علت ۴۰ برابر شدن حق بیمه پروانه‌های ساختمانی

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه جلسه مشترک سه وزارتخانه کار و تعاون، راه و شهرسازی و کشور برای بیمه کارگران ساختمانی برگزار شد، گفت: هنوز داده‌های شهرداری‌های کشور و سازمان‌ شهرداری‌ها به سامانه اصلی رفاه کارگران متصل نشده‌اند.

علت ۴۰ برابر شدن حق بیمه پروانه‌های ساختمانی

در مورد جلسه مشترک سه وزارتخانه برای اصلاح آئین‌نامه قانون بیمه کارگران ساختمانی گفت:‌ به نظر من آئین‌نامه قانون مشکلی ندارد و وزارت کار و تأمین اجتماعی در این زمینه هیچ مشکلی نمی‌بینند. وزارت راه و شهرسازی هم مشکلی با این زمینه ندارد، فقط بخش داده‌های شهرداری‌ها و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و دستگاه‌ بالادست آن یعنی وزارت کشور باید ارائه شود و داده‌های ساخت و ساز‌ها و توسعه و ایجاد بناها که در شهرداری‌ها مجوز داده می‌شود، به سامانه اصلی متصل شوند.

وی افزود: نکته جالب اینکه در مجموعه سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور سامانه‌ای که اطلاعات به صورت جمع‌بندی وجود داشته باشد، نیست و آنها می‌گویند برای جمع‌آوری اطلاعات باید به تک تک شهرداری‌های کشور نامه‌نگاری کنیم، در حالی که به گفته نماینده وزارت کشور در جلسه حدود هزار شهرداری در کشور اطلاعات خود را به صورت کاغذی مبادله می‌کنند.

وی گفت:‌در این بین اگر وزارت کشور هم به اطلاعاتی نیاز پیدا کند، سامانه‌ای وجود ندارد که اطلاعات برخط از شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور داشته باشد و ما هم برای تخمین منابع مالی بیمه کارگران ساختمانی نیاز به اطلاعات داریم که برآورد کنیم، منابع مالی آن چقدر خواهد بود.

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه منابع برای بیمه کارگران ساختمانی از محل پروانه ساخت و ساز (عوارض ساختمانی) باید تأمین شود، گفت: فرض بر این است که همه ساخت و سازها در کشور با پروانه و مجوز انجام می‌گیرد و اگر بدون پروانه باشد، در واقع ساخت و ساز غیرقانونی صورت می‌گیرد.

پادام در مورد ادعای یکی از نمایندگان مجلس که گلایه کرده بود، چرا وزیر کار حق بیمه پروانه‌های ساختمانی را یکباره ۴۰ برابر کرده است، گفت: از یک طرف نمایندگان مجلس می‌گویند چرا کارگران ساختمانی را بیمه نمی‌کنید از یک طرف می‌گویند، چرا حق بیمه افزایش یافته است. در حال حاضر با افزایش هزینه‌ها در کشور هزینه ساخت و ساز یک ملک ۱۰۰ متری در شهرهای کشور میانگین یک میلیارد تومان است حال در این بین عوارضی که بابت حق بیمه از پروانه گرفته می‌شود، در کل ۲۵ میلیون تومان یعنی ۴ درصد است و آیا این رقم بالایی است و آیا نباید کارگران ساختمانی از این محل بیمه شوند؟

وی در پاسخ به این پرسش که تا کنون چه تعداد از کارگران ساختمانی از محل حق پروانه ساخت بیمه شده‌اند گفت:‌ برآورد می‌شود بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون کارگر ساختمانی بیمه شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود هنوز ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی دیگر در نوبت بیمه‌شدن قرار دارند.

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این نکته را هم یادآور شد: البته سامانه بیمه کارگران هنوز دچار اشکالات زیادی است که برخی افراد از مشاغل دیگر می‌آیند و به اسم کارگر ساختمانی بیمه می‌شوند و این نشانگر ضعف سامانه ما است که اطلاعات برخط در آن وجود ندارد و برخی از دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها، وزارت کشور، قوه قضائیه، وزارت بهداشت و حتی وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دسترسی به موقع سرویس‌های اینترنتی باید بیشتر همکاری کنند.

وی در مورد اینکه سامانه اصلی برای اتصال سایر دستگاه‌ها چیست گفت: سامانه رفاه کارگران در زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است اما مشکل سامانه این است که از سال ۹۶ به این سو به داده‌های این سامانه بی‌توجهی شده و اطلاعات از آن موقع تا کنون به روزرسانی نشده اطلاعاتی مانند خودرو، ملک، مجوزهای بهداشت برای کارگران که نشان دهد آیا فرد کارگر ساختمانی است یا در جای دیگر بیمه‌پرداز همچنین اطلاعات کارت بازرگانی و در مجموع ۸ نوع اطلاعات در این سامانه روزآمد باشد در حالی که از سال ۹۶ به این طرف اطلاعات به روز نشده است.

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در یکسال و نیم گذشته نامه‌نگاری‌های زیادی با دستگاه‌های اجرایی برای به روزرسانی اطلاعات سامانه رفاه کارگران انجام شده است و تأکید کرده‌ایم، با اطلاعات ایستا نمی‌توان تصمیم گرفت، بلکه باید اطلاعات برخط و بر اساس وب‌سرویس باشد.

وی گفت: ممکن است در کاتبه با شهرداری اطلاعات ایستا بگیریم اما این اطلاعات حداکثر ۶ ماه بدرد می خورد و بعد از آن قابل استفاده نیست و ما امیدواریم طی دو سه ماه مستقر شود.

وی همچنین درمورد اصلاح قانون کارگران ساختمان گفت: طبق تکلیف قانون ما باید با همکاری سه وزارتخانه کار، راه و شهرسازی و کشور تا ۲۵ اردیبهشت ماه امسال آئین‌نامه را به دولت ارائه کنیم و در دولت هم در کمیسیون‌های تخصصی، اصلی و فرعی حداقل یک ماه بررسی می‌شود و بعد از آن به صحن دولت ارائه و پس از تصویب در دولت باید ابلاغ شود که به نظر من حداقل ۲ ماه زمان لازم دارد.

پادام در مورد نحوه محاسبه حق بیمه کارگران ساختمان گفت: قبلاً از هر مجوز و پروانه ساختمان ۲۰ درصد عوارض برای بیمه کارگران گرفته می‌شد اما اکنون قرار است در مناطق شهری ۴ درصد به ازای هر مترمربع و در روستاها یک درصد به عنوان عوارض گرفته شود که البته بستگی به متراژ ساختمان و هزینه ساخت دارد. در شهرها برای ساخت ۱۰۰ مترمربع میانگین یک میلیارد تومان هزینه می‌برد که ۴ درصد آن ۲۵ میلیون تومان می‌شود که برای بیمه کارگران اختصاص می‌یابد یعنی از هر مترمربع ساخت ۲۵۰ هزار تومان باید گرفته شود و این رقم بالایی نیست.

وی گفت: عوارض ساختمان در هنگام پروانه ساخت باید پرداخت شود.

مریم  محمدی
مریم محمدی
منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • مستضعف

    ما یه خانه دوطبقه(384متر کل زیربنا) 4نفر شریکی میخاهیم بسازیم با فروش ماشین تونستیم هزار تا از هزینه هایی که به پامون بستن پرداخت کنیم،تامین اجتماعی اول3میلیون گرفت نامه نزد تا حالا که 83میلیون میخواد،ازون طرف مجری ساخت برای این زیر بنا نیاز نبود اونم اجبار کردن 40میلیون خواسته،مجری هم میگه خودم که نمیام 40میلیون هم بدین یه نفر رو بذارم سرپرست کارگاه اون بیاد سر ساختمان،کی به فریاد ما می رسه،چرا هر کس بیکار مانده،(کارگرو مهندس طراح و ناظر و...)قشر کم درآمد باید حقوق و بیمه اونو تامین کنه؟

  • سید

    سلام از مسولان و نمایندگان تقاضا داریم قانون جدید حق بیمه پروانه ساختمانی اصلاح و به حالت قبل بازگردد به ضرر مردم و مصرف کننده واقعی و به نفع دلال بازی و بساز و بفروشها می باشد
    چرا وزارت رفاه کار و مجلس متضاد با فرمایشات مقام معظم رهبری و رشد تولید و مهار تورم انجام داده اند؟

  • ناشناس

    سلام وقت بخیر درخواست مردمی سراسر کشور
    اصلاح و برگشت حق بیمه پروانه ساختمانی به 15درصد عوارض شهرداری
    چون به ضرر مردم و مصرف کننده واقعی و به نفع بساز و بفروشها شده است.ممنون
    اللهم عجل الولیک الفرج

  • محمد نااميد

    اقاي مدير بيمه (پادام)
    واسه شما اون مبلغ ، مبلغ كمي هست
    واسه منِ معلم كه پول ده سال پس انداز و وام گرفتن بزور شده چهارصد ميليون و ميخاستم سقف خونه رو بگيرم
    الان به اين وضعيت و تورم و گراني مصالح هيچكاري نميتونم بكنم
    چرا بايد صدميليونش رو بدم به عوارض و بيمه و ماليات؟
    چرا اينقدر زندگي رو به ملت سخت كرديد؟!

  • ناشناس

    خدا ازتون نگذره

  • ناشناس

    با این پول میشه شناژ خونه را ریخت

  • ناشناس

    سلام وقتی مجلس متوجه شد که حق بیمه پروانه ساختمانی با مصوبه 5بهمن1401 به یک باره در سراسر کشور تا 40برابر افزایش یافته و 600درصد عوارض شهرداری شده که واقعا شاهکاره نسبت به اصلاح آن با مصوبه4تیر1402 اقدام نمود حالا شورای نگهبان اما و اگر آورده و می گوید بارمالی دارد آخه تا چند ماه پیش بار مالی نداشت یک دفعه که 40برابر نمودید و حالا مجلس می خواهد اصلاح کند بار مالی دارد این یعنی فشار بر مردم و طبقه متوسط و ضعیف و مصرف کننده واقعی مسکن!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    بنده کمترین می ترسم که روزی امام زمان ظهور کند و بعضی از این آقایان را بلادرنگ گردن نهد از خدا بترسید از روز قیامت بترسید از امام زمان حیا کنید بس است مردم آزاری نکنید عذاب الهی فرا می رسد

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها
    پیشنهاد سردبیر