فاضل: سازند گچساران در جوار سد چمشیر خطری برای انحلال کوه عروس ندارد

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت:هرکسی برای بازدید به سد چمشیر رفته باشد بعد از بررسی های مختلف متوجه می شود که هیچ خطری مانند انحلال برای این کوه در کمین نیست.

فاضل: سازند گچساران در جوار سد چمشیر خطری برای انحلال کوه عروس ندارد

محمدرضا فاضل معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران درباره کیفیت آب سد چمشیر و ابهامات بوجود آمده اظهار داشت: بر اساس مشاهداتی که یک روز در میان با نماینده محیط زیست و برخی افراد دیگر داریم، کیفیت آب در سد چمشیر از چیزی که انتظار داشتیم بهتر است.

وی درباره شایعاتی مبنی براینکه با آبگیری سد چمشیر کوهی به نام عروس تخریب خواهد شد، ادامه داد: طرح این موضوع بسیار غیر علمی است، چرا که هرکسی برای بازدید به سد چمشیر رفته باشد خواهد دید که هیچ خطری مانند انحلال برای این کوه در کمین نیست، چرا که آبی که این کوه را فراگرفته تا یک ماه پیش ۹۴ متر ارتفاع داشته و اکنون با آبگیری سد ۱۵۰ متر آب دور کوه است و اگر قرار بر اتفاق بود تا الان پیش آمده بود.

فاضل با اشاره به سازند گچساران خاطر نشان کرد: برخی از شهروندان فکر می‌کنند که این سازند منجر به شوری آب و انحلال سنگ های اطراف می‌شود اما گچ و نمک دو مقوله جدا است و سازند گچساران از گچ است همچنین ۳۵ درصد از مخزن سد چمشیر را درگیر کرده است؛ همچنین مخزن سد کوثر که با سازند گچساران درگیر است اکنون بعد از ۲۰ سال آز آبگیری سد هیچگونه انحلالی در سنگ های اطراف وجود ندارد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت: ۲ سازند از جنس مشابه و قابل بازدید در ۲۰ سال اخیر در رودخانه ای دیگر آبگیری شده و اکنون بعد از گذشت این همه سال هیچگونه انحلالی رخ نداده است، چطور برخی از کارشناسان ادعا می‌کنند که این سازند دچار انحلال خواهد شد؟

فاضل درباره اهداف این طرح گفت: اولین هدف طرح، مدیریت و بهبود کیفیت آب برداشتی ازرودخانه زهره است.

وی گفت: از دیگر اهداف طرح ایجاد زیرساخت مناسب جهت تأمین آب کشاورزی اراضی بالادست و پایین دست، تولید انرژی برقابی به میزان حدود ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال، کنترل سیلاب‌ها و استفاده بهینه از آب و جلوگیری از بروز خسارت سیلاب، اشتغال‌زایی در زمان ساخت و بهره‌برداری، ایجاد زیرساخت مناسب جهت تأمین آب صنعت و شرب و همچنین ایجاد بستر مناسب جهت توسعه صنایع آبزیان و گردشگری منطقه است.

فاضل با بیان اینکه تولید برق دومین هدف این پروژه است گفت: فقط با استفاده برق ۵ ساله از نیروگاه سد چمشیر، می‌توان هزینه سد را برگرداند.

وی گفت: کل هزینه این پروژه ۳۵۰ میلیون دلار است و سالانه تنها ۷۰ میلیون درلار درآمد از بخش برق دارد و از همین بخش برق، در عرض ۵ سال می‌توان هزینه کل سد را برگرداند. 

انتهای پیام/

منبع: برنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار