رسانه و درهم تنیدگی با صنعت نمایشگاهی
محمد محسن رعایایی – فعال حوزه تبلیغات میحطی

بسیاری از کارشناسان، صنعت نمایشگاهی را دارای ۴ بعد اصلی شامل برگزارکنندگان، بازدید کنندگان، مدیران مراکز نمایشگاهی و غرفه سازان می دانند. این در حالی است که بعد پنجم صنعت رویدادها یعنی تبلیغات و رسانه از اولین روز تشکیل صنوف نمایشگاهی در هر کشوری با این جریان همراه بوده است.
هرچند نگاه تخصصی تری نیز در میان فعالان حوزه رسانه وجود دارد که می گوید: مجموع عملکرد و سیکل برگزاری رویداد در واقع به نوعی خودش یک رسانه است! این نگاه مخالفان و موافقان بی شماری دارد اما آنچه در این مسیر غیر قابل کتمان به نظر می رسد، نقش رسانه در پیشبرد اهداف صنعت نمایشگاهی است.
عملکرد رسانه در نمایشگاه های کشور متنوع است. تبلیغات محیطی و تلویزیون های شهری، تبلیغات رادیویی، خبرگزاری ها و روزنامه ها در کنار بازار و مارکتینگ کلیکی و تیزرهای صنعتی همه و همه در خدمت برگزاری یک رویداد هستند. با این تفاوت که برخی از آنها در کلان شهرها طرفدار بیشتری دارند و برخی دیگر در شهرهای کوچک تر.
رسانه ها بخش کمتر توسعه یافته در حوزه برگزاری نمایشگاههاست. شاید همین امر باعث شده که همواره متولیاننمایشگاهی در معرض چالش ها و مشکلات ساختاری هستند کهخارج از بدنه این صنعت برای آنها ایجاد میشود.
به تعبیر نگارنده، عدمامنیت شغلی فعالان حوزه غرفه سازی، عدمثبات در تقویم ها، دخالت اتاقهای بازرگانی در مجوزها و بعضا دعواهای صنفی بر سر سایتها و عناوین نمایشگاهی اغلب به واسطه دستکم گرفتن قدرت رسانه و انگشت شمار بودن آنهاست.
آمارها نشان میدهد صنایع قدرتمند کشور اغلب صاحب رسانه های متنوع مکتوب و سایبری هستند.
برای مثال در حوزه معدن و صنایع معدنی بیش از ۴۰ رسانه تخصصی فعالیت دارند. در حوزه صنعت مالی بیش از ۵۰ رسانه که عمده آنها پایگاه خبری هستند. در حوزه نفت و انرژی نیز حدود ۴۰ رسانه تخصصی مشغول به کارند و در حوزه خودرو نیز حداقل ۳۰ مجموعه خبری ظهور و بروز دارند.
این مجموعه ها به طور مستمر فضای خبری حوزه های ذکر شده را پایش کرده و در زمان مناسب جریان های بازدارنده را نقد و جریان های پیشبرنده را تشویق میکنند.
از مجموع ۸۵۰۰ رسانه مجوز دار در کشور فقط ۳ مورد انها مشخصا در حوزه رویدادها فعال هستند. این در شرایطی است که در طول یک سال بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ نمایشگاه در سراسر کشور برگزار شده و همگی آنها به تحلیل و انالیز کیفی نیاز دارند.
شکی نیست که فضای توسعه رسانه های تخصصی که بی شک رکن جدایی ناپذیر صنعت نمایشگاهی محسوب میشود، باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و شاهد همافزایی در این خصوص باشیم.
منبع: رویداد برتر
نظر شما