با این اقدام ناترازی بنزین حل می شود
روز گذشته مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد در نظر داریم احداث جایگاههای الپیجی را در نزدیکی پالایشگاههایی که مازاد الپیجی بر مصرف داخلی دارند، اجرایی کنیم تا بتوانیم الپیجی را به سبد سوخت خودروها اضافه کنیم، موضوعی که به گفته برخی کارشناسان اثرات چندان زیادی برای رفع ناترازی بنزین ندارد.
ورود الپیجی به سبد سوخت خودروها مدتی است که مطرح شده، طبق آمار از ابتدای سال تاکنون روزانه ۷ هزار و ۳۰۰ تن الپیجی در کشور تولید و ۲ هزار و ۹۰۰ تن الپیجی توزیع شده است. این مقدار توزیع داخلی الپیجی نسبت به دو سال قبل ۵۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، آنطور که کرامت ویسکرمی - مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرده هماکنون ظرفیت بسیار خوبی در بحث مازاد بر نیاز داخلی در بحث گاز مایع داریم که امیدواریم بتوانیم در بحث متنوعسازی سبد سوخت خودرو از آن استفاده کنیم و در نظر داریم احداث جایگاههای الپیجی را در نزدیکی پالایشگاههایی که مازاد الپیجی بر مصرف داخلی دارند، اجرایی کنیم تا بتوانیم الپیجی را به سبد سوخت خودروها اضافه کنیم.
به گفته وی، استاندارد جایگاههای الپیجی تدوین شده است و تا پایان سال مکانیابی مناسب برای احداث جایگاههای الپیجی انجام میشود.
این درحالی است که انتقادهایی هم نسبت به اجرای این طرح وجود دارد، نرسی قربان - کارشناس حوزه انرژی در این باره گفت: الپیجی به میزان نفت خام و حتی بیشتر ارزشمند است و صادرات آن میتواند مزیت بالاتری نسبت به مصرف در داخل کشور داشته باشد، اما از نظر اقتصادی اینکه الپیجی را با قیمت پایینی مصرف کنیم کار درستی نیست.
وی با بیان اینکه ورود الپیجی به سبد سوخت بستگی زیادی به نیاز جامعه دارد و باید در این رابطه ارزیابیهای لازم صورت بگیرد، گفت: قطعا مشکل ناترازی بنزین با الپیجی حل نخواهد شد چراکه میزان آن به اندازهای نخواهد بود که بتواند تمام مشکل را حل کند.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه ورود الپیجی به سبد سوخت خودرو نمیتواند راهحل مشکل ناترازی بنزین باشد، گفت: از نظر فنی لازم است تا روی سیستم خودروها تغییراتی ایجاد شود، سیستم فروش باید تغییر کند و روی هم رفته برنامه بزرگی است که تاثیر محدودی نیز روی ناترازی بنزین خواهد گذاشت و جایگزین بنزین تا اندازهای که مدنظر ماست، نمیشود.
نظر شما