام، این اصل دینی غیر قابل تغییر است. حجاب مورد وفاق است و همه خود را مقید به آن میدانند. برخی تلاش دارند تا بحث بیحجابی را فراتر برده و جامعه را به سمت برهنگی ببرند که این امر میتواند هسته اصلی خانواده را نابود کند.
گودرزی در مورد علت تاخیر در ابلاغ قانون عفاف و حجاب گفت: شورای عالی امنیت ملی کشور در حال جمعبندی است تا اصلاحات دولت را دریافت کند.
وی در مورد اصلاحات قانونی در حوزه معادن گفت: ما اصلاح معادن را داریم که در کمیسیون ذیربط در حال رسیدگی است.این اصلاحات میتواند به مزیت اقتصادی کشور کمک کند.
اختصاص یارانه به بانوان صحت ندارد
سخنگوی هیئت رییسه مجلس همچنین در مورد بحث یارانههاو اختصاص یارانه به بانوان گفت: هیچ طرحی تحت عنوان یارانه بانوان در هیئت رئیسه اعلام وصول نشده است.بلکه هدفمندی یارانهها همچنان در دستور کار قرار دارد و چیزی تحت عنوان یارانه جدید فعلاً مطرح نیست.
گودرزی به تغییرات در ساعات کاری اشاره کرد و گفت: در کمیسیون اجتماعی مصوب شد که ساعات کاری از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت و روزهای کاری از شش روز به پنج روز کاهش یابد.
نباید به آموزش و پرورش به دید هزینه نگاه کرد
گودرزی به وضعیت بودجه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: نگاه ما به آموزش و پرورش کاملاً مثبت است. ما معتقدیم که این حوزه هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری است. هرگونه سرمایهگذاری در آموزش و پرورش عواید ارزشمندی برای کشور به همراه خواهد داشت.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس در مورد بودجه آموزش و پرورش گفت: پس از پایان مرحله اول که هفته آینده خواهد بود و تایید نهایی شورای نگهبان، ما به جداول مرحله دوم ورود خواهیم کرد. عدد و رقمها ممکن است تغییر کند و نهایی شود.
ساماندهی استخدام کارکنان دولت باید در اولویت باشد
گودرزی همچنین به طرح ساماندهی کارکنان دولت پرداخت و عنوان کرد: این طرح با توجه به اهمیت موضوع در مجلس یازدهم نهایی شد، اما مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و در رفت و برگشت بین کمیسیون اجتماعی حل نشد. ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مانع از پیشرفت این طرح شده است.
او با اشاره به جلسهای با عارف، معاون اول رئیسجمهور، عنوان کرد: ما بر ضرورت ساماندهی استخدام کارکنان دولت تأکید کرده ایم تا از بی نظمی موجود در نظام اداری کشور جلوگیری شود.
گودرزی با از انتقادات از شرکتهای واسطه تأمین نیروی انسانی گفت: این شرکتها نه تنها هزینهها را کاهش ندادهاند بلکه موجب افزایش نارضایتی شدهاند.
وی افزود که الگوهای غربی در این زمینه شکست خوردهاند و بروکراسی سایهای نظام اداری کشور را تهدید میکند.
نظر شما