داور بین المللی تیراندازی با کمان ایران در گفت و گو با تیترکوتاه:

اسلوونی، تجربه ای ناب از داوری برایم بود/ میزبان کیفیت و کمیت فوق العاده ای داشت

قطعا داوری تیراندازی باکمان نه در ایران که در جهان نیز هنوز جایگاه شغلی پیدا نکرده است. در برخی رشته های ورزشی مانند فوتبال و تنیس داوری شغل محسوب می شود و چنانچه داور به صورت سالانه درگیر داوری باشد، دستمزد مناسب و متوسطی دریافت می کند ولی در تیراندازی با کمان این چنین نیست.

اسلوونی، تجربه ای ناب از داوری برایم بود/ میزبان کیفیت و کمیت فوق العاده ای داشت

گروه ورزش تیترکوتاه – نسیم شیرازی: داور بین المللی تیراندازی با کمان کشورمان که به تازگی از داوری رقابت های تری D اسلوونی برگشته است از میزبانی و رقابت های قابل توجه این رشته گفت و قضاوتی که برایش به یادماندنی شد. «سمانه سادات حسینی فرح آبادی» که قضاوت رقابت های بزرگ این رشته را در کارنامه دارد از چالش های مسیر داوری به ویژه چالش های مالی که اگر همت و تلاش داوران نباشد مانع بزرگ مسیر خواهد بود نیز گفت. در ادامه گفت و گوی تیترکوتاه با این داوری بین المللی را خواهید خواند.

سمانه حسین پور

از رقابت های تریD اسلوونی بگویید، سطح مسابقات از نگاه شما چطور بود؟

رقابت های 3D اسلوونی تا این لحظه، جذاب ترین مسابقه ای بود که من در آن داوری کردم. مجموعه از عوامل باعث شدند که چنین تجربه ی خوبی برای من  رقم بخورد، مواردی مانند سطح خوب مسابقات و حضور تیراندازان قوی و رقابت های نزدیک، زمین بسیار زیبا و جذاب از جمله آن بود. مسابقات در شهر موکریچه اسلوونی برگزار شد که کیفیت بالای میزبانی کشور اسلوونی باعث آرامش و تمرکزمان روی مسابقات شده بود. تیم داوری بسیار خوب این رقابت ها و جذابیت رقابت های بخش تریD و همچنین نزدیکی بیشتر تیراندازان به یکدیگر و بازگشت به اصالت و ذات تیراندازی باکمان در این بخش که شبه شکار هم نامیده می شود حقیقتا برای من تجربه نابی را رقم زد.

از ایران هیچ ورزشکاری در این مسابقات حضور نداشت؟

متاسفانه نه تنها از ایران که هیچ کمانداری از آسیا در این رقابت های جذاب حضور نداشت!

کدام کشورها در تری D  صاحب نام هستند و به نظر شما چرا هنوز آنقدر که باید در ایران از این بخش استقبال نشده است؟

تیراندازان از کشورهای مختلفی در این رقابت ها صاحب مدال شدند که عمدتا از کشورهای ایتالیا، فرانسه، اتریش، آمریکا، اسپانیا، فنلاند، سوئد، دانمارک، انگلستان، استونی و چک بودند  و می توات گفت این ورزشکاران این کشورها صاحب نام و عنوان بودند. در مورد دلیل عدم استقبال در کشورمان نیز اطلاع دقیقی ندارم و اطلاعی از تشکیل تیم ملی تریD  ، فیلد و همچنین علت تعداد کمتر مسابقات در بخش تریD  ندارم و درنتیجه نمی توانم نظری در مورد این موضوع بدهم فقط با توجه به تقویم مسابقات در دو یا سه سال اخیر می توانم بگویم که مسابقات بخش تریD  در تقویم ورزشی ما درنظر گرفته شده و در حال برگزاری است که خود نوید روزهای خوبی در این رشته خواهد بود.

مسابقات زیادی را قضاوت کردید، قضاوت در کدام رشته تیراندازی با کمان برای شما جذاب تر است؟

داوری تیراندازی باکمان در هر بخشی جذابیت های خاص خودش را دارد و مجموعه ای از عوامل باعث می شوند که داوری یک مسابقه برای داور به یادماندنی بشود. همانطور که گفتم تا الان داوری در رقابت های تریD اسلوونی جذاب ترین و حرفه ای ترین تجربه ی داوری من بوده است، ولی تجربه های داوری زیادی داشتم که برای من به یادماندنی بودند مثل داوری در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا که اولین تجربه ی بین المللی من در خارج از ایران بود و در آنجا هم چندین رقابت فینال و پای فینال را داوری کردم. همچنین  اولین حضور من در رقابت های بین المللی به عنوان بخشی از گروه نتایج و همکاری کننده با تیم داوری، زمانی که نوجوان بودم در مسابقه ی جایزه بزرگ ۲۰۰۷ آسیا در ایران و اصفهان بود. همچنین در سال ۲۰۱۸ به عنوان فرمانده میدان مسابقات ارتش های جهان یا سیزم که در تهران برگزار شد حضور داشتم که اولین تجربه ی فرمانده میدانی من در رقابت های بین المللی بود. در کنار این موارد باید به اولین تجربه ی خودم در رقابت های کشوری که به عنوان فرمانده میدان در مسابقات لیگ داخل سالن کشور داوری کردم نیز اشاره کنم.

دخل و خرج داوران تیراندازی با کمان در ایران به هم می خورد؟

 خیر در واقع اینگونه نیست و به هیچ وجه دخل و خرج و هزینه ها با داوری این رشته همخوانی ندارد.

داوران برای به روزرسانی به ویژه در سطوح بالاتر هزینه بسیاری چه از نظر مالی و چه از نظر زمانی انجام می دهند که خب پاسخگوی این هزینه نبوده است و به همین دلیل امیدواریم که این مسائل به گونه ای مرتفع شود. به طور مثال با فراهم کردن یک حامی مالی اختصاصی فقط برای بخش داوری می تواند به بخشی از مشکلات کمک کند تا داوران بتوانند بدون دغدغه، تنها به بهبود کیفیت عملکرد خودشان بپردازند؛ به هرحال امیدواریم که شرایط بهبود پیدا کند

از چالش هایی که در مسیر داوران این رشته وجود دارد، بگویید، اصلا چالشی وجود دارد ؟

بله چالش هایی وجود دارند، از جمله این چالش ها می توان به پایین بودن کلی دستمزدها اشاره کرد، همان دستمزد کم دیر هم پرداخت می شود و گاهی پرداخت نشدن آن ها در دوره های مختلف و یا سطوح مختلف ادامه دارد، همینطور لباس های داوری ملی و استانی که توسط خود داوران تهیه می شود از دیگر چالش ها است. همان طور که می دانید داوران برای به روزرسانی به ویژه در سطوح بالاتر هزینه بسیاری چه از نظر مالی و چه از نظر زمانی انجام می دهند که خب پاسخگوی این هزینه نبوده است و به همین دلیل امیدواریم که این مسائل به گونه ای مرتفع شود. به طور مثال با فراهم کردن یک حامی مالی اختصاصی فقط برای بخش داوری می تواند به بخشی از مشکلات کمک کند تا داوران بتوانند بدون دغدغه، تنها به بهبود کیفیت عملکرد خودشان بپردازند؛ به هرحال امیدواریم که شرایط بهبود پیدا کند.

از نظر مالی در بخش بین الملل پرداختی ها به چه صورت است، می تواند جبران زمان و انرژی که می گذارید باشد؟

در مسابقات فدراسیون آسیا، بازی های آسیایی و بازی های المپیک داوران تیراندازی با کمان دستمزد دریافت می کنند ولی در مسابقات فدراسیون جهانی داوران دستمزد دریافت نمی کنند و حدود ۲ تا ۳ سال است که وعده ی پیگیری پرداخت دستمزد داوران برای این مسابقات داده شده ولی هنوز دستمزدی تصویب و پرداخت نشده است!

انتظار شما از مسئولان به عنوان داور بین المللی کشورمان؟

انتظاری ندارم!

مربیان رشته های مختلف ورزشی از نداشتن حداقل مزایای یک شغل همیشه گلایه داشتند، در داوری وضعیت به چه شکل است؟

قطعا داوری تیراندازی باکمان نه در ایران که در جهان نیز هنوز جایگاه شغلی پیدا نکرده است. در برخی رشته های ورزشی مانند فوتبال و تنیس داوری شغل محسوب می شود و چنانچه داور به صورت سالانه درگیر داوری باشد، دستمزد مناسب و متوسطی دریافت می کند ولی در تیراندازی با کمان این چنین نیست.

حرف پایانی شما برای این گفت و گو

ممنونم از شما و امیدوارم شاهد رشد و پیشرفت همه ی داوران باکیفیت و شایسته ایران در رشته های مختلف ورزشی و تیراندازی با کمان باشیم.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر