برخورد متفاوت وزیر خارجه با مذاکرات وین

وزیر امور خارجه درباره روند مذاکرات وین گفت‌: ما به دنبال این هستیم که یک توافق خوب،‌ قوی و پایدار در وین حاصل شود. هدف ما از حضور در وین، برداشتن حداکثری تحریم‌هاست.

برخورد متفاوت وزیر خارجه با مذاکرات وین

حسین امیرعبداللهیان تصریح کرد: موضوع خارج کردن اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی از لیست قرمز و از مجموعه تحریم‌ها و اقدامات یکجانبه‌ای که آمریکایی‌ها علیه ایران اعمال کرده‌اند، یکی از موضوعات جدی مذاکرات اخیر ما در وین است. وقتی می‌گوییم اشخاص حقیقی و حقوقی، در حوزه اشخاص حقوقی برخی از هولدینگ‌های بزرگ اقتصادی و مؤسسات بزرگ حکومتی ما قرار دارند و یکی از موضوعات، مربوط به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

وی افزود: با توجه به آنچه بین ما و آمریکایی‌ها باقی مانده، فکر می‌کنم اگر آمریکایی‌ها رویکردی واقع‌بینانه داشته باشند، توافق دست‌یافتنی است؛ اما اگر آمریکایی‌ها بخواهند با رویکردی غیرواقع‌بینانه و با بخشی از کار با برخی شتاب‌زدگی‌ها بخواهند ما را وادار کنند که از خطوط قرمز کشور و مردم عبور کنیم، بی‌تردید آمریکایی‌ها مسئول شکست مذاکرات خواهند بود.

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: ما و سه کشور اروپایی در خصوص یک متن به نقطه توافق رسیده‌ایم و این متن نیازمند یک ویرایش نهایی است. چین از توافق حمایت می‌کند، روسیه با وجود چالش‌هایی که برای آن به وجود آمده و بحران اوکراین - صرف‌نظر از این‌که موضع ما در مخالفت با جنگ و بحران اوکراین کاملا روشن است و ما موضع خود را از درون مسکو با صدای بلند اعلام کردیم - در کنار توافق ما خواهد بود. به صراحت به لاوروف گفتم آنجا که منافع ما ایجاب کند، اگر توافق به نقطه نهایی برسد و خطوط قرمز ما رعایت شود و منافع ملت ما بخواهد تامین شود، ما معطل هیچ طرفی نخواهیم ماند.

امیر عبداللهیان در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان اینکه "در ماه گذشته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با دبیرکل سازمان ملل صحبت کردم و در مورد آخرین وضعیت یمن را مورد بررسی قرار دادیم"، اظهار کرد: به آقای گوترش گفتم واقعا وضعیت انسانی در یمن فاجعه‌بار است. سال‌های طولانی تجاوز علیه مردم یمن غیرقابل قبول است و شما شخصا به عنوان دبیرکل سازمان ملل خوب است که وارد موضوع بشوید و برای رفع محاصره انسانی، توقف جنگ و گفت‌وگوهای یمنی - یمنی وارد عرصه جدی کار بشوید.

وی یادآور شد: البته در این موضوع سعودی‌ها بارها درخواست‌هایی داشتند؛ حتی از جمهوری اسلامی ایران درخواست‌هایی داشتند که برای خاتمه جنگ ما هم از ارتباط معنوی خود استفاده کنیم. ما حتی یکی دو بار با مشورت برخی از کشورهای منطقه اقداماتی را در این رابطه سعی کردیم در تحرک دیپلماتیک خود داشته باشیم ولی در نهایت در خصوص مذاکره، طرف سعودی به جای اینکه به دنبال راه‌حل باشد، دنبال آن چیزی بود که در میدان جنگ به دست نیاورده بود.

وزیر امور خارجه در بخشی دیگر از صحبت‌های خود اظهار کرد: با نگاه به ظرفیت‌های اقتصادی و تاکتیک باید تحریم‌ها را بی‌اثر کرد و نباید منتظر گفت‌وگوهای وین ماند. ما در وزارت خارجه و در دولت جناب آقای رئیسی دو دستور کار مشخص را برای ارتقای وضعیت اقتصادی کشور داریم. آنچه در سطح اول دنبال می‌شود و تمامی وزارتخانه‌ها و بخش‌های مرتبط دولت در قالب برنامه اقتصادی دنبال می‌کنند، تمرکز بر توسعه پایدار اقتصاد در کشور با نگاه به ظرفیت‌های داخلی و نگاه به این تاکتیک و روش عملیاتی است که تحریم‌ها را باید بی‌اثر کرد.

وی افزود: نباید منتظر گفت‌وگوهای وین ماند و اقتصاد کشور را گره زد به نتایجی که در آنجا حاصل می‌شود. در عین حال، ما در دستگاه دیپلماسی، دستور کاری را که در دولت و در نظام تبیین شده و به ما ابلاغ شده با جدیت دنبال می‌کنیم و آن، تداوم گفت‌وگوها و مذاکرات وین برای لغو تحریم‌هاست.

سپیده  قاضی نژاد
سپیده قاضی نژاد
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها