در مراسم بزرگداشت نود و یکمین سالروز صنعت سیمان مطرح شد؛

ناترازی انرژی، چالش اصلی این روزهای صنعت سیمان

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان اعلام کرد: ۳۰ درصد از ظرفیت کارخانجات سیمان کشور به دلیل ناترازی بلااستفاده باقی مانده و چالش کلیدی است که نیاز به توجه دارد.

ناترازی انرژی، چالش اصلی این روزهای صنعت سیمان

صبح امروز ۱۱ دی ماه همزمان با بزرگداشت نود و یکمین سالروز صنعت سیمان نمایشگاه و همایش فناوری های نوین در صنعت سیمان که طی روزهای ۱۱ و ۱۲ دی در هتل المپیک برگزار می شود آغاز به کار کرد.

در این مراسم مجید وفاپور رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به صحبت در مورد تاریخچه این صنعت و همچنین چالش های حال حاضر این حوزه پرداختند. 

بازیافت ۲۵۰ مگاوات برق در صنعت سیمان امکان پذیر است

مجید وفاپور رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در مراسم گرامیداشت نود و یکمین سالگرد صنعت سیمان کشور با تاکید بر احیای سنت های قدیمی، آینده این صنعت را بسته به تقویت زنجیره تامین و توسعه فناوری های نوین دانست. 

وی در ابتدای مراسم به احداث اولین کارخانه سیمان کشور در ۹۱ سال پیش اشاره کرد و گفت:  این صنعت طی دهه‌ها با وجود تمام سختی‌ها، از جنگ گرفته تا تحریم‌ها، توانسته مسیر رشد و پیشرفت را با اتکا به توان داخلی طی کند. این صنعت در بسیاری از پروژه‌ها به سطحی از خودکفایی رسیده است که می‌تواند تا ۸۵ درصد از تجهیزات و قطعات موردنیاز خود را در داخل کشور تأمین کند.

وفاپور

او با بیان اینکه پیشرفت ها در تحریم و طی محدودیت های مختلف محقق شده است گفت: تحریم‌ها هرگز برای هیچ کشوری برکت نداشته‌اند، اما مدیران موفق توانسته‌اند تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند. این دستاوردها نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه فعالان این حوزه است.

وفاپور با تاکید بر اهمیت موضوع ارزآوری و صرفه جویی ارزی در این صنعت گفت:  ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج ارز از جمله مزایای این صنعت است، اما ناترازی انرژی از جمله مشکلات تولیدکنندگان در صنعت سیمان است.فرصت خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در بحث تکنولوژی و تجهیزات و استفاده بهتر از منابع وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن سیمان تصریح کرد:بحث بازیافت حرارتی کارخانه‌های سیمان از دهه ۸۰ مطرح شد، اما با توجه به حاشیه سود پایین کارخانجات و توجیه اقتصادی این پروژه موجب شد شرکت‌ها تاب‌آوری لازم را برای ورود به این حوزه نداشته باشند که ضرورت دارد دولت به این بحث وارد شود، چون امکان بازیافت ۲۵۰ مگاوات برق در این حوزه وجود دارد.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی صنعت سیمان و حاشیه سود پایین آن، از دولت خواست تا در این مسیر از شرکت‌های سیمانی حمایت کند تا ضمن کاهش مصرف آب و آلودگی زیست‌محیطی، تاب‌آوری این صنعت افزایش یابد.

بحران انرژی، صنعت سیمان را به چالش کشیده است

علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز در ادامه این مراسم سخنرانی کرد و گفت: ین صنعت از سال ۱۳۱۲ با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن در روز آغاز به کار کرده و امروز به ظرفیت تولید ۹۰ میلیون تن در سال رسیده است. این میزان تولید سیمان در حال حاضر ایران را در جایگاه ششم تولید جهانی قرار داده است، اما مشکلاتی مانند محدودیت‌های انرژی باعث نزول جایگاه کشور به رتبه هشتم شده است.

او ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات، تأمین انرژی است. محدودیت‌های برق در تابستان گذشته موجب توقف ۷۰ درصد از تولید سیمان کشور شد و کوره‌های سیمان در برخی از استان‌ها همچنان تعطیل هستند صنعت سیمان علاوه بر اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم، نقش اساسی در حمل و نقل کشور دارد و بحران انرژی می‌تواند تاثیرات منفی گسترده‌ای بر این بخش‌ها بگذارد.

الوندیان

وی در زمینه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در صنعت اظهار داشت: با توجه به تکلیف قانونی کشور برای نصب ۹۰ مگاوات ظرفیت تولید انرژی خورشیدی، تاکنون ۲۸ مگاوات از این ظرفیت به بهره‌برداری رسیده و ۳۵ مگاوات دیگر در دست نصب است.

الوندیان در ادامه بیان کرد: استفاده از افزودنی‌ها می‌تواند به کاهش نیاز به کلینکر و افزایش تولید سیمان با مصرف کمتر منابع کمک کند. صنعت سیمان ایران هم‌اکنون قادر به تولید ۱۲ نوع سیمان و حدود ۸۰ نوع محصول مختلف است که این قابلیت می‌تواند در بهبود شرایط اقتصادی و کاهش وابستگی به صادرات سیمان مفید باشد.

او در پایان صحبت های خود به حمایت های دولت اشاره داشت و گفت: بهبود وضعیت صنعت سیمان کشور نیاز به همکاری گسترده بین دولت، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها در جهت نوسازی تکنولوژی و بهره‌وری بیشتر منابع است.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر