طوفان نمک در راه تبریز و ارومیه

طوفان نمک در راه تبریز و ارومیه

با توجه به وزش شدید باد در استان های آذربایجان شرقی و غربی که ناشی از طوفانی است که اخیرا در استانبول ترکیه به پا شده است، تا ساعاتی دیگر برخی شهرهای این دو استان از جمله تبریز و ارومیه درگیر طوفان نمک خواهند شد. این نمک ها از دریاچه ارومیه به پا می خیزند و آن طور که حجت جباری، سرپرست مرکز مدیریت هماهنگی و ارزیابی احیای دریاچه ارومیه می گوید، ۳ تا ۴ ماه دیگر طول می کشد تا آب از سد کانی سیب به بستر دریاچه ارومیه برسد.

طوفان نمک / امروز استان های آذربایجان غربی و شرقی شاهد وقوع طوفان نمک خواهند بود. با توجه به وزش شدید باد در استان های آذربایجان شرقی و غربی به زودی این دو استان درگیر طوفان نمک خواهند شد. طوفان نمک ناشی از خشک بودن بخش زیادی از بستر دریاچه ارومیه است. طوفان نمک در تبریز و ارومیه در واقع در امتداد طوفانی است که روز گذشته در استانبول به پا شد.

طوفانی که دیروز در استانبول به پا شد و خسارت های زیادی را در ترکیه به بار آورد، امروز به استان های آذربایجان غربی و شرقی رسیده است و این استان ها به شدت درگیر وزش باد شدید هستند. در چنین شرایطی پیش بینی می شود که با توجه به خشک بودن بخش زیادی از دریاچه ارومیه، تا ساعاتی دیگر برخی از شهرهای این دو استان از جمله تبریز و ارومیه درگیر طوفان نمک شوند.

این نکته ای است که حجت جباری، سرپرست مرکز مدیریت هماهنگی و ارزیابی احیای دریاچه ارومیه روی آن دست گذاشت و اظهار داشت: هم اکنون استان های آذربایجان غربی و شرقی درگیر وزش باد شدید شده اند و متاسفانه در بخش هایی از حاشیه دریاچه ارومیه شاهد به پا خواستن نمک از بستر خشک دریاچه هستیم و در این شرایط احتمالا تا ساعاتی دیگر طوفان نمک به پا خواهد شد.

در این میان با توجه به این که حدود یک سال است که مسئولان زیست محیطی دولت قدیم و جدید، وعده می دهند که به زودی تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه تکمیل می شود و به این صورت بخش زیادی از این دریاچه آبگیری خواهد شد، سوال مهم این است که با توجه به پیش بینی وقوع طوفان نمک در استان های آذربایجان غربی و شرقی، چرا مسئولان برای هرچه زودتر تکمیل شدن این تونل، فکری اساسی نکرده اند؟

جباری در پاسخ به این سوال گفت: هم اکنون احداث کانال آب رسانی از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه تقریبا به اتمام رسیده است، اما در حال حاضر باید دستگاه هایی که داخل کانال قرار داشتند و مشغول حفاری بودند، از کانال خارج شوند و تحت دمونتاژ قرار گیرند و به نظر می رسد که این فرآیند بین دو تا سه ماه طول بکشد. ضمن این که در داخل تونل آب رسانی از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه حدود ۳۵ کیلومتر ریل وجود دارد که باید جمع آوری شود و این کار نیز حداقل یک ماه به طول می کشد.

وی در پایان تصریح کرد: هم اکنون بخش اصلی پروژه انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه به پایان رسیده است، اما با توجه به این که خروج دستگاه ها و ریل ها از تونل آب زمان بر است و دمونتاژ دستگاه ها نیز طول می کشد، بنابراین به نظر می رسد که بین سه تا چهار ماه دیگر زمان ببرد تا آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه برسد.

گفتنی است؛ براساس وعده مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه، با افتتاح کانال انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه، سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب معادل حدود ۱۸ درصد نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه از طریق این سد تامین خواهد شد.

مریم  محمدی
مریم محمدی
منبع: رکنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها