راهکارهای کاهش مصرف برق در فصل گرما
افزایش نامتعارف مصرف برق در فصول گرم سال میتواند مشترکان برق را مشمول تعرفههای پلکانی و افزایشی کرده و علاوه بر تحمیل هزینههای بسیار بر شبکه برق کشور، تعرفههای بیشتری را متوجه اقتصاد خانوار کند.
کاهش مصرف برق از اهمیت بسیاری برخوردار است . استفاده بهینه از انرژی الکتریکی نه تنها باعث کاهش صورت هزینههای خانوادگی و صنعتی میشود بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک میکند.
در این گزارش به معرفی ٥ راهکار برای خروج از لیست قرمز مشترکان پرمصرف برق پرداخته شده است:
۱- اطلاع از ساعات اوج مصرف برق
در ساعتهای ١٣ تا ١٨ و ٢٠ تا ٢٤ که استفاده از وسایل روشنایی و بعضی از لوازم برقی بیشتر میشود بار مصرفی شبکه برق به حداکثر خود میرسد. این ساعات را ساعات اوج مصرف برق میگویند. در این زمان وسایل سرمایشی بسیاری به شبکه برق متصل میشوند.
استفاده از وسایل برقی پرمصرف مانند اتو، ماشین لباس شویی و ماشین ظرفشویی در این بازه زمانی علاوه بر این که باعث فشار بر شبکه میشوند مبلغ قبض برق را نیز افزایش میدهد.
۲- استفاده از لامپهای الای دی به جای لامپهای کم مصرف فلوئورسنت
اگر سابقاً لامپهای رشتهای منزل خود را با لامپهای کم مصرف فلوئورسنت جایگزین کردهاید بهتر است بدانید لامپهای LED مصرف به مراتب کمتری دارند. هر لامپ LED به طور متوسط ٧٥ درصد کمتر از لامپهای فلوئورسنت برق مصرف میکند، درحالی که مقدار یکسانی نور از آن ساطع میشود. با توجه به این که ٣٠ درصد از مصرف برق خانگی مربوط به حوزه روشنایی است اثر استفاده از لامپهای LED بر قبض چشمگیر خواهد بود.
۳- استفاده از ترموستات کولرهای آبی
استفاده از کولر آبی مصرف برق را تا چندبرابر کاهش میدهد. اما با رعایت بعضی از نکات این مصرف را میتوان از این هم کمتر کرد. یکی از این نکات استفاده از ترموستات کولرهای آبی است. این ترموستات فعالیت کولر را در دورههای مختلف تنظیم میکند تا دمای اتاق به مقدار تعیین شده برسد. در زمانی که نیازی به فعالیت بیشتر کولر نباشد، ترموستات با خاموش کردن دستگاه جلوی هدر رفتن برق را میگیرد.
۴- استفاده از برنامه اقتصادی شست وشو
ماشینهای ظرفشویی و لباسشویی نیز جزو وسایل پرمصرف برق محسوب میشوند. در این میان برای کاهش مصرف این وسایل راهکارهایی وجود دارد. برنامه اقتصادی شست وشو (ٍECO) گزینهای است که هم در ماشینهای ظرف شویی و هم در ماشینهای لباس شویی وجود دارد. این برنامه با تنظیم مواردی مانند دما و مقدار آب و زمان شست وشو و استراحت موتور، مصرف انرژی و آب را در این دستگاهها حداقل تا ٣٠ درصد کاهش میدهد.
۵- روشن کردن چراغهای ایستاده به جای چراغ هایسقفی
هنگامی که در اتاق یا خانه تنها هستید نیازی به روشن بودن تمام فضا نیست. در این مواقع بهتر است به جای لامپها یا لوسترهای سقفی از چراغهای ایستاده یا آباژورها استفاده کنید که روشنایی را به صورت موضعی تامین میکنند.
نظر شما