رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان در گفت و گو با تیترکوتاه:
سه برابر بودجه امسال را برای ۱۴۰۴ می خواهیم / تمام پاداش ها پرداخت شده است
در پارالمپیک پاریس ۶۵ درصد مدالهای بدست آمده از طرف ورزشکاران فدراسیون جانبازان و توانیابان و همچنین ۴۳ درصد از مجموع مدالهای پارالمپیک و المپیک پاریس هم در سال ۲۰۲۴ توسط این فدراسیون بدست آمد ولی متاسفانه ما حتی در حد یک فدراسیون تک رشتهای هم بودجه مصوب نداریم که امیدوار هستیم در سال ۱۴۰۴ این بودجهها رشد داشته باشد.
گروه ورزش تیترکوتاه - نسیم شیرازی: ورزشکاران پارالمپیک و پاراسیایی در رشته های مختلف ورزشی با تمام توان و وجودشان برای کسب مدال و سکو پا به میادین بزرگ می گذارند، آن هم با دست خالی و بدون ترس از ابرقدرت ها که با حمایت بسیار بیشتری نسبت به خودشان وارد میدان می شوند. اما ورزشکاران کشورمان بدون امکانات و سهم بودجه ای که کفاف آن همه رشته ورزشی و قهرمانان ورزشی مان را نمی دهد، دست به ماجراجویی بزرگی می زنند و معمولا هم با افتخار از آن بیرون می آیند ولی کدامین نفر است که نداند نباید از نجابت این قهرمانان بی ادعا سواستفاده کرد و باید تمام توان را برای حمایت و گرفتن دست شان گرفت؟ گرفتن دستانی که خود آنقدر توانمند هستند که مدال های رنگارنگی را برای وطن به ارمغان آورده اند. در این خصوص با رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توانیابان که این روزها دغدغه اش استعدادیابی و فراهم نمودن شرایط آرام تری برای قهرمان پروری است گفت و گو گرفتیم تا برنامه های «جلیل کوهپایه زاده» را بیشتر بدانیم، برنامه هایی که در راس آن ها حمایت بیشتری از جانب مسئولان امر لازم است و بودجه ای شایسته ی قدرت مهار نشدنی ورزشکاران توانمند توانیاب. گفت و گوی تیترکوتاه با رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توانیابان را در ادامه خواهید خواند.
صحبت درباره بازی های پاراآسیایی زود است ولی برنامه ریزی فدراسیون که فکر می کنم بعد از پارالمپیک انجام شد در چه بخش هایی است و چه اقداماتی برای حضور هرچه پرقدرت تر ورزشکاران در بازی های پاراآسیایی در نظر دارید؟
هنوز در فاصله دو سال نسبت به مسابقات پاراآسیایی ناگویا هستیم و اقدامات اولیهای برای استعدادیابی در قالب جشنواره و همچنین فعال کردن تیمهای جوانان در رشته های پاراوزنهبرداری، دوومیدانی، شنا، مچاندازی و بسکتبال با ویلچر را در دو بخش آقایان و بانوان شروع کردیم، همزمان با شروع اردوها هم المپیاد استعدادیابی را در مهر ماه داشتیم که در بقیه رشتهها مانند والیبال نشسته، تیراندازی، تیر و کمان، از ابتدای سال مسابقات کشوری را برگزار کردیم، در بعضی از رشتهها مانند والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر و حتی تیروکمان که متاسفانه چند سالی متوقف شده بود تلاش شد تا استعدادها را پیدا کنیم و امسال به یاری خدا مسابقات قهرمان کشوری جوانان در رشته دو و میدانی را هم در مهرماه داشتیم که خیلی کمککننده بود. همچنین مسابقات قهرمان کشوری جوانان کمتوان ذهنی در بندرعباس برای استعدادیابی انجام شد و سایر مسابقات مان هم در رشتههای هشتگانه پاراالمپیکی تا پایان سال در سه رشته بوچیا ، وزنهبرداری و تیراندازی انجام خواهد شد که تمام این موارد به انرژی و روح جدید در تیم و نفرات جدید کمک خواهد کرد تا برای مسابقات ۲۰۲۵ جوانان آسیا تاشکند و در ادامه برای مسابقات پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا و به امید خدا برای پارالمپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس تیم ها را آماده کنیم.
از آنجا که حدود سه ماه تا پایان سال مانده است، آیا بودجه ای که در سال ۱۴۰۳ به فدراسیون جانبازان و توانیابان تعلق گرفت جواب گوی نیاز هیئت های مختلفی که زیر مجموعه ی فدراسیون هستند بود و آیا توانستید با آن بودجه به اهداف یک ساله خود برسید؟
حقیقتش برای فدراسیونی که هشت رشته پاراالمپیکی و حدودا هشت رشته غیر پاراالمپیکی دارد، بودجهای که بصورت سنواتی برای ما از طریق وزارت ورزش و همچنین پارالمپیک دیده شده کفاف برنامههای ما را به شکل ایدهآل نمی دهد و حتی ایدهآل هم نگویم با این بودجه حتی از کلمه قابل قبول هم نمی توانم استفاده کنم و امیدواریم که در بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق و در دولت بتوانند بودجههای تکمیلی برای این فدراسیون که مدالهای متعددی را در طی ادوار بدست آورده است اختصاص دهند. در پارالمپیک پاریس ۶۵ درصد مدالهای بدست آمده از طرف ورزشکاران فدراسیون جانبازان و توانیابان و همچنین ۴۳ درصد از مجموع مدالهای پارالمپیک و المپیک پاریس هم در سال ۲۰۲۴ توسط این فدراسیون بدست آمد ولی متاسفانه ما حتی در حد یک فدراسیون تک رشتهای هم بودجه مصوب نداریم که امیدوار هستیم به امید خدا در سال ۱۴۰۴ این بودجهها رشد داشته باشد و در ادامه ما هم بتوانیم از طریق حامیان مالی و مسئولیتهای اجتماعی سازمان ها، نهادها و همچنین افزایش بهرهوری در کنار بحث های درآمد اختصاصی خود مجموعه فدراسیون کار گستردهتر و در واقع بودجه مناسبتری را برای حرکات گسترده و توسعه رشتههای مختلف مان در بخش همگانی و قهرمانی برآورده کنیم.
برای سال آینده و برآورد هزینه ای که داشتید فکر می کنید به طور تقریبی چه میزان بودجه برای این فدراسیون باید در نظر گرفته شود تا بتوانید با دغدغه کمتر به برنامه ریزی برای بازی ها و بعد از آن پارالمپیک لس انجلس بپردازید؟
بودجهای که برای سال آینده پیشبینی می شود حداقل باید بیش از دوبرابر و شاید بهتر است بگوییم سهبرابر بودجهای که امسال در تفاهمنامه با وزارت ورزش و جوانان و همچنین پاراالمپیک داشتیم پیشبینی شود تا بتوانیم دورخیز مناسبی برای رسیدن به اهداف عالیهای که ما در پاراآسیایی ناگویا و همچنین پاراالمپیک لسآنجلس داریم داشته باشیم که واقعا با کمتر از ۲/۵ تا ۳ برابر بودجه فعلی امکان محقق شدن آن نیست.
پاداش پارالمپیکی ها که از سوی فدراسیون، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در نظر گرفته شده بود به طور کامل پرداخت شد؟
دو پاداش برای قهرمانهای پاراالمپیکی در نظر گرفته شده که یکی پای سکو بود و از طریق کمیته ملی پارالمپیک تامین و پرداخت می شد و طبق برنامهریزی که قبل از مسابقات داشتند اعلام و به مربیان، ورزشکاران و سرپرست ها پرداخت شد. همچنین هدایای ریاست جمهوری برای این موضوع است که در همین چند روز اخیر توسط ریاست جمهوری پرداخت شد تا طبق برنامهها به وعده داده شده جامه عمل بپوشانند.
نظر شما