وضعیت امام زاده داوود ردیف می شود

سیل آمد. تعدادی از شهروندان در امام زاده داوود جان خود را ازدست دادند. امدادرسانی به صورت شبانه روزی ادامه داشت. قرار است بهسازی آغاز شود. استاندار تهران می گوید مصمم هستیم موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز محدوده امام زاده داوود را حل کنیم و از انجام اقدامات چکشی خودداری خواهیم کرد.

وضعیت امام زاده داوود ردیف می شود

۶ مرداد سال جاری سیل آمد. تعدادی از شهروندان جان خود را از دست دادند. تعدادی از مسافران در امام زاده داوود گرفتار سیلاب شدند. شهرداری تهران با وجود اینکه امام زاده داوود جزو حوزه کاری اش نبود اما به کمک حادثه دیدگان رفت. سازمان آتش نشانی شهرداری تهران، سازمان مدیریت پسماند، مدیریت بحران شهر تهران، مناطق ۲۲ گانه و… در حال آماده باش بوده و به صورت شبانه روز خدمت رسانی کردند.

سیل برخی از اجساد را تا پارک جوانمردان آورده بود و تعدادی از اجساد هم در چند رستوران یافت شدند. امداد رسانی بعد از چند روز به اتمام رسید و دلایل مختلفی برای بروز سیل امام زاده داوود عنوان شد.

عامل اصلی حادثه امام زاده داوود عدم لایروبی کانال، انسداد مسیر عبور آب/نوب البرز به مساحت ۱۲۰ هزار هکتار است/حدود ۳۰ بند آبخیزداری در امامزاده داوود به مساحت ۴۵۰ هکتار وجود دارد که فاقد پوشش گیاهی است

رضا بیانی، مدیر کل منابع طبیعی استان تهران عامل اصلی این حادثه را عدم لایروبی کانال، انسداد مسیر عبور آب به علت سقوط یک خودرو داخل کانال علاوه بر آن ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانه دانست و گفت: جنوب البرز به مساحت ۱۲۰ هزار هکتار است و در این مساحت، ۴۰۰۰ بند آبخیزداری در بالادست وجود دارد. با توجه به میزان بارندگی رخ داده که به‌طور میانگین ۲۰ میلیمتر بوده است، حجم بسیار بالایی از میزان آب حاصل از بارندگی وارد حوزه‌ها شد و این ۴۰۰۰ بند آبخیزداری توانست جریان آب در بیشتر مناطق همچون دارآباد، کن و سنگان و … را کنترل کند تا در تهران اتفاقات خطرناکی رخ ندهد؛ در صورتی که اگر این حجم ازآب باران با سرعت جاری می‌شد اتفاقات و حوادث بسیاری می‌توانست به همراه داشته باشد.

به اعتقاد این مقام مسوول، حدود ۳۰ بند آبخیزداری در امامزاده داوود به مساحت ۴۵۰ هکتار وجود دارد که فاقد پوشش گیاهی است و با توجه به خاک آن منطقه که بیشتر به صورت سنگی و بیرون‌زدگی است، این بندهای آبخیزداری به‌درستی عمل کردند و توانستند به میزان قابل توجهی سیلاب را کنترل کنند.

بر اساس این گزارش، در محدوده‌ای که آسفالت وجود دارد و خالی از پوشش گیاهی است، ضریب روان‌آب ۱۰۰ و به معنای عدم نفوذپذیری آب است آسفالت، سدسازی و ساخت و سازها این نفوذپذیری را از بین می‌برد و هنگامی که خروجی حوزه همچون خروجی امام‌زاده داوود به درستی کار نکند، سیل رخ می دهد.

میلاد  محمدی
میلاد محمدی
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها