مصرف مازوت | آلودگی هوا
دفاع وزارت نیرو از مازوت سوزی نیروگاه ها / منشا آلودگی هوای تهران همچنان در هاله ای از ابهام
در سال جاری آن دسته از نیروگاههایی که قابلیت مصرف مازوت دارند نیز مصرف سوخت مازوت خود را هم دیرتر شروع کردند و هم نسبت به سال گذشته کاهش دادند.
مازوت سوزی نیروگاهها یک روش استفادهشده برای تولید انرژی است که در آن، مازوت به عنوان منبع سوخت استفاده میشود. مازوت یکی از هیدروکربن های نفتی است. مازوت سوزی میتواند منجر به آلودگی هوا و اثرات منفی بر محیط زیست شود. به همین دلیل، در سالهای اخیر، تلاشهای زیادی برای استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند باد و خورشید به جای مازوت در نیروگاهها انجام شده است.
اشاره به مازوت سوزی در نیروگاهها و نقش آن در تشدید آلودگی هوای کشور به ویژه در کلانشهرها در حالی مطرح میشود که از سویی از ۱۴۱ نیروگاه کشور تنها ۱۴ نیروگاه امکان سوخت مازوت دارند و از سوی دیگر میزان مصرف گاز نیروگاههای کشور در امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
بر اساس آمار و اطلاعاتی که به تازگی توسط وزارت نفت منتشر شده است، نه تنها تعداد محدودی از نیروگاههای سراسر کشور امکان مصرف مازوت را دارند، بلکه در امسال و نسبت به سال گذشته آن دسته از نیروگاههایی که قابلیت مصرف مازوت دارند، مصرف سوخت مازوت خود را هم دیرتر شروع کردند و هم نسبت به سال گذشته کاهش دادند.
توضیح اینکه در امسال و در راستای کاهش حداکثری مصرف مازوت در نیروگاهها، امکان گازسوز شدن یکی از واحدهای نیروگاه شازند که پیشتر با سوخت مایع کار میکرد نیز فراهم شد و مصرف مازوت این مجموعه نسبت به دوره مشابه سال قبل تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش تعدادی از نیروگاههای با قابلیت مازوت سوزی نیز هنوز از سوخت مازوت استفاده نمیکنند و با وجود محدودیتهای فراوان در تأمین گاز نیروگاهها، همچنان سوخت گاز آنها تأمین میشود.
در مورد کلانشهر تهران نیز که بیشترین حجم آلایندههای جوی را در امسال تجربه کرده است، باید به این نکته اشاره کرد که نیروگاههای موجود در استان تهران شامل نیروگاههای طرشت، بعثت و ری هر سه از سوخت گاز استفاده میکنند و نیروگاههای دیگر شامل شهدای پاکدشت و پرند به دلیل ماهیت سیکل ترکیبی اساساً امکان مصرف مازوت ندارند.
این یعنی در کلانشهری مانند تهران برای یافتن منشأ و دلیل آلودگی هوا باید دیگر دلایل و عوامل مؤثر را جست و جو کرد.
این گزارش اضافه میکند، با اینکه استفاده از سوخت مایع در نیروگاهها در فصل زمستان با توجه به رشد مصرف گاز در بخش خانگی اجتناب ناپذیر است و علیرغم رشد تولید هر ساله گاز، بازهم کشور ناگزیر از جایگزینی مصرف سوخت مایع با گاز در برخی نیروگاهها و صنایع عمده است.
با این وجود در امسال تحویل گاز به نیروگاهها بیش از ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است که بیانگر کاهش نقش نیروگاهها در ایجاد آلودگی هوا نسبت به سالهای گذشته است.
نظر شما