گفت‌وگوی تیترکوتاه با ملی‌پوشان اهداف پروازی بعد از کسب برنز جهان

خواهر و برادر در سودای مدال المپیک

مرضیه و محمدحسین پرورش نیا که اولین مدال تاریخ تیراندازی اهداف پروازی جهان را برای ایران کسب کردند از دغدغه‌ی ورزشکاران این‌رشته و هزینه‌های سرسام آور تراپ گفتند و لیگی که اگر برگزار شود و تیم‌داری در این رشته سامان بگیرد، به ورزشکاران تراپ کمک بزرگی خواهد بود.

خواهر و برادر در سودای مدال المپیک

گروه ورزشی تیترکوتاه - نسیم شیرازی: اوایل خرداد ماه بود که مرضیه و محمدحسین پرورش‌نیا دو خواهر و برادر تیرانداز کشورمان در جام جهانی اهداف پروازی آلماتی روی سکو رفتند و برنز این رقابت‌ها را برای اولین بار در تاریخ این رشته تصاحب کردند و شاید بتوان گفت اولین خواهر و برادر ایرانی بودند که مدال جهانی را در یک رشته، یک مسابقه و همراه هم برای کشور به دست آوردند.

 

مرضیه پرورش‌نیا: برای مدال جهانی روی روانم کار کردم

مرضیه پرورش‌نیا در گفت‌وگو با تیترکوتاه از مدال برنز و رقابت‌های آلماتی گفت: هر ساله مسابقاتی چون جام‌جهانی تراپ برگزار می‌شود که در بخش انفرادی توانستم مقام شانزدهم را به‌دست آورم و با اختلاف خیلی کم از راه‌یابی به فینال باز ماندم. ما تقریبا حدود ۷ ماه از آخرین مسابقه‌ی برون‌مرزی‌مان می‌گذشت و فکر می‌کنم با وجود این دوری عملکردم در مسابقه انفرادی خوب بود و خوشبختانه توانستم در روز میکس عملکرد خوبم را نگه دارم و کنار هم‌تیمی‌ام که برادرم هستند توانستیم جزو سه تیم برتر جهان قرار بگیریم و برای اولین بار مدال جهانی این رشته را کسب و به‌نوعی طلسم‌شکنی کنیم، چراکه همیشه می‌گفتند اهداف پروازی همیشه از کسب مدال بازمانده و بچه‌ها طی سال‌ها برای این مدال تلاش کرده بودند، به‌خاطر این‌که شرایط‌مان کمی سخت است و امکانات تیراندازی‌مان کمتر از بقیه‌ی کشورهاست ولی خوشبختانه توانستیم بعد از ۲۳ سال طلسم را بشکنیم و اولین مدال جهانی را به‌دست آوریم تا به نوعی برای کشورمان تاریخ سازی کنیم.

او که سال‌هاست برای رسیدن به مدال تمرین کرده بیان کرد: در مسابقات انفرادی همه‌ی کشورهای جهان شرکت کرده بودند، در روز میکس همه‌ی کشورهای آسیایی پرقدرت شرکت کرده و کشورهای اروپایی هم حضور چشمگیری داشتند؛ راستش من در بازی‌های اسلامی هم که شرکت کرده بودم دقیقا در روز میکس و حتی انفرادی با یک بشقاب و با اختلاف خیلی کم هردو مسابقه را ازدست دادم، به‌خصوص در روز میکس شرایط بدی را تجربه کرده بودم و همین تجربه اذیتم می‌کرد که مبادا دوباره آن اتفاق برایم پیش بیاید، خیلی سعی کردم روی روانم کار کنم و عملکردم را ثابت نگه دارم. برادرم هم در روز میکس، تیراندازی فوق‌العاده ای داشت که توانستم با کمک او مدال‌مان را برنز کنیم و اگر من تیراندازی بهتری داشتم می‌توانستیم مدال خوشرنگ‌تری بگیریم ولی باز هم خداراشکر که توانستیم برای اولین بار مدال را به خانه بیاوریم و اصلا فکرش را نمی‌کردم مدال بگیریم چراکه بعد از ۶ ماه اردوهای‌مان شروع شده بود و این مسابقه را برای کسب مدال نرفته بودیم و فقط برای بالا بردن آمادگی، کسب تجربه‌ی بیشتر و محک زدن شرکت کرده بودیم ولی خوشبختانه با تیراندازی خوب به کمک برادرم و مربی خوب‌مان آقای نیکخو این مدال را به‌دست آوردیم.

تجهیزات به روزنشده دغدغه تیراندازان تراپ هم هست، او در این‌باره افزود: از آن‌جایی که رشته‌ی تیراندازی علاوه بر استعداد، علاقه، تمرین مداوم، مسابقه‌های زیاد و خیلی موارد دیگر، رشته‌ی تجهیزات محوری است، به امکانات و تجهیزات به‌روز نیاز دارد. ضمن‌این‌که فکر می‌کنم اگر بتوانیم در مسابقات مختلف آسیایی و جهانی شرکت کنیم و با تجربه‌ی بیشتر روز مسابقه را برای خودمان عادی‌تر کنیم خیلی بهتر می‌توانیم مدال خوشرنگ‌تر و رتبه‌های بهتری را به‌دست آوریم. ما هم مانند بچه‌های تفنگ و تپانچه مشکل تجهیزات داریم، برای ما خیلی کیفیت فشنگ، بشقاب و حتی زمین تمرینی که در آن تمرین می‌کنیم مهم است و این مشکلات را داریم. اسلحه‌های‌مان باید به‌روز رسانی شود و مشکلاتش برطرف شود که امیدوارم مشکلات حل شود تا تمرینات با کیفیت‌تری داشته باشیم و هرچقدر تمرینات با کیفیت‌تر باشد نتیجه‌ی مسابقات‌مان هم باکیفیت‌تر است.

هدف و مسیر مرضیه مشخص است، او اظهار کرد: به مدال المپیک فکر می‌کنم و به‌طورحتم راه رسیدن به این مدال ارزشمند شرکت در مسابقات مختلف آسیایی، جهانی و کسب مدال است تا بتوانم به المپیک برسم؛ انتهای این راه مدال المپیک است ولی در این راه هدف‌های کوتاه مدت است که باید همه‌اش را دانه به دانه انجام دهم تا بتوانم به هدف نهایی‌ام برسم. باید مدال‌های رنگارنگ، سهمیه‌ی المپیک و رتبه‌های مختلف را به دست آورم، امیدوارم الان که هدفم حضور در المپیک پاریس است بتوانم با تلاش به آن برسم و برای پاریس کسب سهمیه داشته باشم.

وی یادآور شد: فدراسیون و کادرفنی به تیراندازان برای شرایط تمرینی بهتر و شرکت در مسابقات کمک می‌کنند تا تیراندازان عملکردشان را نشان دهند. امیدوارم که بتوانیم در مسابقات بیشتری شرکت کرده و خودمان را محک بزنیم. در سطح فنی به‌جایی رسیدیم که می‌توانیم مدال‌های بیشتری را به‌دست آوریم و فقط به یک هُل نیاز داریم تا با مسابقات و امکانات بیشتر همه‌ی مشکلات‌مان حل شود.

هزینه‌های تراپ دغدغه‌ی ورزشکارانش است، او گفت: متاسفانه هزینه‌های این رشته کارمان را برای شرکت در مسابقات و تمرینات سخت می‌کند، هزینه فشنگ و بشقاب روزبه‌روز بیشتر می‌شود ولی امیدوارم این افزایش هزینه‌ها یک‌جایی متوقف شود و بتوانیم به حدی برسانیم که برای تیراندازان پرداخت این هزینه‌ها سخت نباشد و به نوعی در مسابقات آزاد که در کشور برگزار می‌شود به خاطر این‌که هزینه ‌ها زیاد می‌شود تعداد شرکت‌کننده‌ها هم روز به روز کم‌تر می‌شود و این به نوعی برای آینده‌ی این رشته خوب نیست و امیدوارم بتوانیم شرایط را تغییر دهیم و برای پیشرفت این ورزش و حل شدن این شرایط کاری انجام دهیم. البته خداراشکر به‌طور کلی فدراسیون از ورزشکاران حمایت می‌کند و امیدوارم بعد از این مدالی که با تمرین کم گرفته شد حمایت و نگاه ویژه‌تری هم از سمت فدراسیون که البته کم نگذاشته و هم کمیته ملی المپیک داشته باشیم‌.

وی ادامه داد: بیشتر ورزشکاران با هزینه‌ی شخصی تمرین می‌کنند ولی امیدوارم لیگ داشته باشیم و باشگاه‌های مختلف در این رشته سرمایه‌گذاری کنند تا ورزشکاران و تیراندازان بتوانند حتی یک مقدار ناچیز هم که شده از این رشته حقوق به‌دست بیاورند تا از آن برای رشته و تمرینات‌ شان کمک بگیرند.

قهرمان تیراندازی تراپ کشور درباره‌ی تجربه‌ی هم‌تیمی بودن با برادرش یادآور شد: حس خوبی بود که توانستم با یکی از نزدیک‌ترین افراد در زندگی‌ام این شادی را سهیم شوم. من و برادرم در مسابقات مختلفی هم‌تیمی بودیم و در چند مسابقه هم با اختلاف خیلی کم از کسب مدال بازماندیم ولی خداراشکر این‌بار خدا کمک‌مان کرد، با دعای پدر و مادرمان، حمایت مربی، فدراسیون و همه بچه‌ها توانستیم مدال جهانی را به‌دست آوریم و فکر‌ می‌کنم اولین خواهر و برادری باشیم که با هم مدال جهانی کسب می‌کنیم.

پرورش‌نیا خاطرنشان کرد: ممنونم از پدر و مادرم، برادرم، مربی‌ام آقای نیکخو و فدراسیون که حمایت کردند و امیدوارم از این رشته نگاه و حمایت ویژه‌ای شود چرا که این مدال به اسم من و برادرم تمام نمی‌شود و این مدال متعلق به اهداف پروازی و همه‌‌ی بچه‌های این رشته است. ما همه‌ی بچه‌های اهداف پروازی دست به دست هم دادیم تا این مدال به‌دست بیاید و امیدوارم این مقام بتواند نگاه ویژه‌ای برای ما  از سمت کمیته ملی المپیک و فدراسیون داشته باشد تا با حمایت بیشتر کسب سهمیه‌ی المپیک را هم داشته باشیم و امیدوارم در سراسر ایران باشگاه‌های مختلفی برای تراپ ایجاد شود تا افرادی که از این رشته دورند بتوانند خودشان را محک بزنند و وارد این رشته شوند و همینطور هزینه‌ها ثابت شود تا برای خیلی از آدم‌هایی که استعداد و علاقه دارند شرکت در تمرینات و مسابقات سخت نباشد.

62621767

محمد حسین پرورش‌نیا: می‌توانستیم مدال خوشرنگ‌تری بگیریم

محمد حسین پرورش‌نیا هم که کنار خواهرش اولین مدال جهانی تراپ را به گردن انداخته است در گفت‌وگو با تیترکوتاه گفت: خوشبختانه در مسابقات میکس، برنز جهانی را برای اولین بار در ایران گرفتیم، هر چند می‌شد مدال خوشرنگ‌تری باشد ولی خب در نهایت به این مدال بسنده کردیم‌.

وی درباره‌ی مشکلات تراپ این‌گونه بیان کرد: متاسفانه در ایران با توجه به تحریم‌ها، کمبود امکانات، تجهیزات، کم سفر رفتن و در نتیجه کم مسابقه دیدن، مشکلاتی داریم که باید از این لحاظ ارتقا پیدا کنیم تا در سطح بین‌المللی مقام‌های بهتری را تکرار کنیم‌. مشکل اسلحه، فشنگ، بشقابک و تجهیزات همیشه گریبان‌گیر رشته‌‌ی ما بوده و هست‌ که البته راه حل هم دارد تا فدراسیون بتواند با واردات اسلحه، تجهیزات به‌روزتر شود‌.

او هم مانند خواهرش به المپیک فکر می‌کند: هدف اصلی من حضور در مسابقات سهمیه المپیک و کسب سهمیه برای حضور در مسابقات المپیک پاریس ۲۰۲۴ است. 

محمدحسین با اشاره به نقش مربی ایرانی ادامه داد: در این رشته قبلا مربی‌های خارجی زیادی داشتیم که آموزش‌های لازم را دادند ولی خوشبختانه تجربه و علم مربیان‌مان به سطحی رسیده که بتوانیم در آوردگاه‌های بین‌المللی مقام‌های خوبی را به‌دست آوریم. 

وی به مشکل هزینه‌های تراپ اشاره کرد: هزینه‌های هنگفت این رشته بسیار مشکل است که با توجه به نبودن اسپانسر معمولا هزینه‌های سرسام آوری هر سال برای این ورزش هزینه می‌کنیم و به‌طور حتم اگر اسپانسرها ورود کنند به خصوص تیم‌هایی که در لیگ‌های برتر بقیه‌ی رشته‌های ورزشی حضور دارند بتوانند در لیگ تیراندازی اهداف پروازی باشند کمک بزرگی به ورزشکاران از هر لحاظ خواهد بود. حتی با اسپانسرینگ بچه‌های تیم ملی اگر حمایت خودشان را نشان دهند خیلی از مشکلات و موانع برطرف خواهد شد‌‌.

دارنده‌ی مدال برنز جهان ادامه داد: خوشبختانه به لطف فدراسیون جدید، حمایت از این رشته از ابتدای سال خوب آغاز شده و اردوها به صورت پیوسته و مداوم بوده و به‌امید خدا امیدوارم باز هم ادامه‌دار باشد تا بتوانیم در مسابقات آینده به مقام‌های بهتری دست پیدا کنیم و کمیته ملی المپیک هم همیشه کم‌وبیش حمایت‌های پشت پرده‌ای از این رشته داشته است.

محمدحسین ازتجربه‌ی تیراندازی کنار خواهرش مرضیه این‌گونه گفت: در مسابقات میکس با خواهرم به عنوان هم‌تیمی حضور پیدا کردم که البته در مسابقات قبل هم ما کنار همدیگر در ترکیب میکس شرکت کرده بودیم که آن‌موقع متاسفانه مدالی نداشتیم ولی این‌بار موفق شدیم برنز بگیریم‌ و این خوشحالی مدالم را بیشتر کرده است.

او هم مانند خواهرش تا الان به لژیونر شدن فکر نکرده و نظر خاصی درباره‌اش هم نداشت و امیدوار است مسئولان از این رشته پرمدال المپیکی حمایت ویژه‌ای کنند چراکه معتقد است وقتی رشته‌ای در المپیک تقریبا چیزی حدود ۱۲ مدال می‌تواند داشته باشد برای این عدد قابل توجه به خصوص در بازی‌های آسیایی پیش روی چین باید سرمایه‌گذاری و حمایت باشد. 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار