عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با تیترکوتاه بیان کرد:
نمایشگاه های تخصصی، نگاه دنیا به صنعت بیمارستان سازی ما را تغییر میدهد
فاطمه محمدبیگی نماینده و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تاثیر برگزاری نمایشگاه بینالمللی بیمارستان سازی در این صنعت گفت: برگزاری نمایشگاه هاسپیتکس میتواند کمک بسیار شایانی به پیمانکاران، صاحبان بیمارستان ها، متخصصان حوزه سلامت و پزشکان داشته باشد و این دیدگاه را در سطح جهانی ایجاد کند که ما تغییرات بسیار چشمگیری در صنعت بیمارستان سازی داشته ایم.
تکنولوژی دانش بشری سبب به وجود آمدن فضای متفاوتی از زندگی نسبت به گذشته و ظهور نیازهای نوینی برای بشریت شد. حل مشکلاتی نظیر هزینه زیاد اجرای بیمارستان ها نیازمند ارائه راهکارهایی به منظور استفاده صحیح از سیستم های ساختمانی و مصالح نوین جهت افزایش سرعت ساخت، دوام بیشتر ،سبک سازی ،مقاومت بیشتر در برابرزلزله و کاهش هزینه اجرا است.
صنعتی سازی در ساخت بیمارستان ها طراحی و ساخت بیمارستان ها به عنوان یکی از مهمترین بناهای عمومی و مکانی برای افزایش آسایش و بهبود شرایط جسمی و روانی بیماران همواره از درجه اهمیت زیادی برخوردار است.
انطباق بیمارستان ها با استانداردها میتواند ارایه خدمات با کیفیت را تضمین نماید.استانداردسازی ساخت و سازهای بیمارستانی و دارا بودن برنامه مدون منطبق با استاندارهای جهانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.بی شک بهره گیری از آخرین دستاوردهای حوزه صنعت بیمارستان سازی،تجهیزات و تاسیسات بیمارستانی نقشی موثر و بی بدیل در نیل به این اهداف ایفا میکند و برای برگزارکننده بسی مغتنم خواهد بود.
به همین منظور و با توجه به اهمیت این امر در آستانه برگزاری نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی صنعت بیمارستان سازی (هاسپیتکس)، خبرنگار پارلمانی تیترکوتاه گفتگوی اختصاصی با نماینده و نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی داشته است که در ادامه مشروح آن را میخوانید:
فاطمه محمدبیگی درباره صنعت بیمارستان سازی به تیترکوتاه گفت: بیمارستان سازی بایستی با یک حکمرانی دقیق سلامت همراه باشد، امروزه دیگر بیمارستان های کوچک جوابگوی نیاز کشور نیست، علت این امر این است که نظام جامع خدمات سلامت، بسته جامع خدمات درمانی و فرایند های کلینیکی، نیازمند تخصص های مختلف است.
پروژه های بیمارستانی کوچک از ابتدا شکست خورده هستند
وی افزود: اگر تعداد تخت های بیمارستان کم باشد فضایی برای بخش های تخصصی باقی نمیماند و به همین علت پزشکان متخصص از این کمبود فضا استقبال نخواهند کرد و عملا پروژه های بیمارستان های کوچک از قبل شکست خورده به حساب میآیند.
احداث بیمارستان های بالای ۱۰۰ تخت مورد انتظار است
نماینده قزوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور احداث بیمارستان های بالای ۱۰۰ تخت مورد انتظار است تا بتوانیم تجمیع نیروی انسانی، کاهش هزینه ها، بهبود عملکرد و ارتقاء سطح خدمات درمانی را در اولویت های اول قرار دهیم و در این حوزه ها بهترین خدمات رسانی را ارائه دهیم.
۷۰ درصد زیرساخت های بیمارستانی فرسوده است
نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان درباره لزوم ارتقاء استاندارد بیمارستان ها گفت: یکی از موضوعات مهم در صنعت بیمارستان سازی، لزوم ارتقاء استاندارد بیمارستان ها به لحاظ اعتبار بخشی است. به عنوان مثال در استان قزوین، بالای ۷۰ درصد زیرساخت های بیمارستانی فرسوده است. بسیاری از شهرها و استان های دیگر به دلیل قدیمی بودن و تاریخی بودن بافت شهر، وضعیت مشابه استان قزوین را دارند. این ساختمان ها به دلیل قدمت بالای ساخت، امکاناتی نظیر کپسول آتش نشانی و اطفاء حریق و سایر استانداردهای پیشگیری از حوادث را ندارند. بنابراین باید مسئولان توجه ویژه ای به صنعت بیمارستان سازی و افزایش کیفیت امکانات و سطح استاندارد زیرساخت های این حوزه داشته باشند.
به سمت الگوهای مدرن بیمارستان سازی حرکت کنیم
وی افزود: اکنون در دنیا همراه با استاندارد های کنترل عفونت، استاندارد های جدید برای مقابله با عوامل باکتریایی و میکروبی بوجود آمده است که تکنولوژی های جدید ساخت بیمارستان ها از این امکانات و استاندارد ها برخوردارند. به همین منظور ما هم در کشور باید به سمت الگو های مدرن بیمارستان سازی حرکت کنیم و در این صنعت استاندارد های مورد نیاز را در سطح بسیار بالایی ارتقاء دهیم.
مسئولان بر پیمانکاران بیمارستان ساز نظارت جدی کنند
نماینده مجلس دوازدهم درباره لزوم نظارت بر پروژه های بیمارستانی گفت: لازم به ذکر است افزایش استاندارد های ساخت و ساز در پروژه های بیمارستانی، بودجه بسیار بالایی نیاز دارد و در کنار این موضوع، مسئولان باید نظارت جدی بر پیمانکاران بیمارستان ساز داشته باشند تا در این صنعت تخلفی صورت نگیرد تا درنهایت، کیفیت عمرانی در این حوزه افزایش یابد و نیز تخصص سلامت و استاندارد های پزشکی افزایش پیدا کند.
نمایشگاه بیمارستان سازی، جلوه گاه پیشرفت های ایران در این صنعت است
فاطمه محمدبیگی در پایان درباره تاثیر برگزاری نمایشگاه بینالمللی بیمارستان سازی در این صنعت گفت: برگزاری نمایشگاه های نظیر هاسپیتکس میتواند کمک بسیار شایانی به پیمانکاران، صاحبان بیمارستان ها، متخصصان حوزه سلامت و پزشکان داشته باشد و این دیدگاه را در سطح جهانی ایجاد کند که ما تغییرات بسیار چشمگیری در صنعت بیمارستان سازی داشته ایم.
نظر شما