دانشجوی ممتاز دانشگاه تهران سردسته سارقان!

۴ سارق و مالخر که هر کدام زندگی و پیشینه جالبی دارند، از سرقت‌ها و خلاف‌هایشان می‌گویند و توصیه‌هایی را هم به مردم برای پیشگیری از مورد سرقت واقع شدن ارائه می‌کنند.

دانشجوی ممتاز دانشگاه تهران سردسته سارقان!

سرهنگ علی ولی پورگودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت دیروز در جمع خبرنگاران به بیان جزئیاتی از دستگیری این باندها پرداخت و گفت: نخستین باند که اعضای آن ۴ نفر هستند، توسط مأموران پایگاه ۱۱دستگیر شده اند. این افراد اقدام به قاپیدن گوشی های تلفن همراه می کردند و درصورت مقاومت مردم با چاقو آنها را تهدید کرده و گاهی علاوه بر گوشی، سایر وسایل همراه آنها را نیز می دزدیدند.

وی با بیان اینکه این باند، جزو باندهای خشن بود که منهدم شد، ادامه داد: ۱۰ مالخر هم که با این باند و سارقان دیگر همکاری می کردند و اموال مسروقه را به کشورهای همسایه می فرستادند، شناسایی و دستگیر شدند. سرهنگ ولی پورگودرزی افزود: در بازرسی مخفیگاه این مالخران ۱۸۰ دستگاه گوشی کشف شد و اعضای باند دستگیر شده تاکنون به سرقت از ۵۰نفر اعتراف کرده اند. همچنین در مخفیگاه این باند ۲دستگاه لپ تاپ کشف شد که یکی از متهمان با استفاده از آنها شماره سریال گوشی های مسروقه را تغییر می داد تا قابل ردیابی نباشند.

رئیس پلیس آگاهی تهران ادامه داد: اولویت پلیس علاوه بر شناسایی سارقان اشراف کامل بر فعالیت مالخران است و بر این اساس علاوه بر پایگاه های پلیس، اداره جداگانه ای در پلیس آگاهی راه اندازی شده و مأموران بر مناطقی که اموال مسروقه خرید و فروش می شود، نظارت خواهند داشت .

رئیس پلیس آگاهی تهران در ادامه از شناسایی و انهدام یک باند سرقت از منزل خبر داد و گفت: اعضای این باند با ۲دستگاه خودروی سواری پژو۲۰۶ و پژو۲۰۷ و تغییر پلاک خودرو، در محله های مختلف پرسه می زدند و پس از شناسایی خانه هایی که صاحبخانه در آن حضور نداشت، با تخریب در و بالکن وارد آنجا شده و نقشه سرقت را عملی می کردند. از این باند یک قبضه سلاح کلت کمری کشف شد و متهمان تاکنون به ۸فقره سرقت اعتراف کرده اند. به گفته وی، محدوده فعالیت این باند شمال و مرکز پایتخت بود.

توصیه یک موبایل قاپ به مردم

کم سن و سال ترین سارقی که در عملیات پلیس آگاهی تهران دستگیر شده، میلاد ۱۷ساله است. با وجود سن کمی که دارد، چند مرتبه به جرم سرقت دستگیر و در کانون اصلاح و تربیت زندانی شده است. او در گفت وگو با همشهری توصیه هایی را مطرح می کند تا مردم با رعایت آنها در دام موبایل قاپ ها گرفتار نشوند.

مردم باید چه کار کنند که به دام شماها گرفتار نشوند؟

توصیه ام این است که هرگز گوشی را در خیابان یا کوچه در دستشان نگیرند و شروع به صحبت با موبایل نکنند. حتما باید از هندزفری استفاده کنند تا کار ما کساد شود. نکته دیگر این است که هنگام حرف زدن با موبایل شیشه ماشین هایشان را پایین نیاورند و برای رعایت ایمنی کامل درهای ماشین قفل باشد. اگر این مواردی که گفتم را رعایت کنند، هرگز سوژه دزدان موبایل قاپ نخواهند شد.

چطور با این سن و سال کم چند مرتبه دستگیر شده ای؟

همه چیز از شبی شروع شد که دوستم ترک موتور من نشست و شروع کردیم به موتورسواری و ویراژ دادن در خیابان ها. ابتدا قصدمان اجرای حرکات نمایشی و کورس گذاشتن با ماشین و موتورها بود.چون من جنون سرعت دارم و عاشق موتورسواری هستم. عشقم این است که پشت موتور بنشینم و در خیابان ها دور دور کنم و با ماشین و موتورهای دیگر کورس بگذارم. آن شب هنگام دور دور دوستم ناگهان موبایل زنی جوان را که در حال صحبت با گوشی اش بود، قاپید و از من خواست فرار کنم. من هم در یک چشم برهم زدن از محل سرقت دور شدم. دوستم از دست فرمان من شوکه شده بود. آنقدر زیر پایم نشست که قبول کردم با او راهی سرقت شوم.

از چندسالگی سرقت را شروع کردی؟

وقتی ۱۴، ۱۵ساله بودم؛ البته در اولین دزدی دستگیر شدم. راستش من آدم خیلی بدشانسی ام و یکی دو بار در همان شب اول سرقت دستگیر شده ام. شاید دلیلش این است که دلم به حال مالباخته ها می سوزد. چون می دانم بعضی ها با قرض و وام گوشی می خرند و دزدی از آنها باعث می شود دچار عذاب وجدان شوم. شاید آن مواقع خدا هم نمی خواسته که من به سرقت هایم ادامه دهم و بیشتر در این نکبت غرق شوم و برای همین در همان اولین سرقت دستگیر شده بودم.

باندتان چند نفره است؟

گاهی ۲نفره می رویم و گاهی ۴نفره. البته من اغلب نقش راکب موتور را بازی می کنم و همدستانم ترک موتور می نشینند و در یک چشم برهم زدن گوشی مدل بالا را می قاپیدیم.

فقط گوشی مدل بالا سرقت می کردید؟

فقط مدل بالا. اصلا به خاطر یک گوشی مدل پایین ریسک نمی کردیم. آخرین مدل گوشی های برندهای مختلف را سرقت می کردیم و به مالخران می فروختیم.

انگیزه تان چه بود؟

خب مشخص است دیگر، انگیزه ما جز پول چه چیز دیگری می تواند باشد؟ نیاز شدید به پول داشتیم؛ برای تامین هزینه زندگی و موادمخدرمان. ما معتاد به شیشه و هروئین هستیم. از سوی دیگر بعضی ها را می دیدم که دندان هایشان را لمینت می کنند، ماشین مدل بالا می خرند و همه این پول ها را از راه دزدی به دست می آورند. همین موجب شد تا من هم به خاطر پول وسوسه سرقت به جانم بیفتد.

تحصیلاتت چیست؟

فوق‌لیسانس برنامه‌ریزی شهری دارم. رتبه سه کنکور دانشگاه تهران بودم. لیسانسم را هم در همین رشته خواندم. مدتی در شرکت‌های مختلف کار کردم، ولی درآمدم اصلا خوب نبود. مشاور کنکور هم بودم. با این حال نمی‌توانستم زندگی خوبی داشته باشم. البته اشتباه کردم در این رشته درس خواندم، باید پزشکی می‌خواندم، ولی نشد.

دانشجوی ممتاز یا دزد منزل

باورکردنی نبود؛ سرکرده و مغز متفکر باند سارقانی که به خانه ها دستبرد می زدند، رتبه سوم کنکور ارشد در یکی از دانشگاه های معتبر پایتخت بود. او در رشته برنامه ریزی شهری درس می خواند، اما می گوید به خاطر مشکلات مالی، تبدیل به یک سارق حرفه ای شده است.

چه شد که مرد تحصیلکرده تبدیل به یک سارق حرفه ای شد؟

خودم هم هنوز باورم نمی شود که اینجا هستم و مرتکب جرم شده ام. من آبرودار هستم، متاهلم و سال ها درس خوانده ام، اما نتوانستم کار مناسبی پیدا کنم. اولین باری است که در زندگی مرتکب خلاف شده ام. چون این روزها مشکلات اقتصادی گریبانگیرم شده بود. خط فقر شده ۱۸میلیون تومان! اما من با وجود تحصیلاتی که دارم هرگز نتوانستم کار مناسب با حقوق خوب پیدا کنم. همه اینها دست به دست هم داد تا اینکه یک شب وقتی با هم محله ای هایم دورهم در قهوه خانه جمع شده بودیم، نقشه سرقت از خانه ها را بکشیم.

چرا سرقت از خانه ها؟

چون با خودم گفتم مردم، اموال گران قیمت شان را در خانه هایشان نگهداری می کنند.

شگردتان چه بود؟

خانه هایی که چراغشان خاموش بود را شناسایی می کردیم و زنگ را می زدیم. اگر کسی جواب نمی داد، از طریق بالکن یا پنجره یا تخریب در وارد خانه ها می شدیم و اموال قیمتی مانند پول، طلا، دلار و سکه و… را سرقت می کردیم. معمولا یک راست سراغ اتاق خواب می رفتیم و داخل کمدها، اطراف میز آرایش و زیر تخت یا لای رختخواب ها را می گشتیم. در بیشتر مواقع موفق می شدیم و بعد از پیدا کردن طلا فرار می کردیم. در زمان سرقت آنقدر ترس و وحشت داشتیم که می خواستم زود هم چیز تمام شود.

تا حالا شده بود صاحبخانه ها سر برسند؟

نه اصلا. ما در مجموع ۵دقیقه بیشتر در خانه ها نمی ماندیم و سریع خارج می شدیم، اما یک اتفاق عجیبی افتاد. یک شب که برای سرقت وارد ساختمانی شدیم و می خواستیم با تخریب در قدم در آپارتمان بگذاریم متوجه شدیم که در ورودی باز است. به نظر می رسید صاحبخانه فراموش کرده در ورودی را ببندد. درواقع کار ما را راحت کرده بود که توانستیم نقشه سرقت را اجرا کنیم. البته وسیله گران قیمتی هم در خانه وجود نداشت یا دست کم ما آن را پیدا نکردیم. فقط ۲تا گیتار بود و چند وسیله بی ارزش دیگر که آن را با خودمان بردیم که دست خالی از آنجا خارج نشویم.

شهروندان برای جلوگیری از سرقت منزل باید چه کار کنند؟

حفاظ مقابل پنجره ها و بالکن هایشان قرار بدهند و حتما از دزدگیر استفاده کنند. ما هرگز وارد خانه هایی که ورودی آنها چراغ دزدگیر داشت، نمی شدیم.

متخصص باند!

یکی دیگر از مجرمانی که دستگیر شده فوق دیپلم برنامه نویسی دارد. او با سارقان و مالخران همکاری دارد و وظیفه اش این است که سریال گوشی های سرقتی را تغییر بدهد.

چطور سریال گوشی ها را تغییر می دهی؟

من در کامپیوتر تخصص دارم و خودم این حرفه را یاد گرفته ام. این کار آنقدر تخصصی است که همکارانم با گرفتن دستمزدهای کلان، آن را به دیگران آموزش می دهند. کارم با یک لپ تاپ است. کمتر از یک ساعت طول می کشد تا سریال یک گوشی را تغییر بدهم که شناسایی نشود و بعد، آن را در اختیار مالخران قرار می دهم.

چقدر دستمزد می گیری؟

بابت هر گوشی ۵۰ تا ۱۰۰هزارتومان می گیرم.

خودت هم این کار را به بقیه آموزش می دهی؟

نه. به نظرم این پول ها حلال نیست!

پس چطور تغییر سریال گوشی سرقتی پولش حلال است؟

خب، گوشی را که من سرقت نمی کنم! فرد دیگری سرقت می کند و من فقط سریالش را تغییر می دهم و پولم را می گیرم!

برنامه نویس کامپیوتر چرا باید کار خلاف انجام بدهد؟

گاهی پروژه های کاری خوبی گیرم می آید و گاهی هم نه. این روزها شرایط مالی خوبی نداشتم؛ به همین دلیل راه اشتباه را انتخاب کردم.

همکاری با ۳۰سارق موبایل قاپ

ماموران پلیس آگاهی تهران در چند روز گذشته همزمان با بازداشت سارقان موبایل قاپ، مالخرانی را که با آنها همکاری داشته اند را دستگیر کرده اند. یکی از آنها مالخری حرفه ای است که سوابق زیادی در پرونده اش دارد.

با چند سارق همکاری می کنی؟

حدودا ۳۰سارق. البته آنها باندهای مختلف خودشان را دارند. وظیفه آنها سرقت است و نقش من خرید گوشی سرقتی.

چند وقت است که مالخری می کنی؟

چند سالی می شود. آخرین بار هم چند ماه قبل بود که آزاد شدم و از آن زمان تا حالا بیش از هزار گوشی سرقتی خریده ام.

چقدر سود می کردی؟

مثلا یک گوشی را می خریدم ۸ یا ۹میلیون تومان و ۱۲ تا ۱۵میلیون تومان می فروختم. در ماه درآمد ۱۵ تا ۲۰میلیونی داشتم.

گوشی های سرقتی را به چه افرادی می فروختی؟

معمولا به افرادی که خارجی بودند و قصدشان خروج از کشور بود تا گوشی سرقتی را از مرز رد کرده و آنطرف بفروشند.

چه شد که به مالخری روی آوردی؟

دستفروش بودم و یک روز با سارقی آشنا شدم که گوشی موبایل سرقت کرده بود. برایش مشتری پیدا کردم و از همان روز افتادم در کار مالخری گوشی موبایل.

مریم  محمدی
مریم محمدی
منبع: همشهری
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها